0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Не си родила? Развалена стока си...
« Отговор #80 -: Октомври 12, 2010, 14:22:11 pm »
 :lol: Ей затова там не чета. Хиляди постове. Всеки гледа да ръси мозък в повече, а забравя че при него дефицита е сериозен.
Jam няма смисъл, дори мнението им да е различно, ще напишат поредната втрещена глупост, за да се откроят. Застанат ли очи в очи, всичко придобива друг вид, вярвай ми.
Ние не сме били болни, а сме? Ялови? Недоразвити? Какви? Луди сме по скоро, че четем тия простотии  :lol:
Питай ги какво е ендометриоза или хормонални проблеми и тем подобни. Едва ли знаят, то и това не спада към болестите  :lol: Последиците от това също.
 :lol:
Сигурна съм, че ако се разровя, ще видя бисери във форум за онкоболни, как и те са пътници и нямат нужда от лечение. Ама ако на въпросната девойка недай боже и се случи да попадне в графата, да я питам тогава какво ще и е мнението  :)
Не си заслужава усилията, кой разбрал разбрал...или ще разбере или ще си умре недоразбрал. За мене е все тая  :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #81 -: Октомври 12, 2010, 14:23:02 pm »

Re: Ние ли криво се молихме, ти ли криво ни разбра .....
« #50 Вторник, 12 Октомври 2010, 12:10 »

Цитат на: BirdsFlu в Вторник, 12 Октомври 2010, 11:20
Има една жена, която толкова пъти се появи по телевизията и във вестниците във връзка с тази прословута граница от 43 години, и толкова опротивя с появата си, че накрая ми се искаше да свалят границата на 30 години, та да не се тюхка как я е прекрачила с няколко месеца  ooooh!
И най-добрата и смислена кауза в крайна сметка губи от прекалената агресия.
Така че донякъде съм съгласна със статията. Донякъде.
И да, има не малко, а много лицемерие в цялата работа...

crazy chik, много добре казано  Peace

Не може да свалят границата на 30 години, ще останат без клиентела hahaha. И тук е до 43. И тук след 39 с неохота покриват, но по закон до 43 може.

Цитат на: Andariel в Вторник, 12 Октомври 2010, 11:50
Между другото, точно мъжете най-много се дърпат от осиновяването, а не жените! Затова не мога да разбера защо всичко е насочено към жените, а мъжете се пропускат, все едно от тях нищо не зависи! Не може все жените да са на топа на устата, независимо дали става въпрос за деца, работа или политика!

Нормално е. Мъжете не влагат физически в износването и раждането на едно дете. Основната причина аз да предпочитам осиновяването пред раждането беше нежеланието да си развалям фигурата. Мъжът ми не искаше. Мъжът ми няма да се скапе, да получи стрии, да му увиснат циците итн. Тук здравната каса много трудно покрива имплантиране на гърди, а заличаване на стрии е абсурд да покрият. За целулита да не отварям дума, че се депресирам.

Цитат на: Geia в Вторник, 12 Октомври 2010, 12:04
Добре де, аз не мога да разбера, като е толкова хубаво да си вземеш осиновено дете, защо не го правят всички? Ми хайде дайте пример, като почнем от авторката на статията, та до всички противници на "искането на дете до последен дъх"! Хайде де, като е толкова хубаво - вземете си и вие по едно, защо само стоите от страни и раздавате съвети...

Нямам излишни 20 бона в момента, целулитът ми е приоритет. А и да имам, няма да ни впишат в регистъра поради възраст и 2 деца. Изисква се определена квадратура на човек (24кв.м на човек в домакинството) с която не разполагаме и много други.

