0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
На кафе по Нова ТВ - 17.03.2010
« -: Март 17, 2010, 14:42:01 pm »
някой гледал ли е днес Стефи в предаването на Гала? щеше да има разговор за сурогацията.
може ли някой вълшебник да изкопае линк към запис на предаването, както миналия път?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: На кафе по Нова ТВ - 17.03.2010
« Отговор #1 -: Март 17, 2010, 14:48:53 pm »
Не съм го гледала. Ето линкове към предаването
Първа част http://www.novatv.bg/bg/videos/view/2839/
Втора част http://www.novatv.bg/bg/videos/view/2840/
Таман и аз ще гледам, мерси че каза, Джам.
« Последна редакция: Март 17, 2010, 14:52:58 pm от sia »
*
« Отговор #2 -: Март 17, 2010, 14:53:33 pm »
Аз го гледах.Беше доста интересно.
Много ми хареса една жена,която се обади в предаването-майка на едно дете,която иска да стане сурогатна майка,просто много и харесвало да е бременна и с радост би помогнала.Дано да има повече такива жени и законово да се решат нещата.
*
« Отговор #3 -: Март 17, 2010, 15:49:31 pm »
Една друга пък каза че имала 5 и не знае дали би се навила да си даде износеното дете (примерно 6-то или 7-мо поред) дори и като е наясно че не е нейно.

Т.е. и тук монетата има 2 лица и много работа трябва да се свърши.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #4 -: Март 17, 2010, 15:54:27 pm »
И аз го гледах, макар и с малки прекъсвания. Стана интересна дискусия, но Гала на няколко пъти спомена как тя била за сурогатството не само по медицински причини а и за жени, които можели да забременеят но не искали и предпочитали друг да износи детето им 8O. Първият път реших, че не съм я рабрала, но го повтори поне 3 пъти.
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #5 -: Март 17, 2010, 16:06:02 pm »
Аз останах с впечатлението, че говори за себе си.  :D
*
« Отговор #6 -: Март 17, 2010, 16:15:38 pm »
Някои неща бяха много показателни за мен ...

1. Няколко пъти беше повторено, че СМ не е уредено у нас, добрече беше Стефуто да каже, че това не е вярно

2. Калина Крумова каза, че в работната група, която изработвали законопроекта много мислели за друг алтернативен термин на "сурогатно майчинство", този не им се струвал подходящ. Има официално определение на СЗО за това от 2001ва година, но явно никой от вносителите не е наясно с това ... за мен това е потресаваща неграмотност и необразованост в областта.

3. Няма яснота относно понятието "безвъзмездно" сурогатство.

4. КК "Аз като един истински националист ..."  прекрасно просто

Стефу - браво мила!!! Цун мун
« Последна редакция: Март 17, 2010, 16:22:44 pm от Fussii »
В очакване ....
*
« Отговор #7 -: Март 17, 2010, 16:58:36 pm »
Мда, и това за официалната терминология и за комерсиализацията на процеса исках да кажа, но някак пак се търсеше шоуто, показвайки как в щатите половината звезди ползвали СМ. Но нищо де, според мен беше добре като цяло, все пак това е развлекателно предаване, не публицистично :)
Психоложката ми направи добро впечатление, с нея имах възможност да разговарям преди предаването.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #8 -: Март 17, 2010, 18:20:17 pm »
  И аз го гледах...
Една друга пък каза че имала 5 и не знае дали би се навила да си даде износеното дете (примерно 6-то или 7-мо поред) дори и като е наясно че не е нейно.Т.е. и тук монетата има 2 лица и много работа трябва да се свърши.

Да ,жената пределно-ясно подчерта,че избора на сурогатната майка трябва да е много-внимателно подбран.Хубаво предаване беше...Стефи ,гордеем се с теб!  :D
*
« Отговор #9 -: Март 17, 2010, 19:32:32 pm »
Много хубаво предаване се получи! :) Браво Стеф :)
« Отговор #10 -: Март 18, 2010, 14:56:26 pm »
Мен пък ме издразни д-р Табакова с изказването, че ако сурогатната майка все пак искала да задръжи детето, ако и рядко да се случва това, било редно да проявим разбиране :( Е аджеба законът нали това следва да регламентира като невъзможно.

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
« Отговор #11 -: Март 18, 2010, 15:09:27 pm »
Има различни практики в различните страни, в някой закона категорично регламентира, че детето отива при биологичните си родители, но има и такива в които дава право на СМ до няколко часа да реши дали ще задържи детето (Израел, Гърция). Според мен Табакова това имаше предвид, просто различните практики.
« Отговор #12 -: Март 18, 2010, 17:27:49 pm »
И аз го гледах, макар и с малки прекъсвания. Стана интересна дискусия, но Гала на няколко пъти спомена как тя била за сурогатството не само по медицински причини а и за жени, които можели да забременеят но не искали и предпочитали друг да износи детето им 8O. Първият път реших, че не съм я рабрала, но го повтори поне 3 пъти.
Определено говореше за себе си.Аз и друг път съм я засичала.Например ставаше въпрос за Сара Джесика Паркър и нейните близначки които са родени по този начин.Гала изказа мнение ,че това е много хубаво,но коментарът и беше доста многозначителен :wink:
« Отговор #13 -: Март 18, 2010, 18:16:47 pm »
Направи ми впечатление, че Гала задава доста адекватни въпроси, нищо чудно да иска такъв вариант за себе си и уж щеше да каже по-късно, защо се е интересувала от казуса. Ами лошо няма!

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika