0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Второ лапаро преди икси
« -: Май 11, 2006, 10:11:37 am »
Здравейте, мили момичета! Толкова съм объркана, че не знам и къде да си пусна темата. Сигурно не ме помните, но ще се опитам накратко да напиша моята история. 5 години вторичен стерилитет. Запушени тръби, последвала лапароскопия през септември 2005 - и двете са били с хидросалпингс, едната е изчистена и клампирана /не знам защо са я оставили/, на другата е направена пластика и проходима. Инсе през ноември, 3-4 дни след това вдигам страшна Т, приемат ме по спешност в болницата. Обяснението е - не добра МБ при съпруга, който е резистентен на всички антибиотици и въпреки обработката на м-ла при мен нещата се усложняват. Ходихме при д-р Кацаров, той предложи 3-мес.курс на лечение с Urovaxom и Imunobor - ефект никакъв. От април т.г. започнахме да посещаваме клиниката на д-р Владимиров. Морфологията се оказа супер зле - икси ще правим по касата. М/увременно започнах втори курс противозачатъчни заради киста. Проблемът е, че док откри хидросалпингс откъм клампираната тръба и съответно трябва да направя пак лапаро преди иксито  :cry: . Това вече ми дойде много в повече. Посъветвайте ме - да потърся ли и чуждо мнение, въпреки че док според мен не се е объркал? Той ме насочва към МД или Шейново, а и аз не бих се върнала в Тина Киркова. От вашите постинги май клоня към Шейново д-р Попов. Моля ви, дайте ми съвет и малко кураж. Извинявайте, че стана толкова дълго. :oops:
Re: Второ лапаро преди икси
« Отговор #1 -: Май 11, 2006, 10:44:13 am »
До колкото знам - при хидросалпингс не се прави ин витро (и икси), защото просто няма смисъл. Виж има по въпроса на този линк: http://www.zachatie.com/modules.php?name=News&file=categories&op=newindex&catid=16
Изглежда, че добре те е посъветвал доктора. Трябва да се отстрани проблема и след това да пробваш. В Шейново и аз знам, че правят лапаро и имат опит. Много успех и после едно икси с едни такива резултати  :bfp: Какъв кураж мога да ти дам - като гледам колко си борбена и през какво си минала, май ти ще трябва да даваш от твоя  :wink: Нали знаеш всичките ни усилия се възнаграждават - само трябва да сме търпеливи... и да не се отказваме.  :kiss:
*

Anonymous

Второ лапаро преди икси
« Отговор #2 -: Май 11, 2006, 10:51:50 am »
кой  в тина киркова те оперира,защо не искаш да се вънеш там,все пак там са те гледали веднъж!
Второ лапаро преди икси
« Отговор #3 -: Май 11, 2006, 11:10:04 am »
Благодаря ти, Котаче, за пожеланията - на теб тъпкано да ти се връща. А за куража...... :) падаш, ставаш, пак падаш и ставаш...докога ли!??! Трябва да сме силни...или поне да се правим на такива :wink: . Знам, че трябва да няма хидросалпингс за икси-то, чудех се просто дали и при друг док да проверя наистина ли го има. А и знам, че само чрез лапаро може да се отстрани - всъщност това ме смаза тотално - за последните 8 месеца 2 пъти лежа в б-ца - веднъж за операцията, после за възпалението след инсето.
Госте, оперира ме д-р Янакиева. Не мога да кажа лошо или хубаво за нея, само дето не ми е ясно защо ми е оставила негодната тръба, та сега пак да се подлагам на този кошмар. Не искам да ходя там заради мизерията и гадостта. Трети път няма да го преглътна. Има и други причини, но това е др. дълга тема.
поздрви на всички и успех в борбата :wink:
Второ лапаро преди икси
« Отговор #4 -: Май 11, 2006, 11:21:04 am »
Ако ще си по-спокойна - не пречи да се консултираш с още някой лекар. Доколкото съм чувала - наличието на тръба спомагало за кръвоснабдяването на яйчника (и естествено овулацията). Но от друга страна - хидросалпнгс... и ефект 0  :?:  Възстановяването след лапарото е сравнително бързо. Така че - стъпка по стъпка все към целта вървиш.  :goodluck:
Второ лапаро преди икси
« Отговор #5 -: Май 11, 2006, 11:31:11 am »
Ох, добре те разбирам, аз лично имам 5 хирургически интервенции :(  и си мисля ей сега да ми кажат, ами имате това и това, трябва да се отстрани оперативно, ще ми дойде множко.