...извадки от БГ-мама  8O
То наистина коментарът е излишен, но лично аз поне, за първи път виждам/чета, като мотив за осиновяване на дете да се изтъкне нежеланието, "да си скапваш фигурата с раждане",...а и явно в това е разковничето на борбата с целулита... :lol:
Иначе /съвсем очаквано апропо/, когато някой персонално обяснява, защо няма да осинови дете - причини бол се намират. Пари, квадратура, възраст, вече имам деца...всички причини са много важни и видите ли, тези хора не че не искат да осиновят, ами просто няма как да стане, не нещо друго.  :wink:
Естествено никак не им хрумва, че и другите с проблемното зачеване, могат да се позоват на същите /подобни/ причини, за да не могат да осиновят дете. Или и да им хрумва евентуално, ТЕ /другите/ са задължени да се преборят с обстоятелствата, които са "непреодолима пречка" за всяко семейство сдобило се със свое дете, без да се налага да положи усилия за целта. Ммммда

"Хайде да ходИМ, да работиТЕ" има един лаф, та сега..."хайде да вземЕМ, да си осиновиТЕ", ако перифразирам...

Иначе е абсолютна трагедия и несправедливост естествено, да се искат "агресивно" още и още пари за ин витро, а проклетата Здравна каса, да не дава пари за силиконови цици и заличаване на стрии - дума да няма. Да имаш дете и да имаш хубави цици е почти еднакво нали..., а според някои дори - хубавите цици са и по-важното. Да ти дойде да се разплачеш от съчувствие към тези жени дето имат деца, ама пък виж - скапали им се циците и се депресирали от целулита. Къса ми се сърцето чак...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #82 -: Октомври 12, 2010, 14:39:17 pm »

Иначе е абсолютна трагедия и несправедливост естествено, да се искат "агресивно" още и още пари за ин витро, а проклетата Здравна каса, да не дава пари за силиконови цици и заличаване на стрии - дума да няма. Да имаш дете и да имаш хубави цици е почти еднакво нали..., а според някои дори - хубавите цици са и по-важното. Да ти дойде да се разплачеш от съчувствие към тези жени дето имат деца, ама пък виж - скапали им се циците и се депресирали от целулита. Къса ми се сърцето чак...

:good_post:
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #83 -: Октомври 12, 2010, 14:45:40 pm »
Добре, че не чета в БГ мама, че както съм напушила днес само тея патки заспали ми трябват. Аре да си носят със здраве целулита и да не си напрягат едната мозъчна гънка!

БГ мама е най-противния форум, който някога съм виждала. По-спокойна и любвеобилна атмосфера цари на женския пазар отколкото в тоя кокошарник! Без извинене!

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
« Отговор #84 -: Октомври 12, 2010, 15:00:31 pm »
БГ мама е най-противния форум, който някога съм виждала. По-спокойна и любвеобилна атмосфера цари на женския пазар отколкото в тоя кокошарник! Без извинене!

Не е така. Просто е най-големият в бг нета и има много много жени в него. Тоест приближава се максимално до нашето общество като цяло с всичките му положителни страни и съответно недоразумения. Там има много сериозни и интелигентни жени също, много от тях също преборили се със стерилитета, много от тях работещи за важни каузи и постигнали доста. И да не влизаш в този форум, реалността си остава - груба и истинска. Просто няма кой да ти я каже в лицето. От сутринта следя тази тема там и ми се плаче, знам, че нищо не може да се направи, това е положението ...
Ситият на гладния не вярва и най-трудна е борбата с обществените нагласи и невежество.
« Последна редакция: Октомври 12, 2010, 15:02:53 pm от cygnus »
*

Zai

• 955
« Отговор #85 -: Октомври 12, 2010, 15:08:09 pm »
В определени теми са интелигентните жени. Като цяло няма никаква или минимална намеса на модератори и става точно като на пазара - ехидни подмятания, дрязги, простотии на килограм. Тук защо не си пишем така? Темата е отвратителна наистина, не желая да си разклащам и без това разклатената психика с мисловните напъни на тези дами там. За мен фактът, че има място в БГ мама, където подобно отношение към група хора е толерирано, прави форумът неприятен за мен. Със същия успех можеха да пишат не за нас, а за циганите, негрите, гейовете, инвалидите и т.н. Не натоварвам никой с мнението си.

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
« Отговор #86 -: Октомври 12, 2010, 15:10:25 pm »
Да, в случая ненамесата им в подобни теми от известно време, при това във форум за бременност и майчинство с подфорум проблемно забременяване към него, си остава загадка.
*
« Отговор #87 -: Октомври 12, 2010, 15:21:52 pm »
cygnus Тъжното и страшното в случая е именно това - най-големият в БГ-нета форум за МАЙКИ. Настоящи и бъдещи. Повечето пишещи там жени, са майки на малки дечица /седят си у тях по майчинство и цъкат на компа/ , т.е. съвсем прясно им е като емоция ако щеш, чувството да станеш майка. Естествено, че има и много нормални жени между тях и умни и чувствителни, но не може да не ти изникне въпроса - е, щом тези познали майчинството, "мислят" и се изказват така за хората с репродуктивни проблеми...какво отношение да очакваме от останалите членове на обществото?  :( И както правилно беше отбелязано по-горе, как да очакваме промяна в общественото отношение по темата, след като жени с такива "позиции" ще възпитават "бъдещото общество"?  8O Тази госпожа с "целулитната драма" на какво ще научи дъщеря си се чудя аз?! Ти маме зарежи тия деца и раждания, гледай си цицте там да са добре и да не ти стане дебел задника, тези дето искат да раждат и имат проблем са някакви луди, прости и агресивни и искат да хабят държавните пари за разни простотии, като "ин витро", а такива важни неща като силиконовите цици не се поемат от ЗК...примерно.

Та не е страшното за мен лично, че се намерило някъде някой да каже открито какво мисли по темата. Това отношение към проблема е "обществена тайна" един вид, всички сме наясно с него. Страшното е, че си го мисли изобщо и ще научи и децата си да "мислят" същото...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Zai

• 955
« Отговор #88 -: Октомври 12, 2010, 15:45:18 pm »
Те по-умни няма да станат, но не е редно да се разписват така във такъв форум. Ако имаше модератор като хората, нямаше да смеят да пляскат такива простотии. Кучето скача според тоягата. Вече това, че има такива индивиди в обществото, е наистина много жалко, още по-жалко е, че са се мултиплицирали и ще си възпитават поколението в тоя дух. Това няма как да им се забрани, но подобна тема в Проблемно забременяване трябваше отдавна да е заключена и изтрита.

ПП Видях темата - в Клюкарника е. Е, това е БЕЗНАДЕЖДНО място. Удивявам се на търпението на Джам да се обяснява се тези. Боже, колко са прости. Ти им говориш за стерилитет, те ти пускат снимки на ББ?!  8O
« Последна редакция: Октомври 12, 2010, 15:58:40 pm от Zai »

*
« Отговор #89 -: Октомври 12, 2010, 16:21:25 pm »
Това е като да се бориш със вятърни мелници.Аз нямам сили, не и в момента.Не ми се намава с тъпи същества, който нямат дори желание да помислят човешки за индивида срещу тях.Съжалявам ги, но съжалявам и обществото като цяло.Гледам какво става в нашата мила страна и се ужасявам.Вие искате да ни разбират, а те не могат да разберат себе си.Ние живеем в една от най- не толерантните страни към каквото и да е.Делим се на българи, турци и цигани, на богати и бедни, на сини и червени, а вече ще се делим на лесно забременяващи и хора с репродуктивни проблеми.Ужсно общество(ако има такова), ужасни хора.

*
« Отговор #90 -: Октомври 12, 2010, 16:26:01 pm »
Ами....както се казва - това е положението!
Отдавна съм спрялва да се изумявам на човешката простотия, защото тя е безкрайна - и няма абсолютно никакво значение дали някоя била майка, баба или токущо напъпил тийнейджър...както се казва простотията не мОри, а мъчи!
Те това е!
А ние тука всеки ден си мислим - боже къде сгреших, та Господ ме наказа така, че да нямам деца.
Е, те на - вижте ги тези с децата и завинаги си изтръгнете от главата мисълта за вината!
Ако това с престъплението и наказанието беше истина ...ехеей.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #91 -: Октомври 12, 2010, 17:21:58 pm »
днес просто ми дойде много и неочаквано...

агресивни били тия с репродуктивните проблеми, само им се явявали по телевизора и им омръзнали с постоянните си искания - да вземат да ограничат инвитрото до 30 години, че да спрат да им досаждат...

