0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

миома и бременност
« -: Февруари 23, 2010, 20:46:13 pm »
здравейте, днес бях на преглед и ми казаха че имам миома 1,5 см. Аз преди една седмица направих спонтанен аборт и час сега я откриха вероятно е нарастнала в първите 3 месеца. Моля ви кажете ми ако забременея пак има ли риск да износя бебето? при такива размери може ли да се лекува нещо с медикаменти? моля ви пишете
Re: миома и бременност
« Отговор #1 -: Февруари 24, 2010, 18:20:32 pm »
Здравей, и аз имам миома и не знам дали ще ми пречи при бременност,надяваме се, че не, но сега все още се опитвам да забременея,пък после ще му мисля :wink: Къде е разположена твоята миома-вътре в матката или извън нея? Ако е извън нея с тези размери, доколкото знам не би трябвало да пречи,но само лекар може да каже със сигурност, тъй като е строго индивидуално.
« Отговор #2 -: Февруари 24, 2010, 18:45:19 pm »
мисля че не е точно в матката но не съм сигурна, те са две малки по-навън. Аз днес бях на лекар и тя ми каза че може да забременявам с тези размери не било опасно.
« Отговор #3 -: Февруари 24, 2010, 19:40:55 pm »
Щом са отвън с този размер, мисля, че няма защо дасе притесняваш.Може би е хубаво обаче да направиш някакви изследвания защо би могъл да се получи спонтанния аборт, като изключиш миомата като фактор.Не зная обаче точно какви, може би имунологични,генетични и хормони.Може би другите момичета ще кажат :ask: osi_9
« Отговор #4 -: Март 05, 2010, 14:34:40 pm »
Здравейте! И аз имах няколко миоми, с които не успях да забременея и поради размерите им и опасността от кръвоизлив (получих такъв, който наложи кюретаж по спешност) ми препоръчаха операция. Преди операцията ми биха три инжекции Золадекс, който по принцип се използва при ендометриоза и предизвиква изкуствен климакс като се предполага, че намалява и размера на миомните възли. Шест месеца след операцията имам нов възел около 2см. и лекарят ме посъветва да правим усърдни опити за бебе, защото този размер не е опасен. По негови думи миомата не пречи на зачеването - оплождането, а понякога на вгнездяването на оплодената яйцеклетка и на износването на плода, но много зависи и какъв вид е миомата (вътре в матката, извън нея или някъде в маточната стена). Не помня къде четох, но поради промяната на хормоните е възможно в началото на бременност миомата леко да нарастне, след което да спре да се развива като дори има вероятност да изчезне. В сайта на отделението по гинекология към ВМА има интересна и полезна информация.
http://www.koog-vma.com/
Относно лекарствата съм чувала за една билка - турта, но отзивите за нея са противоречиви.
Надявам се да съм била полезна.
« Отговор #5 -: Юли 13, 2010, 20:10:03 pm »
такъв малък размер не пречи за износване на бебе. но действайте, защото аз не бях готова за дете, а сега от 1 вече имам 5 възела. Появиха се след 3 годишно наблюдение на една единствена в порядъка на 5-6 месеца. Ей така от никъде. Действайте и правете бебе! Успех!