0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инсеминации Септември, Октомври и Ноември
« Отговор #260 -: Ноември 25, 2010, 16:12:22 pm »
Момичета,недейте като мен да гуите надежда
Кафенце за теб специално го казвам.
Ще припомня,че моята първа исеминация беше на 09.11.Казвам ви...100% бях убедена,че е неуспеша.Постоянно четях из фрумите,че първото инсе многоо рядко е успешно.Имах и ПМС /и още си имам/.Датата за теста ми беше 23.11.Напавих си 2 теста- и двата са положителни.Точно когато бях убедена че ще ми дойде.Да,ама не! Недейте и вие като мен да се отчайвате и да мислите негативно.Чудесата стават,вче съм убедена.Дано и при вас се получат нещата скоро.
Ще ви следя,да знаете  :wink:
« Отговор #261 -: Ноември 26, 2010, 06:59:40 am »
След кратко отсъствие ето ме отново тук.На 23 направихме поредното инсе,не залагам особено големи надежди,но ще видим.Междувременно подадохме документи във фонда,но чакането ще бъде доста дълго.Вчера с докторката обсъдихме възможността за инвитро на естествен цикъл.В случай на негативен резултат от настоящата процедура ще опитам и този вариант.Цената е приемлива, а шансовете са по-големи в сравнение с инсето.
Орхидея,съжалявам за лошите резултати от снимката и за загубеното време,но това е е последния шанс.Смело продължавай напред.
Мелоди ,Илиана на вас желая лека бременност и най-здравите  и хубави бебечета  на финала.Време беше някой да повлече крак. Вса пак Коледа наближава и е време за подаръци  tree2a :babyflips: :babyflips: :babyflips:
*
« Отговор #262 -: Ноември 26, 2010, 15:39:32 pm »
lidia, на мен също ми предстои инсе, но на стимулиран цикъл тъй като съм с  поликистоза и нямам овулация. В случай, че то е  неуспешно също се замислям за инвиро, но нямам представа дали може да е на естествен цикъл впредвид това..... иначе каква е разликата в цената м/у ин витро на естествен и стимулиран цикъл?
« Отговор #263 -: Ноември 26, 2010, 17:41:31 pm »
Орхидея, Zai, благодаря ви...

Аз все пак не издържах и днес си пуснах кръвен тест. След малко ще излезе резултата  :balk_2:
« Отговор #264 -: Ноември 29, 2010, 16:52:58 pm »
Момичета, моята трета инсеминация е неуспешна - днес, 27 ден пуснах кръвен тест. Много съм отчаяна, мисля следващия опит направо инвитро. Вече не ми останаха нерви да чакам. Уж всичко е наред - а резултат няма :-(
*
« Отговор #265 -: Ноември 29, 2010, 19:08:19 pm »
Здравейте момичета!Има ли някой правил инсеминация с гонадотропин.На мен ще ми предстои 1-во инсе през декември,и ми стана странно,че всияки тук е стимулиран с кломифен,а аз ще съм с гонадотропин.Освен,че има риск от многоплоднна бременност и хиперстимулация,какво друго,и защо го избягват!Кое е по- добро,кломифен или гонадотропини!Благодаря ви и успех на всички!

*
« Отговор #266 -: Ноември 29, 2010, 19:54:22 pm »
zyza, и на мен ми предложиха инсеминация, стимулирана с гонадотропини, като генерална репетиция преди инвитро. И понеже за инсеминация се цели образуването на малък брой фоликули, стимулацията е по-лека.

Доброто на кломида е, че е евтин. Лошото му е, че някои жени изобщо не отговарят или не отговарят добре на него.

Гонадотропините са много по-скъпи, но с тях се правят повече яйцеклетки, пък и в по-продължителен период се следят броят и размерът на фоликулите, и съответно се променя схемата.

Най-добре попитай лекаря си от какви съображения не те стимулира първо с кломид.
*
Re: Инсеминации Септември, Октомври и Ноемвр
« Отговор #267 -: Ноември 29, 2010, 21:37:45 pm »
Благодаря ти Цигу за отговора.В крайна сметка от думите ти разбирам че е по добре с гонадотропини.Явно и целта щом се стига до повече яйцеклетки,е да забременея по-бързо,за да не се стига и до инвитро.Ама и аз,щях да я питам,но не исках да я прекъсвам докторката,а пък и в крайна сметка си помислих че щом са решили да е с гонадотропин-ще е с него,няма да е с кломид даже и аз да искам.Пълнее ли се от такива стимулиращи инжекции?Цигу,теб с кломид ли ще те стимулират,той ли се води по-лека форма на стимулацията?

« Отговор #268 -: Ноември 29, 2010, 22:03:52 pm »
здравеи те и от мен да се запиша и аз 3-инсеминация неуспешна  :oops:вече взех да се побърквам още 1-инсеминация неуспешна и подавам докоменти за инвитро успех на всички момичета
*
Re: Инсеминации Септември, Октомври и Ноемвр
« Отговор #269 -: Ноември 29, 2010, 22:06:40 pm »
Благодаря ти Цигу за отговора.В крайна сметка от думите ти разбирам че е по добре с гонадотропини.Явно и целта щом се стига до повече яйцеклетки,е да забременея по-бързо,за да не се стига и до инвитро.Ама и аз,щях да я питам,но не исках да я прекъсвам докторката,а пък и в крайна сметка си помислих че щом са решили да е с гонадотропин-ще е с него,няма да е с кломид даже и аз да искам.Пълнее ли се от такива стимулиращи инжекции?Цигу,теб с кломид ли ще те стимулират,той ли се води по-лека форма на стимулацията?

Имам три инсеминации, стимулирани с кломид. Отговарям добре, с по 2-4 фоликула. Предстои ми четвърта през декември, пак с кломид. Лекарят ми предложи още една инсеминация, с умерена стимулация с гонадотропини, за да предвиди как ще реагирам при стимулацията за инвитро.

С кломид по принцип не можеш да образуваш много фоликули, освен ако нямаш поликистозни яйчници (но да ме поправи някой ако греша). С гонадотропини може 2 (като за инсеминация), а може и 15 (като за инвитро).

И при двата вида лекарства, колко ще е лека или силна стимулацията е строго индивидуално според историята ти (хормонална картина, спонтанно ли овулираш, яйчников резерв, съпътстващи проблеми като ПКЯ, мъжки фактор и други).

Непременно питай каквото искаш да знаеш при среща с лекаря си.

Ето малко повече за гонадотропините http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=589&Itemid=21 и протоколите
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=850&Itemid=21
« Отговор #270 -: Ноември 30, 2010, 10:58:14 am »
Много благодаря за последните няколко поста, дадоха ми много полезна информация относно следващата ми стимулация, която най-вероятно ще бъде с гонадотропини. Като чета инфото от линка на цигу, те са с много повече предимства от кломида... Чак се чудя защо изобщо първо ме пуснаха на Клостилбегит, който ми смачка лигавицата  :?
*
« Отговор #271 -: Ноември 30, 2010, 16:10:45 pm »
И аз също благодаря много,много е полезна информацията.

*
« Отговор #272 -: Ноември 30, 2010, 16:51:13 pm »
Зизка наистина е по-добре стимулацията да е с гонадотропин.
Кломида освен че води до изтъняване на мат. лигавица както се спомена води и до кисти (неспукване на фоликула и нарастването му).
Избора на докторката ти е много добър само внимавайте да не направите повече фоликулчета.
Успех мили момичета . :goodluck:
*
« Отговор #273 -: Ноември 30, 2010, 18:03:55 pm »
Вярно е,че Кломида води до големи неспукани фоликули /поне при мен се получава така/ За лигавицата незнам, при мен е била добра винаги. Имам четири стимулации с Кломид и не смятам да пробвам повече. Не виждам смисъл,а на всичкото отгоре има и странични ефекти - болка , подуване и т.н..
  При неуспешното ми ИНСЕ миналия месец стимулацията беше с Меногон и образувах 4 фоликула /по два във всеки яйчник/ и нямах почти никакви станични ефекти. Четох някъде обаче ,че Меногона влияел на качеството на яйцеклетките  :? Незнам вече , май трябва да спра да чета .. :oops:
Сега си мисля да опитам второ ИНСЕ без стимулация,че излиза доста по евтино. Целта ми е да се ограничим в цената само на процедурата.
Верно ,че шанса е съвсем никакъв така,но поне да правим нещо докато дойде време за инвитро-то .
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #274 -: Ноември 30, 2010, 18:30:20 pm »
При неуспешното ми ИНСЕ миналия месец стимулацията беше с Меногон и образувах 4 фоликула /по два във всеки яйчник/ и нямах почти никакви станични ефекти. Четох някъде обаче ,че Меногона влияел на качеството на яйцеклетките  :? Незнам вече , май трябва да спра да чета .. :oops:
Аз направих по 7-8 фоликула във всеки яйчник с по два Меногона на ден, 150 единици трябва да са. Не ми се иска да повтарям. Отвратително беше. Не знам с какво качество са били, всички отидоха на кино.

