Здравейте, преди няколко дена ми направиха кръвен тест за Хламидия и резултатите бяха следните : IgG = 19 AE и IgM = 2 АE . Както прочетох в един сайт това означава че имам напреднала инфекция ..... Бихте ли ми казали дали това евярно- въобще какво значат тези резултати. До сега не са ме изследвали за хламиди но имам вагинални гъбички и възпаления на пикочните пътища от 5-6 години, болки при секс и доста чести течения. Също така имам стафилококи в големи количества , което допълнително усложнява състоянието ми. Моля ви пишете по темата, защото сега са празници и няма как да отида на лекар, а съм доста притеснена. Абсолютно винаги ли при полов контакт (ако не е имало презерватив) се заразява и другия партниор ?
Здравей!
Не си дала референтни стойност , но мисля ,че IgG = 19 AE е положителен, а IgM = 2 АE отрицателен.Такъв резултат показва,че преди време ( може и година) си била заразена с хламидия (IgG- показва т.н имунна памет,тялото помни,че си боледувала ,най-просто казано ) В момента няма остра форма на инфекция-затова показва IgM ,който е отр.(-).
Не е проведено антибиотично лечение и в момента хламидията е в биологично неактивна форма. Тя съществува в тялото в 2 форми (инфекциозна и неинфекциозна)Тялото се е справило с инфекциозната форма (антигена),като е изградило антитела (това са имуноглобулините :Иг.).
Ако не се проведе лечение последствията за теб може да са много лоши (стерилитет , увреждане на органи ,особено стави и т.н ,страшно си е)
Хламидията се предава по полов път .
Абсолютно винаги ли при полов контакт (ако не е имало презерватив) се заразява и другия партниор ?
Ако партньора има остра форма на инфекцията -да.
Предаването на хламидията зависи все пак и от особеностите на самата хламидия и от особеностите на гостоприемника, и т.н
При теб има болки, течения ,гъбички и т.н ,което предполага веднага да се потърси лекарска помощ. При този резултат от изследването за хламидии, ще има лекари които ще изкажат предположение,че след като няма антиген (открита хламидия ) тялото се е справило и може и без лечение. И въпреки че по-често хламидията протича безсимптомно ,ти имаш симптоми,които според мен са доста обезпокоителни.Не искам да те плаша ,но нелекуваната хламидия при теб може да е предизвикала някакви поражения. Потърси лекарска помощ и вземи мерки и то бързо.
И ни разкажи после какво е станало.Аз ти желая успех и бързо да се оправиш.
ПП. В сайта има доста материали за хламидията, които може да прочетеш. Разгледай и въпросите, които са задавали момичетата във форума във връзка с това.