0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Копирни машини и забременяване
« -: Април 14, 2010, 19:01:09 pm »
   Здравейте! Моля за мнение по въпроса. Работя в офис с няколко големи копирни машини, които почти по цял ден работят. Четох, че при изпичането на мастилото се отделя доза озон. Естествено машините си имат филтри, но се усеща миризмата на изпечения тонер. Правя опити да забременея и се страхувам дали това което се отделя от тях може да повлияе по някакъв начин /при евентуална бременност/.
И да поясня, че не става дума за една машина или принтер, а за 3 и то големи.

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Копирни машини и забременяване
« Отговор #1 -: Април 14, 2010, 22:57:21 pm »
Това беше една от причините за оставя работата с ипо време на процедурата ни, а и след това! :wink:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #2 -: Април 15, 2010, 10:00:11 am »
Благодаря за отговора Evro.  :( Надявах се да не е така, но дай боже да стане работата и ще се мъча поне да ме преместят на друго работно място.

*
« Отговор #3 -: Април 15, 2010, 13:05:43 pm »
Аз се занимавам със същата работа вече 10 години. От 4 се опитваме да правим бебе и не се получава. Правих какви ли не изследвания и нищо. Имах проблеми с тръбите, но и тях оправиха и пак нищо. Неизяснен стерилитет. Стимулации, инсеминации... нищо. Сега съм в 6г.с. след инвитро процедура по фонда. Аз също мн. пъти съм се замисляла дали това облъчване и изпарения не са причина, но.... Сега все по-радко влизам в офиса.
« Отговор #4 -: Април 15, 2010, 13:20:39 pm »
Аз пък съм работила в копирен център 5 г, когато не мислих за забременяване. Всичиките ми колежки забременяваха от раз, когато решиха че са готови. Съдейки от този опит, мисля, че няма връзка с незабременяването.
*
« Отговор #5 -: Април 15, 2010, 13:56:10 pm »
Притесняваме по-скоро не дали ще забременея, а дали ще окаже влияние на плода. Имах една неуспешна бременност миналата година /мисед аборт/. Аборта беше в началото на 9 г.с., но така и не разбрах, кога е спряло да се развива. Сега се опитвам да забременея пак и затова ме е страх. А иначе съм питала доктори, според които няма проблем. Дори лич.док. ми даде пример за рентгеновите лаборантки, които изкарват бременноста си на работа. Но аз искам да се подсигуря, защото ме е страх да не би това да е било причината за аборта. Не искам да рискувам.
Взех вече да се съмнявам във всичко т.е. дали не е била в мен причината, да съм направила, яла или пила нещо, което не трябва.
« Последна редакция: Април 15, 2010, 14:02:35 pm от iv_z »

« Отговор #6 -: Април 15, 2010, 16:09:51 pm »
iv_z, съжалявам за загубата ти, но не е в теб причината, такава каквато я търсиш. Понякога просто се случва без да има обяснение.
Колежките ми изкараха нормални бременности и родиха здрави дечица. Едната имаше само проблеми с контракции като стоеше често права, но другите я щадяхме и работихме вместо нея. Но тя сподели, че и с първата й бременност е било така.
*
« Отговор #7 -: Април 15, 2010, 16:28:59 pm »
Вера, благодаря ти за успокоението  :hug2: Имах нужда. Но такива мисли ми се въртят в главата. Опитвам се да не си задавам толкова въпроси, ама то така става, без да искам.
Честно казано, колкото повече чета и се информирам, толкова повече ме е страх.  :)

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #8 -: Април 15, 2010, 16:40:30 pm »
Взех вече да се съмнявам във всичко т.е. дали не е била в мен причината, да съм направила, яла или пила нещо, което не трябва.

тези мисли минават през главата на всяка жена, претърпяла спонтанен аборт, но истината е, че огромната част от ранните спонтанни аборти се дължат на случайни хромозомни дефекти на ембриона, които не се повтарят.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #9 -: Април 15, 2010, 16:49:50 pm »
Да така е знам - и четох и доктори ми казаха, информирана съм, просто досега не съм споделяла с никого тревогите си. Тежи ми. По лесно е да го напишеш, отколкото да говориш.  :?

*
« Отговор #10 -: Април 16, 2010, 20:07:59 pm »
Така е Ив,но забелязвам ,че в мъката си /и аз претърпях сп.аборт и то много скоро/се опитваме да откриваме всякакви причини,не че ни става по-леко от това,напротив....

*
« Отговор #11 -: Април 17, 2010, 11:23:55 am »
Четох много различни мнения и някаква информация за вредното въздействие на офис техниката и копирните машини. Там пише, че има значение също така и проветривостта на помещението /добра вентилация/. Обща взето вредни са си...и облъчват и мирише.
Намерих и някаква наредба №8 за допустимите стойности на озона във въздуха, но там е вече сложно, защото трябва измерване.
 Варианта е или преместване на друго работно място или по-чето вземане на болнични  :wink: или пък да карам колегите да си копират сами пък аз да излизам от стаята хи хи  :lol: Но... до тогава има време, дай боже да стане.