0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Профилактика на Цистит
« -: Октомври 19, 2010, 14:24:33 pm »
Здравейте отново, girls :D
Четох доста инф за бремени и в книги за бремени има информация,че при бремени жени може да се появи Цистит. И реших да питам няколко лекари по този въпрос. И всички лекари (дори моя позната в Русия е уролог) ми казаха,че за профилактика на Цистит е желателно да пиеш Цистон. Когато бях на преглед (живея в България) при моя гинеколог, казах му дали има смисл да пия Цистон, той каза,че няма да навреди и че човек може да пия наистина нещо за профилактика за Цистит. Сега пия Цистон. Някой прави ли такава профилактика за Цистит? (Направих акцента на лекари,защото преди 5 години имах цистит, затова)
I am from Russia!!

*
Re: Профилактика на Цистит
« Отговор #1 -: Януари 04, 2011, 00:39:02 am »
По принцип профилактиката на цистит продължава много дълго във времето . Със ниски дози химиотерапефтик от групата на ципрофлоксацина или бисептола но това лечение се назначава само и единственно от лекар -уролог  По определена схема. Това обаче неважи за бременни и се прави ако има 4 пъти годишно рецидиви.
Ако си бременна само геникологът ти трябва да ти каже какво може да взимаш като превантивна мярка. Най-важна е хигиената и на двамата. Да не настиваш и ако можеш да пиеш чай от мечо грозде /незнам дали е подходящо за бременни пиша най-общо по темата/ или една чаща сок от изцедени червени боровинки -пресни.Искам да кажа не соковете на Флорина или от този сорт
« Отговор #2 -: Февруари 02, 2011, 22:40:57 pm »
Мами,по този повод с цистита да попитам някой в знае ли какви последствия може да доведе пиенето на ципрофлоксацин на плода?На мен ми го предписа доктор,пих го само 3 дни и прекъснах,защото разбрах , че съм бременна.Генеколога ми каза че след приема на това лекарство шансовете за здраво бебе са 50:50 тъй като съм го пила едва 2-3 дни след като съм забременяла.Много съм объркана!
*
« Отговор #3 -: Февруари 03, 2011, 14:49:26 pm »
Не се притеснявай толкова много .Много жени са взимали антибиотици без да знаят в началото че са бременни. Някой си пият и наркотици и къде къде по-страшни неща.
Да хубаво е да не се взимат особенно антибиотици до 12гс,защото до тогава се оформят всички органи на бебето. Хубаво е че си го спряла. Добре е да те наблюдава добър специалист. За 3дни мисля че няма голямо натрупване на антибиотика в организма. Но пък ако имаш цистит трябва да се лекува защото той може да направи по-голяма беля.Консултирай се с специалист има гупа антибиотици които могат да се пият и по време на бременноста ,защото възпаление по време на БР също не е хубаво. Направи го колкото можеш по-бързо.