0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

моля,помогнете!
« -: Август 30, 2010, 17:44:35 pm »
ИЗВИНЯВАМ СЕ,АКО ВЕЧЕ Я ИМА ТАЗИ ТЕМА,НО СЪМ СИЛНО ПРИТЕСНЕНА,ОТНОСНО;НАПРАВИХ ТЕСТ ЗА БРЕМЕННОСТ,ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ И БЕШЕ ПОЛОЖИТЕЛЕН,КАКТО И ОЧАКВАХ,ПОНЕЖЕ БЯХ И СЪС СИМТОМИ НА БРЕМЕННОСТ,КАТО ЧЕСТО ХОДЕНЕ ДО ТОАЛЕТНАТА ,ТЕЖЕСТ В ГЪРДИТЕ И СИЛЕН АПЕТИТ.ДОКАТО ЧАКАМ ДА СИ ЗАПИША ЧАС ПРИ ГИНЕКОЛОГ,ДНЕС СЪВСЕМ СЛЪЧАЙНО УСТАНОВИХ,ЧЕ ВЕЧЕ ГИ НЯМАМ ТЕЗИ СИМТОМИ,НИТО ЧЕСТОТО УРИНИРАНЕ,НИТО ТАЗИ ТЕЖЕСТ,КОЯТО УСЕЩАХ В КОРЕМА....И ЗАПОЧВАМ ДА СЕ ПИТАМ ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е .....ЧЕТА В ФОРУМИТЕ И НАПРАВО СЕ ПОБЪРКВАМ...ЯВНО Е СТАНАЛО НЕЩО...МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ! :balk_145: :balk_145: :balk_145:
*
Re: моля,помогнете!
« Отговор #1 -: Август 30, 2010, 17:49:01 pm »
Ейййй я се успокой и зарежи тази "самодиагностика"  :D Щом нямаш болки и кървене - няма за какво да се тревожиш. Аз от тези "бременни" симптоми не съм имала нито един и съм си съвсем бременна все още, а всичко което описваш като усещания може да се появи, да изчезне, пак да се появи...не е метод за определяне на бременност.

П.С. Избягвай да пишеш на капс, приема се за викане в нета.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #2 -: Август 30, 2010, 17:50:39 pm »
Дали имаш симптоми или не, това няма значение. Вероятно всичко е наред, а ти се притесняваш само. На преглед можеш да отидеш при около седмица закъснение. По-рано няма да се види нищо в матката. Късмет и леки 9 месеца!.

« Отговор #3 -: Август 31, 2010, 20:04:44 pm »
Много благодаря за отговорите и вниманието,но аз все още съм силно притеснена :help1:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #4 -: Август 31, 2010, 20:26:17 pm »
тия симптоми, дето ги описваш, не са нито типични за бременност, нито са задължителни.

спри да се притесняваш.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #5 -: Септември 01, 2010, 18:39:17 pm »
Днес бях на лекар,и тя ми каза,че вижда плоден сак,но не вижда ембрион,изписа ми прословутата фолиева киселина и утрогестан,но като чета в листовката пише да се прилага вагинално само при бременни в първия триместър...мн ми е чудно....каза ми,да отида след 10 дни тогава вече щяло да се разбере дали всичко е нормално....мн съм уплашена,това ми се случва за втори път ,предния по същия начин нямаше ембрион и затова толква ме е страх кошмара да не се повтори отново...
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #6 -: Септември 01, 2010, 19:26:26 pm »
Ако си толкова уплашена, че не можеш да издържиш 10 дни... Отиди до свястна лаборатория и през 48 часа пусни два последвателни теста за да проследиш нивата на  ЧХГ (hCG) в кръвта ти. Динамичния растеж с удвояване на стойностите, ще е показател за развиваща се бременност.

Все пак след 10 дни отново ще се наложи да посетиш доктора си.  :wink:

Успех и..... спокойствие!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
« Отговор #7 -: Септември 01, 2010, 22:54:13 pm »
Ако си толкова уплашена, че не можеш да издържиш 10 дни... Отиди до свястна лаборатория и през 48 часа пусни два последвателни теста за да проследиш нивата на  ЧХГ (hCG) в кръвта ти. Динамичния растеж с удвояване на стойностите, ще е показател за развиваща се бременност.

Все пак след 10 дни отново ще се наложи да посетиш доктора си.  :wink:

Успех и..... спокойствие!
Точно така, кръвен тест и ще е ясно.
« Отговор #8 -: Септември 02, 2010, 14:35:17 pm »
а този хормон утрогестан за какво е?

ако прогестерон не е в норма - тогава човек трябва да пие, а как може да го ползва без иаледвания?

I am from Russia!!

*
« Отговор #9 -: Септември 02, 2010, 15:02:04 pm »
Утрогестан е лекарствен продукт за лечение на прогестеронов дефицит.
Той допълва лутеалната фаза при in vitro оплождащ цикъл (IVF). Предписва се и  случаи на заплашващ аборт или предотвратяване на повторни аборти, дължащи се на доказана лутеална недостатъчност.

Бебония, все пак трябва лекар да прецени имаш или нямаш нужда от прогестеронови препарати. Ето една статия от библиотеката на сайта, която може да ти бъде полезна:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=527&Itemid=17

« Отговор #10 -: Септември 02, 2010, 15:19:19 pm »
Бебония, все пак трябва лекар да прецени имаш или нямаш нужда от прогестеронови препарати. Ето една статия от библиотеката на сайта, която може да ти бъде полезна:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=527&Itemid=17

[/quote]
Благодаря, аз и не съм искала да пия хормони, просто питах. Когато нправя иследвания - тогава ще знам, сега нямам оплаквания. Единственно, перва ми бременост свърши с спонтанен аборт, и аз се претеснявам,може би има смисл сега да направя иследвания за прогестерон?
I am from Russia!!

« Отговор #11 -: Септември 02, 2010, 17:25:26 pm »
а този хормон утрогестан за какво е?

ако прогестерон не е в норма - тогава човек трябва да пие, а как може да го ползва без иаледвания?

Ами да..много много правилно,докторката не ми е назначила никакви изследвания,просто ми го изписа след като и казах,че имам 1 аборт преди това и слаби болки ниско долу....може би да се застахова за всеки случай...но мен малко ме е шубе и не съм почнала да го пия,приемам си само фолиевата киселина засега
*
« Отговор #12 -: Септември 02, 2010, 17:45:49 pm »
inna888 , лекаркатата ти го е назначила, защото утрогестанът се изписва и при случаи на заплашващ аборт или предотвратяване на повторни аборти, дължащи се на доказана лутеална недостатъчност. Утрогестанът освен че може да се приема перорално, в повечето случаи го изписват да се поставя вагинално.

Всяка мека капсула Утрогестан съдържа като лекарствено вещество 100 mg микронизиран натурален progesterone. Прогестеронът подготвя лигавицата на матката за приемане на зародиша и контролира нормалното протичане на бременноста.

Ето ви допълнително четиво за прогесетрона:
http://www.ivf.no-meat.org/link_infertility/prgstrn_prgnnc/

*
« Отговор #13 -: Септември 13, 2010, 21:10:36 pm »
Утрогестана няма да навреди само помага и е по добре да се ползва на глобули вагинално.