марита, малко встрани от темата да кажа нещо. Живея извън България, с мъжа ми работим и двамата, големите му деца се издържат главно от детски и като стандарт изобщо не може да се сравнява с начина, по който съм живяла в България. Дойдох тук за пари. Не че е много хубаво, но си има някои предимства. Ако стандартът ми беше същият, щях да си седя в София. Детските, които се взимат в България, са направо смешни, защото не съм сигурна дали стигат за два пакета памперси. А още по-голямата несправедливост е, че ако не си социално слаб, не ги получаваш. А ако наистина получаваш толкова малко пари, а не просто да се водиш на някаква ниска заплата, как би могъл човек да осигури човек на детето си основните неща? Светът е голям и все си решава къде да живее (доколкото условията на миграция позволяват) и въпреки че заплатата ми тук по-скоро спада към ниските, мен лично ме е срам да се оплаквам пред хора, които живеят в България, доскоро сами си плащаха ин витрото (а дори и сега някои), работят от 7 до 19 ч и дори не взимат детски.
Желая ти успех с получаването на помощта за раждане на второ дете!