0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    monki

здравейте, момичета. силно съм претиснена от това, което се случва с мен и ви моля за вашето мнение. закъсня ми два дни и си направих два различни теста- и двата са положителни. Усещам напрежение в гърдите, кръстът ме боли  често. Отидох при моя лекар на 4 ден от закъснението ми, той ме прегледа с вагиналния ехограф, като предварително ме предупреди, че може би нищо няма да се види, защото е твърде рано.Каза ми, че лигавицата на матката е набъбнала, но не вижда плодче в нея. Може би трябваше да започна от това, че това е втора бременност за мен, като първата завърши със спонтанен аборт  в 14 г. с. При първата бременност се получи леко зацапване, за което по- късно разбрах, че е било имплантирането на яйцеклетката. сега зацапване няма и точно това ме притеснява. Дали има имплантиране и дали е задължително да има зацапване? Лекарят ми каза, че няма място за притеснение, но аз се притеснявам от извънматочна бременност. Той ми каза да отида на преглед след две седмици, но аз се опасявам да не е прекалено късно тогава. Моля ви дайте ми съвет какво да правя  и кажете нещо повече за зацапването и по- скоро за неговата липса. нормално ли  е 4 дни след закъснението да не се вижда нищо в матката? леарят каза, че плодчето е едва 1 мм. моля ви пишете
*

    rally_g

  • ****
  • 959
  • Искам да бъда добра!
притеснена съм, помагайте /положителен тест/
« Отговор #1 -: Юни 05, 2006, 21:57:59 pm »
Монки,

абсолютно нормално е да няма зацапване, по-скоро дори е изключение да има, отколкото да няма, ех, ама че го замотах:). Не се притеснявай, къде си насочила мисълта си веднага - извънматочна. Я вземи се успокой. При 4ри дневно закъснение не е задължително да се види плоден сак, а теб на вагинален ултразвук ли те гледаха, добър ли е лекарят и засичала ли си на кой ден от цикъла ти е била овулацията ти. Според мен, нямаш основания за притеснение, изчакай седмица и върви отново на лекар. А междувременно - спокойно:), дано всичко е наред:). Пробвай и при друг специалист, може пък той/тя да видят плодно сакче:).
После ни пиши как се развиват нещата при теб
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

    Anonymous

притеснена съм, помагайте /положителен тест/
« Отговор #2 -: Юни 05, 2006, 22:12:23 pm »
благодаря за отговора! не мога да кажа кога е била овулацията ми , защото  МЦ не ми е от най- редовните. обикновено е около 30 дни.
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
притеснена съм, помагайте /положителен тест/
« Отговор #3 -: Юни 05, 2006, 22:17:43 pm »
Мила Монки това за зацапването......не е задължително!!!!
Още е рано да се види плоден сак, но 2 седмици са много време!!!
За всеки случей пусни си ЧХГ през ден да се види как нарства!
след седмица отиди на Узи да те видят .Вече ще трябва да се види сакчето!
Стискам ти палци и ти желая лека и безпроблемна бременност!Успех!! :crossfingers:  :crossfingers:  :crossfingers:  :bighug:
*

    monki

притеснена съм, помагайте /положителен тест/
« Отговор #4 -: Юни 05, 2006, 22:32:32 pm »
момичета, благодаря ви , че се отзовахте толкова бързо.  простете за невежеството , но при изследване с вагинален ехограф вижда ли се дали има нещо в тръбите?
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
притеснена съм, помагайте /положителен тест/
« Отговор #5 -: Юни 05, 2006, 22:50:48 pm »
Монки, още е рано да се види какво то и да било където и да било.
Пусни си утре един тест за ЧХГ в кръв и го повтори в четвъртък. После ни напиши стойностите.
Почивай си, мисли позитивно.
Ако получиш кървене, болки или друго неразположение, иди по - рано на лекар. Ако не - като станат 10 дни закъснение.
Успех!  :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
притеснена съм, помагайте /положителен тест/
« Отговор #6 -: Юни 07, 2006, 08:28:58 am »
плодно сакче се вижда чак в 5 г.с а пулса на ембриончето се чува чак в 7-8 г.с пожелавам ти всичко да е наред и след 9 месеца да гушкаш едно малко и сладко бебче :)
По ДоБрЕ сЕгА оТ кОлКоТо НиКоГа
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: притеснена съм, помагайте /положителен тест/
« Отговор #7 -: Юни 07, 2006, 10:25:29 am »
Цитат на: monki
Лекарят ми каза, че няма място за притеснение, но аз се притеснявам от извънматочна бременност. Той ми каза да отида на преглед след две седмици, но аз се опасявам да не е прекалено късно тогава. Моля ви дайте ми съвет какво да правя  и кажете нещо повече за зацапването и по- скоро за неговата липса. нормално ли  е 4 дни след закъснението да не се вижда нищо в матката? леарят каза, че плодчето е едва 1 мм. моля ви пишете


Монки не търси под вола теле!!!! Лекарят ти е прав до момента. А ти не си внушавай всичко което си прочела че може да се случи при теб!!!! Каква извънматочна се мъчиш да си втълпиш!? Отиди когато ти е казал лекарят не е прекалено късно или ако искаш отиди при друг лекар сле седмица за второ мнение или потвърждение. Всичко ще е наред успокой се!!! С тези притеснения не си помагаш никак!!! Успех мила!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    monki

притеснена съм, помагайте /положителен тест/
« Отговор #8 -: Юни 07, 2006, 19:22:24 pm »
благодаря за съветите ви, момичета.когато имам новини - ще пиша. дано всичко да е наред
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
притеснена съм, помагайте /положителен тест/
« Отговор #9 -: Юни 07, 2006, 19:37:32 pm »
Цитат на: monki
благодаря за съветите ви, момичета.когато имам новини - ще пиша. дано всичко да е наред


 :crossfingers:  :crossfingers:  :crossfingers:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!