Доби, и нас това най-много ни нарани. Ние се бяхме спряли на този център и отидохме с надеждата да се заемат с лечение, та дори и направо с инвитрото. Доктора като видя спермограмата първо започна с донорската инсеменация, а когато започнахме да разпитваме за процедурата ИКСИ с ТЕСЕ, при всички въпроси упорито няколко пъти каза, "помислете първо дали искате да го правите при нас, защото фонда не поема вашия случай, а ние не работим по фонда." А ние бяхме отишли с идеята, да, да направим процедурата при тях, и да не по фонда... Някак си останах с впечатлението за учтив, но настоятелен отказ или най-малкото огромно нежелание да се заемат със случая.
Не отидохме повече при тях....
В другия център ни приеха радушно и бяха готови да направят ИКСИ ТЕСА когато кажем. За каквито и да било изледвания извън една диагностична биопсия не стана върпос, за възможно лечение също.
Генетичните си ги назначихме сами тъй да се каже. А генетичката като излязоха резултатите ни посъветва да се свържем с ендокринолог, та така....другата седмица ще кажа.
И при нас надеждата да стане без ИКСИ е малка, дори надеждата да стане с ИКСИ е малка, но искаме преди да пристъпим към това или евентуално към донорство, да сме изчистили всичко друго.
Не сме направили още и микробиология на яекулат, а след ендокринолога най-вероятно ще последва диагностичната биопсия.
Най-много ме е яд, че са твърде малко лекарите, които имат достатъчно обширен поглед върху мъжкия стерилитет!!!!
Не знам, понякога си мисля, че твърде много се задълбочавам, но някак си това че не сме проверили всичко не ни дава мира и ни кара да продължаваме напред, макар и толкова бавно и столкова много съмнения.
Стана много дълго....., но мисля че е важно да споделя - вчера попаднах на страницата на Репродуктивния център на д-р Даскалова (Мели от форума). Предлагат възможност за безплатна първоначална консултация, за мъже с азоосперия. Страницата е
http://www.invitro-plovdiv.com/index.php?option=com_content&view=article&id=52:2009-11-08-13-06-35&catid=34:2009-11-08-10-50-46&Itemid=60Направи ми впечатление и това, че заявяват "Ние имаме алгоритъм за диагностика на мъжкия стерилитет".
А друго си е един лекар да ти назначи всичките изследвания и консултации - генетични, ендокринологични, микробиологични и т.н Не да се лутаме сами из интернет и през 100 кабинета и като поискаме изследване да се чувстваме като някакви вманиачени хипохондрици...
:-(стана тъжно и ядосано, но...дано скоро да имаме поводи за по радостни дискусии
Хубав уикенд момичета, и радвам се че го има Зачатие, че ви има и споделяте!!!
По пътя по който вървим минаха много момичета от форума и по един или друг начин мечтите се сбъдват:-)