стерилитетът не бил болест, нищо, че може да се дължи на куп диагнози от МКБ - и това го твърди жена с ендометриоза, ЛУФ синдром и три неуспешни инвитра...

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #92 -: Октомври 12, 2010, 17:40:03 pm »
Цитат
агресивни били тия с репродуктивните проблеми, само им се явявали по телевизора и им омръзнали с постоянните си искания

Това го изцвъка още онази с блога, която ни караше да спрем да се лекуваме и да се заемем с осиновяване.

Май Михаил Вешим беше казал, че българите сме малък, но много прост народ.
*

Zai

• 955
« Отговор #93 -: Октомври 12, 2010, 18:22:50 pm »
Също така, фондът инвитро оставя умиращи хора (??!!!), понеже сме изяждали парите за клинични пътеки! Нищо, че финансирането на фонда няма нищо общо със здравната каса.

А тая с ограничаването до 30 години, ако ми беше паднала на живо, честно щях да я зашлевя с опакото на ръката. Нещо тия дни съм много чувствителна към числото 30. osi_7 Да видят аджеба какво е агресия! Ааамаха!

*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #94 -: Октомври 12, 2010, 18:46:27 pm »
Хората са казали: "Не питай старило, питай патило" Само ако има дойде до главата ще разберат (може би).
Има непроправими глупци, просто повече не могат хората, а като се съчетае със синдрома на Вуте става мноооого зле. Има  случаи, в които е "По-добре не спори с глупеца, хората може да не разберат разликата" :(
« Отговор #95 -: Октомври 12, 2010, 18:56:48 pm »
Няколко неща от написаното ми крещят в главата....
1. Да имало психолози, особено за такива които опитвали повече от три опита инвитро...
Само от това изречение може да се направи цяла тема за дискусия. А какво ще кажете да се назначат психолози на девойки, които правят повече от три пъти секс без предпазни средства, защото съм сигурна, че повечето от майките в бг-мама са станали майки именно защото са правили необезопасен / :wink:/ секс.... /хайде и аз да направя един генерален извод за някой без дори да го познавам  :lol:/
Също може да назначим по един такъв и за онкоболни, които правят повече от една химиотерапия. Ми не им ли е станало ясно, че няма да ги бъде и по-добре да идат да си поръчат ковчег, а не да харчат "обществени пари" за безмислени процедури.
2. Какви били тия хора, дето с години опитват безуспешно да имат собствено дете, а не вземели да осиновят някое.
Не знам как не се замислят тези МАЙКИ, че имат дъщери и синове. Дано един ден не се наложи да ги убеждават, че няма смисъл да се борят за собствено дете, защото и без това домовете са пълни с деца. Какво толкова. Вместо да харчат парите си /а и по-лошо..."обществени пари"/за глупости, я да си вземат едно, пък защо не направо две циганета от детски дом. Те там ги раздават, безплатно даже... Най вероятно тогава ще се молят да има повече от тези агресивните, дето досаждат по телевизора....
Имаше и други бисери, но още не съм на себе си от прочетеното, за да си ги спомня дори...

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #96 -: Октомври 12, 2010, 19:34:21 pm »
Вие сте мазохисти.......
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #97 -: Октомври 13, 2010, 10:05:20 am »
Вие сте мазохисти.......
:good_post:
Недейте, момичета, точно това целят идиоти като пишещите там - да си тровите нервите за тяхно забавление  :(
« Отговор #98 -: Октомври 14, 2010, 16:00:35 pm »
Форумите вече не са уютно място за споделяне, взеха да ни дебнат разни пишман журналистки и да правят сензация от нашите надежди и години усилия.
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #99 -: Октомври 14, 2010, 16:47:36 pm »
Форумите вече не са уютно място за споделяне, взеха да ни дебнат разни пишман журналистки и да правят сензация от нашите надежди и години усилия.
Миличка, те журналистите са затова. В случая е на наш гръб, в друг случай на гърба на диабетиците и т.н. Дали ще погледне в сайта или ще попита съседката все тая. Като е решила да излее пумия ще я излее. Фонда го има. Нови бебета ще има. Всичко останало са нечии болни интереси и гледам изобщо да не знам за съществуването им.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0