И от мен Честито,да е жив и здрав бебока
Да се включа и аз по въпроса ти,само да кажа че не съм изчела всички отговори за това се извинявам ако се повтарям с някой
Ако заспива непробудно и не суче - опитай да го посъблечеш,говори му,масаж по крачетата(нека и батето помага) и вътрешната част на дланта(където е ябълчицата на палеца - хващас с палец и показалец и я масажираш нежно),да му е по-хладко,когато са сгушени и им е топличко бебчетата лесно се унасят и заспиват.Имах го същия проблем,стигнах до там че да го държа по 30мин на гърда,само и само да се нахрани - иначе се къса от рев след час.Резултата от дъгото кърмене - дупки по зърната,рани и ужасни болки.
Храни по възможност на поискване,дръж до 15мин на гърда.Ако дохранваш все пак,има биберони които имитират майчината гърда и се сучат!Аз ползвам Нуби,доволна съм,нещо повече - дупчицата е толкова малка,че се налага да суче със сила,което пък допринесе за по-адекватното му сукане от гърдите ми.Сега пак зърната ми са болезнени,но от силно сукане,а не от безкрайно дъвчене.
И последно се сещам,топъл компрес 10тина мин преди кърмене.Топлото разширява млечните канали и кърмата потича по-лесно...
Успех,и както са ти казали - спокойствието е най-важно!!!Не се паникьосвай!Хормоните правят кърмата,за това дръж ги в баланс!Храни се пълноценно,и избягвай храни като лук,чесън,зеле,боб,яйца,газирани напитки,нат сокове от портокал,кайсия,праскова,цитрусови плодове.Тези храни могат да повляят вкуса на кърмата,както и да причинят газове,колики и алергии...
Чай от копър(поне две ч.ч. на ден)може да повлияе положително кърмата...