Ама в крайна сметка правим това, което трябва. Ако се чувстваш несигурна, направи консултация и с друг лекар и действай.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

Второ лапаро преди икси
« Отговор #6 -: Май 11, 2006, 12:00:49 pm »
Благодаря ви, милички, за подкрепата :) . Ако се спра на д-р Попов ще го питам и за неговото мнение. Фреши, не знам как си издържала всичко това, болката се забравя, но психически.....Факт е, че като няма друг вариант приемаш единствения - било то и операция :( . Късмет и много щастие на всички!
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
Второ лапаро преди икси
« Отговор #7 -: Май 11, 2006, 12:15:51 pm »
миличка,наистина е много кофти,че пак трябва да минеш през лапарото,но дано пък това да е последното гадно изживяване в живота ти!
 За д-р Попов и аз съм чувала само хубави нещо,но пък при него се плаща и то към 400-500лв.(това го знам от 2 момичета,които са били при него).Аз съм правила лапароскопия в МД и там ми беше по касата и съм много доволна от всичко там.
 Ти си прецени сама,но каквото и да решиш,ти пожелавам успех!
<br />
*
Второ лапаро преди икси
« Отговор #8 -: Май 11, 2006, 14:58:26 pm »
Здравей!
Мисля, че вече трябва да си вдигнала глава и да следваш плана. Няма нищо чак толкова страшно в поредната хирургическа намеса, след като май няма кой знае каква алтернатива. Стряска те броя на интервенциите, малко се отчайваш, че пак се появява препъни камък, спомняш си неприятните изживявания, но продължаваш да живееш с идеята, че рано или късно ще постигнеш заветната цел. От опит мога да ти кажа, че аз лично дори не и заради конкретно установен проблем, направих втора лапароскопия преди инвитро. За да не изскочи нещо непредвидено /а иманно хидросалпингс/, тъй като предната беше точно заради това. В Шейново и двата пъти, при Попов. Чувствах се спокойна и сигурна както по време на пребиваването си там, така и после. Всичко минава изключително бързо, възстановяването е краткосрочно. С бодра крачка започваш процедурата после. И в крайна сметка, болката и мъката се забравят светкавично, все едно знаеш, че започваш всичко на чисто.
Късмет!

Второ лапаро преди икси
« Отговор #9 -: Май 11, 2006, 14:59:16 pm »
Зори, благодаря ти много за пожеланията и инфото. Наистина не се бях замисляла за заплащането, мислех направо през касата да мина. Не че при предишното не бях през касата, но пак си платих и то доста. Пфу....ще го мисля още значи :? Много късмет и успех, мила :wink:
Второ лапаро преди икси
« Отговор #10 -: Май 11, 2006, 15:07:08 pm »
Ей, Via :) , ти явно си много смела, да го направиш втори път и то без лекарско предписание! Супер си! Това наистина много ме успокои. Ще гледам да задействам нещата по-бързо, да ми се маха от главата. Дано да е за последно. Успех ти желая :)
Второ лапаро преди икси
« Отговор #11 -: Май 11, 2006, 17:41:20 pm »
Цитат на: impreza
Фреши, не знам как си издържала всичко това, болката се забравя, но психически.....

Ми резултатът е, че ми е много притеснено от перспективата за стимулация, да не изникне пак нещо за махане :(

За Попов съм чувала само хубави отзиви. Моите всички операции ги правих при един екип в МД, може и това да помогна да ги мина по-лесно - там съм си като вкъщи  :?

Успех, Миличка - и щом трябва, трябва. Знаеш, че лапарото е лека операция :D
Благодаря ти, Бени!

Второ лапаро преди икси
« Отговор #12 -: Май 12, 2006, 15:50:11 pm »
10х, Фреши, успех и на теб!
И аз бих предпочела при един и същи екип да съм, но уви, загубих доверие. Сега ще ми е почти като за първи път, но се доверявам на разказите на момичетата минали през д-р Попов, та това ми действа малко успокояващо. Целувки на всички :D
Второ лапаро преди икси
« Отговор #13 -: Май 17, 2006, 11:51:34 am »
Мила Impreza, най-добрите специалисти са д-р Попов и д-р Нецов от Шейново. Аз имам 2 лапароскопии при д-р Попов и съм невероятно доволна! Прекрасен и много внимателен лекар! Ако при всички случаи ти се налага такава интервенция, много важно е да отидеш при най-добрия! Бъди смела, ще издържиш още една операция в името на най-хубавото нещо на света-твоето бъдещо детенце!
Второ лапаро преди икси
« Отговор #14 -: Май 17, 2006, 14:50:44 pm »
Благодаря ти, Шуши, много си миличка. Вече се поуспокоих и остава да си запиша час, за да се срещнем. Надявам се при теб вече да има положителен резултат от тези интервенции и да се радваш на хубаво бебе, ако ли не - в най-скоро време да ти се случи! Прегръщам те :bighug:
Второ лапаро преди икси
« Отговор #15 -: Май 17, 2006, 17:15:41 pm »
Миличка, наистина си минала през големи ужасии. Ако това може да ти звучи обнадеждаващо, аз също ходих по мъките години наред, но не се предавах. Имаше моменти, в които като че ли целият свят рухваше пред очите ми и не виждах надежда отникъде...Бях с ендометриоза в най-тежка степен, спонтанен аборт, 2 лапароскопии, 2 пъти лечение с Диферелин и спиране на цикъла за близо година, за да не се появяват ужасните кисти...Не знам как издържах, като чи ли беше някакъв безумен сън...Имало е защо - най-накрая се появи на бял свят мъничката ми рожба! Знам, че и ти ще успееш, стискам палци от цялото си сърце! Като начало отиди при Попов и му се довери. Дръж ме в течение, може и с лична бележкал