0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ПКЯ
« -: Февруари 03, 2010, 15:15:03 pm »
Здравейте, момичета!
Има ли някоя от вас, която се справила с ПКЯ? Аз съм с този синдром и вече година и половина правя неуспешни опити за бебе. Нещо взех да се отчайвам. Споделете опит.
*
Re: ПКЯ
« Отговор #1 -: Февруари 03, 2010, 15:46:38 pm »
Безсмислено е да пускаш още една такава тема, като тук е пълно със подобни. Ето ти една от темите, където момичетата са писали за техният сблъсак с ПКЯ. Аз съм от 5 години с тази диагноза.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=37142.0
Година и половина е много , най-добре се насочи към клиника по стерилитет в твоят град. какви изследвания си правила до сега ти и партньорът ти, открити ли е проблем за незабременяване при един от двамата ви?
« Отговор #2 -: Февруари 03, 2010, 16:03:21 pm »
Благодаря за линка.
Много неща съм правила - хормони, уж в норма, цветна снимка - проходими тръби, спермограма - нормална. Цикълът ми е горе-долу редовен - на 28-30 дни, нямам наднормено тегло, нито повишено окосмяване. Имам 2 стимулации с клостил. От първата направих голяма киста и се наложи антибиотик. След втората пък ми дойде на 16я ден. Ходих на ендокринолог. Изписа ми метфогамма. Пия я вече 2 месеца и още ми става лошо.
Много се отчайвам. И много ми се искаше някой да каже - АЗ УСПЯХ!
« Отговор #3 -: Февруари 03, 2010, 23:52:37 pm »
Аз успях. С СПКЯ, Хашимото, инсулинова резистентност.
ПКЯ не е причина за незабременяване, може да го забави, но все пак метформинът(метфогамма, глюкофаж)действа много добре в тази посока.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
« Отговор #4 -: Февруари 04, 2010, 15:20:55 pm »
Браво, Inke Thinke!!!
Колко време взимаше метфогамма! Правила ли си стимулации?
Значи НАИСТИНА има надежда! :)
« Отговор #5 -: Февруари 04, 2010, 19:51:11 pm »
Глюкофаж приемах 8 месеца по 3 гр.(3 х1000 мг.) дневно преди да забременея и 3х 500 през цялата бременност. Стимулация не съм правила- готвеха ме, но аз забременях спонтанно. Трябва ти читав ендокринолог и всичко се оправя.
Успех!
« Последна редакция: Февруари 04, 2010, 19:53:18 pm от Inke Tinke »

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
« Отговор #6 -: Февруари 05, 2010, 08:48:55 am »
Аз пия Метфогама 3*500 от началото на Декември.Ендокринологът ми каза да пия 6 месеца и ако няма резултат обратно при него. Ходила съм на прегледи при специалисти по стерилитет и те веднага ми предлагат стимулации с меногон и др. Аз като чета за тях в нета оставам с впечатление, че това са доста силни хормонални препарати и се прилагат главно при инвитро. На мен не ми се мисли за инвитро, надявам се че не съм толкова тежък случай и мога да забременея спонтанно. А може би докторите са прави.....
« Отговор #7 -: Март 05, 2010, 11:39:22 am »
Здравейте, ще съм благодарна ако някои може да ми помогне. Днес ходих на преглед при гинеколог (11 ден от цикъл 28-30 дни) и ми каза, че нямам дом. фуликул, тоест във всеки яйчник има по 4-5 малки фуликули и може би този месец няма да има овулация. Със съпругът ми искаме дете и това е първия преглед, на които отидох след като взехме решението.
Чудя се дали имам основание да се притеснявам и да подозирам ПКЯ и дали да си направя изследвания на хормони?

*
« Отговор #8 -: Март 05, 2010, 12:59:43 pm »
Antoaneta_y мисля че няма място за притеснение.  :)
ПКЯ е съвкупност от симптоми в интернет има много материали, но 4,5 малки фоликула определено не са ПЩЯ , защото при нея се наблюдават 8-10 и повече по двата яйчника на жената. Второ аз също съм с ПКЯ от около 5 години , доколкото знам при редовен МЦ за 1 година се случва 1,2 пъти жената да няма овулация. Преди време също следях моята и на 14 ден ден нямах нито един доминантен фоликул. Предополагам че по късно  ще се видят и при теб ,но ако лекарят ти при първото посещене не ти е поставил наистина диагноза ПКЯ ,то според мен изобщо няма за какво да се притесняваш.
Успех!!!
« Отговор #9 -: Март 05, 2010, 16:25:01 pm »
Нека и аз да се включа в разговора.Момичета и аз съм с поликистозни яйчници и много се притеснявам дали кистозата има влияние върху Овулацията.По последния ми преглед имах ОВ. спонтанна и док. се зарадва че въпреки СПКЯ има и овулация.Не ми е много ясно до каква ствпен поликистозата повлиява репродуктивния процес при жената.Моля ,които има отношение по темата да ми пише да знам дали да се притеснявам много или по малко(защото то ПКЯ шич не е за подценяване. :(