0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
Re: Защо и как не ми се обърна менчето...
« Отговор #20 -: Август 22, 2010, 20:36:08 pm »
И моето канче/менче не се обърна  :x ама няма да му се давам  :x Не му се давай и ти на твоето! Ще прегърнем мечтите си, някой прекрасен ден  :D
*

delfinche

• 213
  • чакам те ангелче мое
« Отговор #21 -: Август 22, 2010, 23:11:31 pm »
Привет Bubolina79!Цветенцата в моето менче пък се бяха залепили ,менчето беше мокро и така! Много сте красиви на сватбата :D,ти си като принцеса-и ви личи ,че сте много щастливи. Какво като не ти се е обърнало менчето, :lol:преследвай мечтите си и не се отказвай от тях за нищо на света :D,пожелавам ти нещата да се  подредят както ти искаш да бъдат и да си имаш най-хубавото бебче :babyflips: :bighug: Много се развълнувах от вас-бъдете все така хубави и щастливи!
*

delfinche

• 213
  • чакам те ангелче мое
« Отговор #22 -: Август 22, 2010, 23:46:56 pm »
Забравих-приятна почивка на морето и много весели емоции! :D :ballons:
« Отговор #23 -: Август 23, 2010, 01:09:51 am »
Гледах клипчето ви и се просълзих, много вълнуващо ми действат тези сватби. Много хубава булка си била. Другото, което ми хареса, че съпругът ти те гледа много влюбено. Точно това трябва да ти дава сили да не се отказваш от борбата. Нещата винаги си идват на мястото, но без да извикаш "Неволята" няма как да стане.
За менчето те разбирам напълно, защото и аз чак с третия шут успях само да го захлупя. Бях сигурна, че това е доказателство, че никога няма да имаме детенце.
В крайна сметка от инвитрото имаме момченце, а на първия му рожден ден съм забременяла спонтанно и сега си имаме и момиченце.
Ако човек си знае бъдещето, толкова мъка и сълзи може да си спести...
Радвай се, че живееш във време в което медицината може да ти помогне и би било грехота  да не се възползваш!
Успех!
Мартин - 28.02.08г
Емили - 30.11.09г
*
« Отговор #24 -: Август 25, 2010, 23:12:32 pm »
Аз въобще нямах менче :D
Не се вторачвай в тези неща!
Важното е че се бориш,значи ще успееш!
*
« Отговор #25 -: Септември 06, 2010, 23:45:17 pm »
Не си втълпявай такива неща. Просто така се е случило.
Аз си спомням, че на другия ден след сватбата, счупих чашата от венчавката. Това бе една много хубава инкрустирана чаша. Колко години съм се обвинявала за тази чаша, че тя е виновна. Даже ходих да търся магазина да си купя същата, говорих с попа да й прочете литургия и да я освети, но така и не намерих такава чаша.
След последния неуспех, реших, че спирам със всички предразсъдъци и суеверия и знаеш ли, живее се много по-лесно, не ти натоварва психиката, някак си ти е по-леко на душата. Не знам, може би се бях уморила вече за последните 10 години да търся все в нещо причината.
Сега като не ми изнася нещо, казвам  Майната му и подминавам. Повярвай ми, живота се живее по-лесно.
Успех.
*
« Отговор #26 -: Септември 07, 2010, 10:38:21 am »
Не се връзвай толкова за това менче - нищо не значи. Ще ти разкажа за моите кумци:
Преди сватбата са били заедно 13 години, от които половината са прекарали в опити за бебе, изследвания и т.н. (заради това отлагаха толкова време и сватбата). Говорихме, говорихме - просто им казах, че това не трябва да ги спира да се оженят, да бъдат заедно, детето ще дойде. Така и стана - запазиха дата и тя след няма месец забременя. На сватбата ритна менчето, а то застана настрани (уж неможело). Тя се притесни, че нещо ще стане с бебето... Да, ама не - имат си прекрасна дъщеричка и на първата и годинка забременя и имат и син вече.
Така, че на менчето работата му е да държи вода, а не да казва кой ще има бебе и кой не.
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #27 -: Септември 07, 2010, 23:05:09 pm »
След малко повече от седмица имам среща с моя "съдник" д-р Коновалова..и тя ще коли и беси, стискайте палци  :)
Дали ще трябват операции или директно караме на инсеминация...не зная.

