Смайли, сметката която ти цитирах е за "ленив потребител", какъвто съм аз. В добавка, като класически рак - много си държа на някои навици, вкл. при пазаруване за в къщи, не че не осъзнавам как се набутвам с това често. БИЛА е една от най-скъпите вериги - факт. Но още от времето, когато живеех в София (преди 100 години
) свикнала съм да си пазарувам оттам. Имат марките на това и онова, които аз харесвам, не обичам да сменям неща от които съм доволна, да обикалям с часове в друга верига и да се чудя продукт Х от непозната за мен марка, дали е ОК, дали не е. Т.е. въпросните 168лв. "спестени" са от шопинг главно в БИЛА и май една-две забежки в "Карфур" имах въпросния месец, но и двете вериги не са от най-изгодните като цени. Ако бях се разпростряла в подробен рисърч и с ЛИДЛ и Кауфланд - вероятно сумата щеше да е и по-височка. Май трябва да си отделя месец и да направя и това, пък те сметките - не лъжат
То пооспамих темата от "зелена" на "кое е най-изгодно", ама пък - излишни пари няма, та ако на някой му е от полза личният опит, който споделих напред - ще се радвам.
И 100лв. човек да не даде за някакви неща, които обичайно купува, защото е следил промоциите - все файда. Едно кино с вечеря, един ден на аквапарк, нова рокля за мама, колело за детето - ей ги къде са, вместо да хвърля брошурите директно и да не видя кое къде в момента ми е на сметка.
И за мен лично - такова потребителско поведение - не опира до имане, или нямане на "пари в изобилие". Няма да се лиша от нищо, ако си пазарувам и без да следя промоции, ама не виждам що пък да дам едни пари, като спокойно мога да не ги давам за това, ами за нещо друго, с 5 мин. оглед на 5 брошурки, които така и така са ми в пощата.
П.П. В апартамента - също си държа 10-ина от тях винаги - ползвам ги за белене на нещо си. Разстилам една на плота и беля картофи, краставици, каквото там, после сгъвам на топка и в кофата - вместо да мокря, мажа, бърша...