Пуснато на: Mon May 15, 2006 8:09 pm Заглавие: Проблемите при Eli_
--------------------------------------------------------------------------------
Здравейте ! Надявам се,че нямате нищо против да разкажа и аз мойте неволи тука,защото мисля,че това е мястото. Въпреки,че съм прекратила тази неравна борба /за бебето ,де/ и при нас останаха неизяснени причините ,поради които така и не успяхме да си имаме бебе. Значи...първо приятеля ми беше със 16 год. по-възрастен от мен.Всички казват,че това не е причина ,но аз някакси не вярвам,че е съвсем така. Имаме всичко на всичко една спермограма,направена след хиляди молби. Излезе в норма,нещо от рода на 60 процента подвижни беше ,непомня точно /има ги данните в дневника ми/. Абе ,който доктор я видеше казваше "ммм много добре". При мене :
-Възпаления на яйчниците,като ученичка с болки и течение.Лекувани с Гентамицин.
-Лекувана хламидия 2000 год.-след това отрицателен рез.
- Редовен цикъл /30-33 дни/,доста обилен и болезнен
-Мерих БТ няколко месеца,имаше двуфазност; Правила съм и тест за овулация веднъж и беше положителен /действахме веднага и нищо не стана/
-цервикална слуз - като по учебник,появява се на 15 ден някъде ,белтък,крем и после намалява.
-правен кюртаж за махане на евентуален полип-оказа се ,че всъщност не е имало такъв
-хормони Естроген,Пролактин,и т.н. в норма
-фоликуметрия ,поне на 6-7 цикъла /фоликула расте до към 21-22мм/
-лигавица с нормална дебелина и нормална форма на матката
-цветна снимка - Септември,2005 - показа напълно проходими тръби
Пила съм Клостил /три месеца/,Дуфастон,Геритамин,Диане...мъжа Спимен Форте,Жен Шен,Бирена мая,хиляди витамини.Правих и физиотерапия за стимулиране на яйчниците и инжекции - Алое.
В общи линий ,това е . Шест години непрекъснати опити и нищо.
Не съм правила лапароскопия,генетични и имунологични изследвания. Това,което ми направи впечатлени при другите момичета...никога не съм забременявала /дори и по-погрешка /,а в интерес на истината е имало доста моменти /в други,бивши партньори/,когато не сме се пазили особено стриктно,защото са ми били все сериозни връзките. Как така пък един път не стана ? И аз много пъти съм се питала.Как има някой дето от капака на тоалетната чиния забременяват ,а ние толкова години "в целта" и нищо ! Как пък не ми се измести овулацията нещо ,знам ли ,за толкова години...след цикъл,посредата на цикъла,в края... Освен да си мисля,че Господ си знае работата друго не ми остава.Моето заключени е ,че при нас нещата ,въпреки,че са неизяснени причините ,все пак могат да се наклонят към фактор : възраст на мъжа /46/, аз - психическа нестабилност /да не кажа хистерия/ и вероятно нарушения в овулацията и това,което не успях да направя-лапароскопия. При нея можеше да излезе нещо. Така сега,най-интересното е дали ако опитам с някой друг ще стане ! Хайде залагайте ! Ще докладвам после . Първо да го срещна,де. Все пак.