0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката - 2 &
« Отговор #220 -: Юни 27, 2011, 19:26:03 pm »
Сетих се да споделя още нещо.  Аз лично намерих за много удиобно да купя един куп хавлиени кърпички. Те са малки, около 20х20см и много тънка хвалия. С тях бърша уста, подсушавам дупе ( ако само него сме мили) и въобще трябва ли ми нещо мъничко, ги позлвам. Имам поне 30 от тях и ги държа в едно чекмедже до повивалника и ги позлвам еднократно и хвърялм за пране. За мен поне те са много удобни.
Пелени имам само 6 и ми бяха предостатъчни, но ако ще завивиате с тях или ще слагате на повивалника, тогава ще ви трбяват доста повече. Аз намерих на интернета да купя парчета за еднократна употреба, които слагам на повивалника и ако напишка хвърлям. Много са удобни. Купих цял кашон с 300 броя за около $35, което според мен си е добра цена, а и още имам от тях.Ако някой се интересува, мога да погледна от къде ги купих на тази цена, защото на повечето места са по-скъпи. Предполагам, че има начин да доставят до БГ, макар да не знам колко би струвало. 
Ето това имам предвид:

« Последна редакция: Юни 27, 2011, 19:27:55 pm от Bobbie »

*
И аз като Боби ползвам тези "пелени" /от снимката/ за еднократна употреба. По БГ-аптеките ги има предостатъчно в разни размери и различни /като брой пелени/ разфасофки. Обикновено в аптека, като кажете "памперс-пелена" ви разбират, но и на "чаршафче" - пак им е ясно какво искате  :lol: Аз купувам размер 60х90. С такава застилам повивалника, имам си такива и в чантите с памперси за разходка, имам на различни места из къщи, ако преобличам дребното не на повивалника, с такава му е застлан кантара, ползвам ги като го водя по прегледи и го събличат /да си ляга на нещо негово си/... Чисти, меки, абсорбиращи, като се измаца - хвърляш и не се разправяш. Имам и от стандартните протектори няколко броя...така си стоят чисто новички  :D
Последното приложение на въпросните пелени е за "профилактика на дупе" сега по жегите. Събличам бебето, слагам го върху такава 30 мин. до час преди къпане, да си рита, да се проветрява и да си се опикава на воля, после само я смачквам и в кофата. Общо взето, за изброените дотук цели - няма нищо по-удобно според мен и си пестите доста хамалогия, излишно пране, някои и гладите та съвсем играчка.

П.П. има такива пелени на най-различни производители, на всякакви цени, не са нещо скъпо и непосилно дори при ограничен бюджет. Горещо ги препоръчвам на всички бъдещи мами.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
запис