П.П. Лелката ме посети и след морето, не успяхме и този път. Но борбата продължава... :wink:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #28 -: Септември 21, 2010, 23:18:58 pm »
И от моето менче нищо не излезна...
Но пък от ИКСИ си 'изкарахме' 2 фантастични момиченца.
И аз ги преживявах нещата...менчета, щъркели, знаци, кой ли ми направил магия...Не на сериозно, но се замислях понякога.
Пази си здравия дух за майчинството, защото то ще настъпи ! :)
« Отговор #29 -: Септември 24, 2010, 18:03:36 pm »
Здрасти и от мен. Аз съм нова в този форум, но и на моята сватба имах "леки" притеснения относно някои поверия. Като разчупихме питата над главите си,ми се стори,че не паднаха трохи,т.е. няма бебета.Аз обаче, без никой да забележи, нароних малко и в крайна сметка трохи имаше...макар и с чужда помощ. И ето 1 година след това чакам чуждата помощ, и аз в лицето на Д-р Коновалова,защото се оказа,че бебе без ин витро не става. Но както и на сватбата ми,в крайна сметка резултата беше на лице, така много силно вярвам,че ще стане и в живота ми :D
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #30 -: Септември 29, 2010, 22:47:00 pm »
Момичета, я се стегнете. А тези , които живеят на съпружески начала без сватба /като мен/ - те по дефаут защото не са ритали менчета, чупили пити и три дни яли и пили ли са обречени да нямат деца? Пожелавам на всички Ви - женени, неженени, ритнали менчета или не, с безупречна сватба или не, и каквите други форми на диференциация да си помислите, да получат рано или късно /дай боже по-рано/ своето дете или деца.
Традицията с ритането на менче на сватбата
« Отговор #31 -: Ноември 01, 2010, 13:08:37 pm »
Здравейте !

Реших да пусна тази темичка, за да обсъждаме на кой какво му се е паднало и дали се е сбъднало.Надявам се модераторите да не са против, а на другите тук да е интересна.

Моята сватба беше на 25 Септември 2010г.Падна ни се да имаме момче.Дали ще се сбъдне... нядавам се скоро да мога да ви отговоря...
Иначе с мъжа ми искаме да си имаме 1 момиче и 1 момче.Но това си е божа работа...

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Традицията с ритането на менче на сватбата
« Отговор #32 -: Ноември 01, 2010, 16:16:48 pm »
Спомням се, че менчето ми не се обърна  :), моята чаша, от тези за чупене, не се счупи  :lol:, но тези, които трябваше да пазим, се счупиха на същия ден. Свещите също. Единият етаж на сватбената торта се обърна върху костюма на мъжа ми и се разстели от гърдите, до коленете му - остатъкът падна върху седалката на колата с тортата надолу. Аааа... при хвърлянето на сватбения букет, той случайно попадна в ръцете на едно невръстно циганче, което просеше наблизо  :D. На мъжа ми халката му се счупи още на първата седмица...
Имам чудесен брак /засега  :lol:/ от 8 години, момченце на 7 и второ бебе на път  :).
« Отговор #33 -: Ноември 08, 2010, 20:45:04 pm »
 :(
... и моето менче не се обърна... уж "най-прецизния видеозон" според ди джея... опитвам се да се оправдая - то по-скоро приличаше на чашка за кафе, от ресторанта на го бяха напълнили с вода и цветченцата се бяха залепили на дъното... и така - ритнах го здраво, но нищо не се случи...  :( сега чакаме и се надяваме...
Може би трябва да мисля позитивно, но този шаблон е ужасно лесно да се каже, особено, ако на човек не му пука...
И накрая - благодаря на всички момичета, които написаха окуражителни думи. Хубаво е човек да знае, че и слънце може да изгрее.. :grouphug2:
« Отговор #34 -: Ноември 09, 2010, 19:53:36 pm »
Момичета, я се стегнете. А тези , които живеят на съпружески начала без сватба /като мен/ - те по дефаут защото не са ритали менчета, чупили пити и три дни яли и пили ли са обречени да нямат деца? Пожелавам на всички Ви - женени, неженени, ритнали менчета или не, с безупречна сватба или не, и каквите други форми на диференциация да си помислите, да получат рано или късно /дай боже по-рано/ своето дете или деца.

:good_post: :good_post: :good_post:

С риск да обидя привърженичките на народните ни обичаи на мен тези менчета, чупене на пити, настъпване м/у съпрузите и т.н. ми идват малко в повече. Да не говорим за събирането на "поздравления". Но щом някоя/и от нас толкова се интересуват от народните поверия, то се чувствам най-малкото длъжна да препиша цитат от книгата-сборник с предания на Анатол Анчев :D

Ако бременна жена яде мозък, детето й ще е сополиво.
Ако бременна жена яде заешко месо, детето ще гледа като заек, а като върви ще му пукат краката; детето ще има къси клепки и когато спи, очите му няма да се затврят изцяло.
Ако бременна жена влачи вълна на дарак, на гърба на детето ще поникнат малки и остри косми. Лекът е да го избръсне човек, който е пътувал по море или е виждал море

Разбира се, че всички, които искат ще бъдат майки, стига да не се отказват, особено заради разни бабини деветини :bighug: :bighug: :bighug: