0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

учестен пулс
« -: Юни 28, 2010, 11:29:05 am »
здравейте :wink:имам нужда от съвет :?в 4-тия месец съм от няколко дни не се чувствам много добре,имам учестен пулс,който усещам ужасно силно,като че ли ще експлоадирам,и това е особенно когато се опитам да спя.Преди ми се е случвало и го отдавах на нерви,но сега четох че вило нормално да се учести пулса през бременноста.На някого случвало ли се е,дали е нормално или да отида на лекар?
*
Re: учестен пулс
« Отговор #1 -: Юни 28, 2010, 12:07:05 pm »
Поличка,

Не се стряскай и не се притеснявай, защото може и това да ти е учестен пулса. По принцип е нормано през бременността да имаш учестен пулс и други подобни, понеже обемът на кръвта ти се увеличава и сърцето се натоварва.

Но, според мен е най-добре да отидеш на кардиолог да ти направи една кардиограма и той да каже доколко е нормално. Някои бременни жени, при нужда пият лекарства за сърце, подходящи за бременни. Казвам ти го от опит, понеже аз имам проблеми със сърцето и ми правиха операция. Оттам имам тази информация. 

Пожелавам ти успех и повече да нямаш подобни проблеми.

П.С. Ако искаш контакти на кардиолози, пиши ми на лични.

« Отговор #2 -: Юни 28, 2010, 15:00:04 pm »
Не вярвам да е нещо страшно, но все пак е хубаво да те прегледа лекар. Една от причините може да е нисък хемоглобин, или пък разбутването на хормоните. Моята майка съм я докарала до пулс 120 през последните месеци на бремеността й, защото съм притискала диафрагмата и от там сърцето. Накрая вече е спала седнала, заради моя натиск. След като съм се изнизала от там всичко си е дошло на мястото.
*

Crystal

« Отговор #3 -: Юни 28, 2010, 15:38:24 pm »
Изследвай си хормоните, свързани с щитовидната жлеза - TSH и FT4 и посети ендокринолог и кардиолог. Понякога бременността провокира хиперфункция на щитовидната жлеза и това може да причини сърцебиене. Още ти е рано за притискане или за увеличаване на обема на кръвта чак толкова, че да причини сърцебиене.
« Отговор #4 -: Юни 28, 2010, 17:24:00 pm »
искам само да добавя,че нямам сърцебиене,само по учестен пулс,иначе и проблем с кръвното нямам.Да не би да е просто на някъква нервна почва,тъй като днес вече май се поуспокоявя.И също да вметна още един малък въпрос :wink:някой има ли представа дали може да се взима валидол през бременноста,(евентуално да разбера ако е от нерви)понеже на листовката пише,че няма противопоказания?
*
« Отговор #5 -: Юни 28, 2010, 17:25:49 pm »
Поличка, не вземай нищо без лекарско предписание, дори Валидол. Отиди на лекар за всеки случай. Да, може учестеният пулс да е от нерви.

*
« Отговор #6 -: Юни 28, 2010, 20:41:35 pm »
poli_4ka, на мен ми изписаха верапамил 40мг. В болницата го пиех 3 х 1, а сега 2 х 1, заради сърцебиенето което се получава от гинипрала. Консултирай се с лекаря си ако се притесняваш много, но аз мисля, че това че имаш само учестен пулс не е проблем, щом нямаш аритмии!
« Последна редакция: Юни 28, 2010, 20:43:56 pm от Lucky »