0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бременност и тсх 0.042
« -: Май 19, 2010, 15:34:02 pm »
здравейте, бременна съм в 4 г.с. вчера пуснах контролно изследване на тсх, тъй като съм на еутирокс 25, и резултата ми е 0.042, тоест от хипо съм преминала към хипертиреиодизъм. днес ходих да говоря с мойта лекарка, която е много добра- тя ми следи един възел от известно време, тя ми е изписвала и еутирокса. според нея не трябва да спирам еутирокса въпреки, че тсх е толкова нисък . според това, което разбрах в началото на бременността тсх пада, а после се вдига също толкова рязко, колкото е паднало. много съм притеснена

вие какво мислите по въпроса

можете ли да ми препоръчате ендо, който да има опит с бременни, да е сравнително достъпен и да не е начев/ тодорова
*
Re: Бременност и тсх 0.042
« Отговор #1 -: Май 19, 2010, 16:15:47 pm »
Здравей!
Мисля, че нямаш повод за притеснение.
Аз цялата бременност я изкарах с ТСХ- 0.01- 0.05 в този порядък.
Бременността ми я следи д-р Начев и според него тези стойности си бяха съвсем нормални, въпреки, че и аз се притеснявах.

Ако искаш, за да си по- спокойна направи консултация и с още един ендокринолог.
И задължително на всеки 30 дни пускай контролно ТСХ.
Този хормон е много важен за развитието на бебето, особено в началните месеци.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #2 -: Май 20, 2010, 15:36:15 pm »
Аз съм с ТСХ 0.005 и съм при Д-р Тодорова
( не мога да ти кажа друг...) или знам ли, преди да забременея ходих при Доцент Боянов. Много ми го похвалиха, а и когато отидох при Тодорова и и казах при кой съм била, ми направи впечатление че има респект към него. Каза, че е много добър специалист.
Намира се в Клиниката по ендокринология в Александровска болница - гр. София.
За телефони, ако се интересува някой мога да изровя.
« Отговор #3 -: Май 20, 2010, 17:27:14 pm »
Аз изкарах цялата си бременност с ТСХ между 0,016 и 0,33 и не съм пила нищо, но се следих всеки месец. Сега 8 месеца след раждането ТСХ ми е станало 12  8O и Начев ми назначи Ел тироксин 50 и след 45 дни следва контрола за преценяване на дозата. Важно е ТСХ да не е виско, защото на бебето е с около 2 единици над това на майката.
Успешна бременност и здраво бебче около термин ти желая!