Здравей Петьофи,
аз съм съвсем нова тук. Чета отдавна, но пиша от скоро. Ходя при д-р Стаменов, който като видя имунологичните и генетичните предположи, че на тях се дължат спонтанните аборти. Аз направих изследванията и при неговите външни консултанти. После разбрах, че работят с него де. На своя глава се самоизследвах, след прочетеното тук и в беге-мама. Малко не ми допаднаха те (лабораторията в Александровска), защото показват антифосфолипидни антитела, но пише само положителен без някакви стойности и без посочени референтни граници.
Говорих и с доц.Конова - при тях имам две генетични мутации - едната тромбофилия. Антифосфолипидните макар и към границата, са отрицателни. Също така имам посочено, че са ми завишени малко НК клетките от изследванията в София, а в Плевен също са на границата. Говорих с доц.Конова, която ме препрати към д-р Катя Тодорова. Тя ми назначи терапия, която доц.Конова одобри. Доктор Стаменов я прие с известни резерви и забележки, но разбра желанието ми да не се прилагат върху мен биопродукти (какъвто е имуновенина). Малко е притеснен от желанието ми за нискомолекулярен хепарин, но уважи решението и желанията ми.
Взехме решението за терапията, само не сме решили от кога ще я почнем. Сега съм решила първо да си направя всички нужни изследвания, да си оправя зъбите и т.н. Чак след това ще планираме евентуална бременност.
Желая ти късмет и успех!
Явора