Добро утро момичета и добре дошла на
бясна луноходка !
Боби, не се сърдя естествено, а и няма за какво
Наясно съм, че реагирам изострено на неща, които се случват едва ли не на всяка бременна, но пък нали лекарите все ни набиват в главите, че няма безобидно кървене и в такъв случай незабавно се търси лекар...та ни така ни иначе се получава в някои моменти. Естествено, че ме изнерви снощи чакането, докато видя това бебе живо ли е още, или не...то не че има какво особено да се направи в случая, освен да ме пратят да си лежа и да пия хапове
От друга страна пък, нали точно за да не чакам ходя по частни болници и си плащам като поп, но тя организацията им бетер държавните явно. Той народа го е казал отдавна, че със страи "труженички" нов бардак не става, просто са се пренесли със стария манталите в новата лъскава база и си работят все така мърляво. Не, че съм много изненадана де.
Дали ранната ФМ се нарича така, или по друг начин едва ли има някакво значение всъщност. Така съм я нарекла снощи, защото така я нарича моят лекар и още куп негови колеги. Споделих за случая, предимно защото ми се видя безкрайно неуместно, вместо да видим защо кървя и какво е положението, да се препираме с лекарката по този въпрос. При всички положения обаче, въпросната не прави никакъв ранен скрининг от вида на пациентките си, независимо ФМ ли го нарича, или по някакъв друг начин. Ами явно всичките й колеги, че и Кременски даже са някакви идиоти да правят такива неща, а тя като най-компетентна - не. Следващото велико изказване, което пропуснах снощи. Мина прегледа, пише ми рецепта, дава ми указания и пита някакви други медикаменти приемам ли за бременността. Отговарям, че освен вече споменатите, пия Пренатал витамини и фолиева киселина. Каза ми, че фолиевата вече трябвало да я спра в тези седмици, нямало защо да я пия. Казвам, че не мога да я спра, при генетичните ми е излязло, че имам проблем с усвояването й и моят лекар ми е предписал по 10 табл. Неофолик-мета да пия. Тя се разсмя и казва: "Ами след като не можете да я усвоявате, няма никакво значение дали я пиете и по колко - значи пак не я усвоявате." Не разбирам нищо от усвояване на фолиева киселина, ама ако е така за какъв дявол го изследвах това MTHFR тогава? Та в резюме, да мисля, че има лекари които хабер си нямат от някои неща и си работят по спомени от когато са взели специалност преди 20-30 години и каквото тогава са знаели - това знаят и сега. И на никоя от вас не пожелавам да попадне на такива, особено ако има сериозен проблем. Тромбофилия за госпожата също се оказа екзотична дума и ме поправи, че явно хемофилия съм имала предвид. Настоях, че имам предвид точно каквото й казвам, реакцията беше: "Ох, това ще е от тия модерните изследвания", естествено пак с ирония т.е. напълно излишна глупост някаква.
Все едно вече, явно няма да я посещавам отново
Дай Боже да не се повтори проблема, или да възникне по-сериозен. Ако пък се случи - на колата, магистралата и в Пловдив, рискът от пътуването ми изглежда приемлив след снощи.
Отивам да хапна нещо, че от много емоции ще пука от глад накрая.
Готин и прохладен ден момичета!