0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Съвети за по-голям шанс
« -: Януари 07, 2011, 15:57:36 pm »
Здравейте,
пускам тема, в която всеки да поучи или даде съвет за по-лесно забременяване.
Аз нямам голям опит, правим опити за бебе от 7 месеца. Ходих на гинеколог - неговите думи бяха, че съм здрава, чак след 1 год. се търсят причините, единствено за сега може да се направи спермограма на мъжа. Да си следя овулацията и така - започнах да я следя... но търся съвети за успех.
До тук съм стигнала с:
1. Следене на базална температура (БТ) и чертаене на графика - свиква се, а и при нередовен цикъл по-лесно се определя М-та.
2. Бебеправене особено около овулацията.
3. Как да подобря цервикалния мукус(ЦМ) (при мен е оскъден):
- Т.к. той е 90% вода - пиене на повече вода;
- Намаляване на кофеина, защото той е диуретик;
- Спиране на цигарите;
- Може да се взима лекарство за кашлица, съдържащо guaifenesin - повишава количеството на ЦМ;
- Опитване на домашна медицина, като напр. пиене на сок от грейпфрут (особено няколко часа преди бебеправене, но да се избягва, ако се взимат медикаменти!), масло от вечерна иглика (само преди овулация), ленено масло (след овулация), ядене на моркови и избягване на млечни продукти (сгъстяват мукуса).
- Някои препоръчват ядене на солени храни - мукусът става солен - повишава се pH.

Това за сега от мен, очаквам вашите съвети :)
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Съвети за по-голям шанс
« Отговор #1 -: Януари 07, 2011, 17:45:55 pm »
- Опитване на домашна медицина, като напр. пиене на сок от грейпфрут (особено няколко часа преди бебеправене, но да се избягва, ако се взимат медикаменти!), масло от вечерна иглика (само преди овулация), ленено масло (след овулация), ядене на моркови и избягване на млечни продукти (сгъстяват мукуса).
- Някои препоръчват ядене на солени храни - мукусът става солен - повишава се pH.

тези неща са напълно излишни. цервикалната слуз може да не я виждаш и да си е в достатъчно количество. не си затруднявай живота.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #2 -: Януари 07, 2011, 18:09:50 pm »
Мисля да опитам с грейпфрута преди и около О - изглежда добре.
Последното, което открих и ми хареса, е:
http://www.marilynglenville.com/infertility.htm
« Отговор #3 -: Януари 08, 2011, 20:27:50 pm »
Значи 7 месеца си е нищо време мила, за сега нямаш основание да се притесняваш. Притесненията идват когато нещо не е наред след 2 години редовен полов живот така, че не виждам къде си се разбързала.Един от начините за бързо забременяване е след употреба на противозачатъчни но ,трябва да знаеш кои точно ще пиеш.Но за сега ти препоръчвам да спиш спокойно има време да се тормозиш.
*
« Отговор #4 -: Януари 08, 2011, 21:26:56 pm »
... Притесненията идват когато нещо не е наред след 2 години редовен полов живот така, че не виждам къде си се разбързала..

Това е напълно погрешно твърдение!
Преди навършване на 30 години периода на изчакване е 1 година, след 30 години - 6 месеца. А ако има неща, които те притесняват в здравната ти история, по-добре потърси лекарски съвет веднага и то в клиника по репродуктивно здраве.

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
« Отговор #5 -: Януари 10, 2011, 08:50:38 am »
Исках темата да има някакво развитие в насока "по-лесно забременяване", но не се получи.
Относно мен - аз съм на 28 и мисля, че времето ми е дошло. За пръв път се чувствам готова да имам дете и го чувствам толкова силно, че не ми се чака. Когато искаш нещо, а то не се получава, започваш да искаш още по-силно и по-силно.
Здравословно се притеснявам от малко нередовен цикъл, но повече от това, че е доста болезнен в първия и/или втория ден. А и TSH ми е 4,6 mlU/ml (референтни 0,35-5,5), но за забременяване видях, че тр. да е под 1. FT4 е добре. Не случих на добър ендокринолог - според нея - нищо ми няма, следващия път ще отида при друг.
Мнението ми остава, както ме е посъветвал гинекологът - след 1 година опити следват изследвания :(
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #6 -: Януари 10, 2011, 09:42:43 am »
истината е, че няма "по-лесно забременяване", когато говорим за естествения процес. дори и при напълно здрави двойки, които редовно правят опити, времето за зачеване може да отнеме до 1 година - преди да изтече този срок, обикновено лекарите не се притесняват, когато става дума за млади жени. подпомагане може да има в посока на това, да се прави секс в дните около овулацията. пиенето на "илачи" с нищо не подпомага процеса, ако нямаш установен проблем.

но ТСХ ти е високо. там трябва да се работи. с такова ТСХ не е добре да се забременява и износва бременност - опасно е за плода.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!