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
« Отговор #275 -: Декември 01, 2010, 09:54:27 am »
Аз направих по 7-8 фоликула във всеки яйчник с по два Меногона на ден, 150 единици трябва да са. Не ми се иска да повтарям. Отвратително беше. Не знам с какво качество са били, всички отидоха на кино.
Zai, кое точно беше отвратително? Хиперстимулирана ли беше? Какво имаш предвид, че всички са отишли на кино?  :? Моля, уточни.

Аз така се обнадеждих, четейки за гонадотропините  :oops:

Сега си мисля да опитам второ ИНСЕ без стимулация,че излиза доста по евтино. Целта ми е да се ограничим в цената само на процедурата.
Wish, ти в коя клиника си? В моята клиника е невъзможно да се ограничиш само с цената на процедурата. Тя е 340 лв., но не включва УЗ, а аз направих 5 броя преди настоящата инсеминация - 150 лв. отгоре....

Известно ми е, че в Щерев и Владимиров се плаща всеки УЗ, от пациентки на Стаменов съм чувала, че почти никога не се плаща УЗ-то.
« Отговор #276 -: Декември 01, 2010, 10:20:34 am »
Здравейте момичета,

Включвам се с обнадеждаващи новини. На 9-ия ден от инсеминацията ЧХГ беше 23 с възможен остатък от прегнила, на 12-ия ден - 149. Уринарния тест също беше положителен. Днес е 14-и ден, но ми казаха да не бързам да се радвам, защото все още има опасност да ми дойде цикъла и всичко да изчезне с него.  :crossfingers:

Относно гонадотропините: беше първа инсеминация и ме стимулираха с менопур, което е гонадотропин, ако не се лъжа. Наблюдаваха ме на УЗВ всеки два дни. Имах 7 фоликула, от които 3 доминиращи. Не усетих странични ефекти освен леко подуване на корема и повишена ревливост, но те се появиха след инсеминацията.
*
« Отговор #277 -: Декември 01, 2010, 10:22:32 am »
Кафе, аз съм в клиниката на Д-р Давидков , при Д-р Г.Козовски във Варна. Там цената та на ИНСЕ-то е 500 лв. ,прегледите са по 60 ,като сложиш и 15 бр. Меногони по 20 лв средно единия ,излизат 300 лв ,плюс изследванията и другите лекарства ..и така процедурата със стимулация надминава 1200 лв. Не са никак малко , поне за нас. Но в крайна сметка никой не те кара насила.. всеки си решава. Има други клиники във Варна ,например АГ,Майчин дом ,където ИНСЕ- то е 250-300. В Олимед също е 500 .. та идеята ми е ,като така и така успеваемостта е почти никаква поне да не даваме една камара пари на вятъра , а и все пак стимулацията си е намеса в хормоналния баланс, по-добре да не се практикува толкова често.. мисля, просто разсъждавам как да продължим , немога да чакам вече ,защото и започва да влияе и фактора възраст при нас .. :(
*
« Отговор #278 -: Декември 01, 2010, 11:30:30 am »
Момичета, и ноември изтече, пуснете нова тема. Желая успех на всички!

Новата тема http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=44358.new#new
« Последна редакция: Декември 06, 2010, 11:24:29 am от Елфи »