0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
леко изкривено ляво краче
« -: Март 22, 2011, 14:19:32 pm »
здравейте момичета сина ми е на 13 месеца все още не е проходил но ме притеснява че от няколко месеца може би вече 2 си криви лявото краче навътре и това се получи от проходилката \мисла да го водя на ортопед страхувам се че няма да проходи скоро моля ви за съвет някой имал ли е подобен проблем БЛАГОДАРЯ ВИ
*
Re: леко изкривено ляво краче
« Отговор #1 -: Март 22, 2011, 14:44:39 pm »
Здравей doshi,
Нашият син също си изкриви крачето (дясното) когато прохождаше и затова беше доста нестабилен. Ние не сме ползвали проходилка никога - само бъджи и то много за кратко. Педиатърът ни даде направление за ортопед и тогава стана “весело“. Отидохме в клиниката в Горна баня. Оказа се, че в едната правят само операции и отидохме в отсрещната. Там снимаха детето на рентген и след кратко съзерцаване в снимката докторката заключи, че имало леко изместване според нея, но да отидем отсреща за коментар. Хайде пак отсреща, а там ни обясняват, че те нямат право да приемат пациенти. Но аз се запънах като магаре на мост и реших, че няма да тръгнем докато някой не погледне детето. Изкарахме късмет, защото след малко се появи д-р Венелин Алексиев (ние бяхме ходили в частния му кабинет). Та той ни прие, събухме детенцето да стъпи, казахме му, че сме негови пациенти от ч. му кабинет. Той като разбра, че сме облъчвали толкова малко бебе (май нямаше годинка още), каза, че са за убиване докторите “отсреща“ и че просто са си източили пътечката. Каза, че докато не стане на 18 месеца детето, няма никакъв смисъл от прегледи и снимки. Ако тогава има някакъв проблем при ходенето, вече да отидем при него. Аз бях решила да ходим, но като гледам краченцето доста се е опънало. Има леко свиване, но определено не му пречи на  ходенето. Засега не мисля да го водим. Дано съм ти била полезна! Моят съвет е ако решиш да го водиш на ортопед - заведи го на частно, а не в Горна баня. Успех!
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #2 -: Март 22, 2011, 14:46:15 pm »
Аз не бих отлагала прегледа при ортопед, притеснително е това, което си написала.За твое успокоение,синът ми проходи на годинка, два месеца и 17 дни, а сега не се спира...но това не е база за сравнение.Успех на прегледа!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #3 -: Март 22, 2011, 15:23:13 pm »
отидете на ортопед. д-р Венелин Алексиев е добър детски ортопед. координатите му ще намерите в Гугъл.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #4 -: Март 22, 2011, 15:57:26 pm »
А не е лошо и на невролог да отидете, освен на ортопед, разбира се.