0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте!
Имах три неуспешни бременности. Оказах се с антифосфилипиден синдром. В момента сьм бременна в 6та седмица на Дуфастон и Claxine 0.40 мл през ден. Имам вьпрос, само с това ли е лечението и защо да се бият през ден? Не се ли бие Клаксина всеки ден? Ако има някой да ми отговори ще бьда много благодарна!
« Последна редакция: Юли 30, 2010, 12:31:23 pm от Елфи »
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Забременябане и антифосфилипиден синдром
« Отговор #1 -: Юли 27, 2010, 23:02:46 pm »
Аз имам АФС, бях на Фраксипарин 0.3 до термин, всеки ден.
Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #2 -: Юли 28, 2010, 09:48:42 am »
И аз съм с АФС и съм на Клексан 0.4 ml всеки ден. Прави си по често изследванията за съсирване на кръвта и ако има нужда доктора ще ти коригира лечението. Успех!

0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #3 -: Юли 28, 2010, 10:59:49 am »
кой ти предписа терапията за АФС?
обикновено Клексан/Фраксипарин се предписва всеки ден. на мен ми бяха предписали и аспирин протект в допълнение към Фраксипарина.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #4 -: Юли 28, 2010, 14:37:02 pm »
Много Ви балгодаря за бьрзите отговори. Изписаха ми от чужбина Claxine 0.40ml  всеки ден, но тука вьв Варна Доктор Георгиев ми препорьча през ден и да си пия Аспирина. Аз сьм в 6та седмица и не се вижда още нияо така добре. Защо ми изписа през ден да си ги бия ли всеки ден? Направо се шашкам....Кой доктор да си избера за Варна?
*
« Отговор #5 -: Юли 28, 2010, 22:50:11 pm »
Аз бях през ден като редувах с аспирин, после минах на всеки ден и на края два пъти на ден.
« Отговор #6 -: Юли 29, 2010, 01:22:09 am »
Благодаря че ме успокои малко. Сега да видим какво ще се получи, още е много рано в 6та седмица сьм...Стскай палци че вече 3 пати не стават работите....
« Отговор #7 -: Юли 30, 2010, 10:54:17 am »
Милички, някой да ми препорьча доктор вьв Варна? Знам че изследванията само в Плевен се правят, но вьв Варна има ли доктор който да е специалист за АФС?
« Отговор #8 -: Юли 30, 2010, 12:26:42 pm »
В зависимост от стойностите, Фраксипарина може да се бие и през ден. Но това става в по-късни седмици. Ти си ранна седмица,сега се оформя и плацентата, така че по-добре се консултирай с лекар от София.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
Re: Забременяване и антифосфолипиден синдром
« Отговор #9 -: Август 02, 2010, 19:51:23 pm »
Ох, какьв специалист. Тук вьв Варна все питам напред назад кой доктор, такмо трьгна да избирам и  някой ми каже че тоз или оня не е добар. направо сьм в паника, не сьм си идвала в Бьлгария от много години и не мога да преценя...Ако някой има идеа, моля споделете с мен! Благодаря!
Re: Забременяване и антифосфолипиден синдром
« Отговор #10 -: Август 07, 2010, 01:22:24 am »
Ами при мен АФС се откри при изследвания, които направих на втория ден след зачеването /тогава разбира се не знаех, че съм бременна/. Доц. Конова настояваше да се откажа от дуфастона изписан ми от моята гинеколожка в родния ми град, тъй като смяташе че е абсолютно невъзможно спонтанно забременяване и искаше на 3 ден от цикъла да изследвам яйчников резерв. Обаче сигурно дълбоко в себе си съм знаела че вече съм бременна защото се запънах и казах че се надявам на коледно чудо и ще си пия дуфастона, а ще правя изследване на следващия цикъл. Тогава Конова без да знае резултатите от изследванията се съгласи за дуфастона и ми добави аспирин протект по 1 всяка вечер. Резултатите получих на имейл адрес с указания за терапия при следващото инвитро и евентуална бременност при него. Терапията трябваше да включва и аспирин протект и фраксипарин и имуновенин, но ..Когато разбрах че съм бременна й писах многократно /беше ми неудобно да й звъня, защото точно тогава се местеха в новата клиника и беше много заета./, но не получих отговор и си продължих само с аспирина тъй като в Бургас гинеколозите заявиха че не ми трябват останалите лекарства, тъй като били изписани ако правя инвитро и забременея от него /не разбрах защо спонтанната бременност и бременността след инвитро се разглеждат като различни/. В края на 15 седмица се престраших и се обадих на доц. Конова. Когато ми видя резултатите от изследванията и разбра че съм само на аспирин се учуди че съм изкарала до този период на бременността. Поиска веднага да пратя кръв за изследвания. Резултатите показаха спад на нивата на антителата и тя реши, че всъщност аспирина ми действа много добре и каза да продължавам само с него. Препоръча по-често измерване на растежа на бебето и ако забележа изоставане пак да й се обадя. Изоставане се получи в края на 7 месец и пак пратих кръв за изследвания. Резултатите бяха близки до резултатите в 15 г.с. и тя ме остави на аспирин протект чак до края. Спрях го 2 седмици преди планираното секцио по нейни указания. Бебето се роди сравнително по-дребно, но в никакъв случай малко и с отлични жизнени показатели измерени веднага след раждането. До 3 месец бях на дуфастон. Около 10 седмица имаше период от около 10 дни когато слабо кървях и ми увеличиха дозата на дуфастона и добавиха нош-па временно. Пиех и неофолик форте през по-голямата част от бременността. Добавих магнерот от един момент нататък. В деня преди раждането от коментара на акушерката в родилното осъзнах че през по-голямата част от бременността след 4 месец съм била с контракции, но не съм знаела че е това, а мислех че това което усещам са движения на бебето. Но това едва ли има връзка с АФС или медикаментите които взимах. Извода за мен е че всичко е строго индивидуално. Не съди за твоето състояние като го сравняваш с бременността на другите. Непременно се свържи с лекар, който да направи изследвания и да даде подходяща терапия. Ако имаш възможност свържи се с доц. Конова. През последните месеци заради случая с русенката събра негативи сред общественото мнение, но това не я прави по-малко специалист в тази област. Желая ти успешно и безпроблемно износване и здраво бебче на финала!
« Последна редакция: Август 07, 2010, 01:28:52 am от Dji-djo »