Здравейте момичета,
Виждам че вече сте "разрешили" належащите въпроси, просто исках да споделя за моята дилатация тъй като на мен като ми предстоеше не намерих достатъчно информация за да бъда спокойна и да кажа на всички на които им предстои да не се шашкат:) Моята дилатация беше с ламинария. Бях се стресирала сууупер много, но се оказа че страшно няма:) Ламинарията е малка клечица подобно на кибритена, но прилича повече на пръчка канела, дълга около 6 см и с диаметър не повече от 2-3 мм. Знам че има различни размери, това беше моята. Прави се от пресовано водорасло от Амазония (екзотична работа:). Идеята е от влагата в цервикалният канал тя да се раздуе и да го разшири. Поставиха ми я без упойка, беше малко неприятно, но нищо ужасяващо болезнено, по-скоро се усеща едно странно напрежение, подобно на болезнен цикъл. След това е мн странно, усещах я къде е но нямаше постоянна болка. Предупредиха ме да лежа и че е възможно да ме боли през нощта, даже се подготвих с Аулинче. Трябваше на другият ден да отида да я извадят ако не излезела сама:) Та, лежа си аз и чакам момента да почна да пъшкам и охкам. Всъщност през цялото време си усещах напрежението и от време на време ме прорязваше остра и краткотрайна болка. Това се случи може би не повече от 4-5 пъти. Заспах си а на сутринта направо си излезе сама. Ефекта беше супер. Сондажа не беше съвсем гладък, но все пак успешен, което преди това така и не се получи. Сега стискам палци на трансфера всичко да е ОК. Желая ви успех!