0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: "Пазете тревата!"
« Отговор #20 -: Август 19, 2010, 09:22:01 am »
Да Lidia, това с великите трибуквени монополисти ВиК, ЧЕС и БТК(вече гордо назоваващи се Виваком)го има навсякъде.
Пролетта при нас в близост до детската площадка разкопаха ВиК да сменят някакви тръби. Цял месец беше изровено. В бригадата от 7 човека само 2-ма работеха, а другите клечаха покрай тях и ги зяпаха и така всеки ден.
Познайте къде изсипаха изкопаното - ами върху детската площадка. Сега така си и остана една не голяма купчина пръст(по-голямата част я извозиха)и няколко огромни бетонови отломки от изкъртеното. Те са в близост до катерушката, която вече не се използва по предназначение, а и полянката сега завъди бълхи, та децата цяло лято не са стъпвали там. :x
А преди 5 години пред нашия вход копаха за някакви тръби. И пак така се проточи дълго време, а на всичкото отгоре после махнаха загражденията и така и не заровиха и не асвалтираха. Стоя в тово състояние близо 1-2 месеца  8O 8O 8O за ужас на родителите на малки деца и на шофьорите разбира се. Накрая мъжът ми и един съсед от другия вход сами заринаха разкопаното по протежение на целия паркинг. Вече беше станало ноември, а започна през септември и чак тогава гледам една сутрин идва гордата бригада с фадромата да зарива и гледат и се чудят и се въртят. Викам си тук става интересно я чакай да сляза да ги чуя какво си приказват. "...шефе ама тука е заринато, ние кво да правим?...". Повъртяха се, постояха и си тръгнаха, дори не утъпкаха заринатото, за да слегне. На другия ден не съм ги видяла, но дошли и циментирали(до скоро в нашия град не се асфалтираше, а се циментираше 8O, но от тази година явно откриха асфалта). :lol: :lol: :lol:
На другата година след като се стопи снега познайте - на няколко места циментираното пропадна и се отвориха дупки, които си остонаха така и до ден днешен. Предния месец мъжът ми не издържа и запълни една от дупките с останалата пръст от тогава, която забравих да кажа, че така си и остана час от нея.
Ами за съжаление на всякъде в България е така... :x
И още нещо се сетих на което станах свидетел миналата година в София обаче. Бяхме пренощували в малък хотел в Белите брези. Отпред имаше оформена тревна площ и широка алея, по която ми направи впечатление, че се качваха с колите и си паркираха някой от съседния блок. На сутринта пак едни от "трибуквените" с една тежка машина минаха диретно през тревната площ, като буквално я изораха, а беше и кално и мокро от дъжда, който валя през нощта, така останаха дълбоки коловози. Изглеждаше вече като лунен пейзаж. След няколко месеца пак отседнахме там и нищо не се  беше променило. Сега незнам как е.
« Отговор #21 -: Август 19, 2010, 10:40:34 am »
Ами като видя такова нещо, аз монополистите ги тормозя постоянно, докато не си оправят дупките. За Софийска вода знам, че работят с подизпълнители за ремонтите, и като получат няколко оплаквания за даден подизпълнител, после го санкционират. Така че аз си звъня. Миналата година разкопаха да оправят теч на входа на парка, и оставиха само пръст и кал - не положиха обратно изкопаните плочки и не монтираха обратно колчето, което ограничава достъпа на коли. Звънях 5 пъти за 7 дни и на осмия си пратиха екипа и си оправиха всичко. Скоро пак имаше теч на същото място, но този път си бяха пратили и нещо като технически ръководител, който си юркаше екипа и помагаше на майките да им пренася количките, докато копаят. После си оправиха всичко изкъртено. Можело значи... Ние всички също трябва да сме активни като граждани и да си търсим правата редовно.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #22 -: Август 19, 2010, 15:42:37 pm »
OK marmotche искам да те попитам, имам ли право да роптая за тротоара пред къщата ако пак нахлуят и изпотрошат, като пак казвам с лични пари е създадено всичко и къде и как мога да се оплача?  Питам информативно, все пак съм инжинер и тва с правата ще ми е като допълнително образование.  :lol: В нашата държава трябва да разбираш от всичко, иначе си загинал.

http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
« Отговор #23 -: Август 19, 2010, 16:03:54 pm »
:lol: В нашата държава трябва да разбираш от всичко, иначе си загинал.

:good_post: