0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

misti

Хламидия
« -: Април 22, 2006, 11:01:00 am »
Здравейте, преди няколко дена ми направиха кръвен тест за Хламидия и резултатите бяха следните : IgG = 19 AE и IgM = 2 АE . Както прочетох в един сайт това означава че имам напреднала инфекция ..... Бихте ли ми казали дали това евярно- въобще какво значат тези резултати. До сега не са ме изследвали за хламиди но имам вагинални гъбички и възпаления на пикочните пътища от 5-6 години, болки при секс и доста чести течения. Също така имам стафилококи в големи количества , което допълнително усложнява състоянието ми. Моля ви пишете по темата, защото сега са празници и няма как да отида на лекар, а съм доста притеснена. Абсолютно винаги ли при полов контакт (ако не е имало презерватив) се заразява и другия партниор ?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Хламидия
« Отговор #1 -: Април 23, 2006, 08:00:10 am »
Цитат на: misti
Здравейте, преди няколко дена ми направиха кръвен тест за Хламидия и резултатите бяха следните : IgG = 19 AE и IgM = 2 АE . Както прочетох в един сайт това означава че имам напреднала инфекция ..... Бихте ли ми казали дали това евярно- въобще какво значат тези резултати. До сега не са ме изследвали за хламиди но имам вагинални гъбички и възпаления на пикочните пътища от 5-6 години, болки при секс и доста чести течения. Също така имам стафилококи в големи количества , което допълнително усложнява състоянието ми. Моля ви пишете по темата, защото сега са празници и няма как да отида на лекар, а съм доста притеснена. Абсолютно винаги ли при полов контакт (ако не е имало презерватив) се заразява и другия партниор ?

Здравей!
Не си дала референтни стойност , но мисля ,че IgG = 19 AE е положителен, а IgM = 2 АE отрицателен.Такъв резултат показва,че преди време  ( може и година) си била заразена с хламидия (IgG- показва т.н имунна памет,тялото помни,че си боледувала ,най-просто казано ) В момента  няма остра форма на инфекция-затова показва IgM ,който е отр.(-).
Не е проведено   антибиотично лечение и в момента хламидията е в  биологично неактивна форма. Тя съществува в тялото в 2 форми (инфекциозна и неинфекциозна)Тялото се е справило с инфекциозната форма (антигена),като е изградило антитела (това са имуноглобулините :Иг.).
Ако не се проведе лечение последствията за теб може да са много лоши (стерилитет , увреждане на органи ,особено стави и т.н ,страшно си е)
Хламидията се предава по полов път .
Цитат
Абсолютно винаги ли при полов контакт (ако не е имало презерватив) се заразява и другия партниор ?
Ако партньора има остра форма на инфекцията -да.
Предаването на хламидията зависи все пак и от особеностите на самата хламидия и от особеностите на гостоприемника,  и т.н
При теб има болки, течения ,гъбички и т.н ,което предполага веднага да се потърси лекарска помощ. При този резултат от изследването за хламидии, ще има лекари които ще изкажат предположение,че след като няма антиген (открита хламидия ) тялото се е справило и може и без лечение. И въпреки че по-често  хламидията протича безсимптомно ,ти имаш симптоми,които според мен са доста обезпокоителни.Не искам да те плаша ,но нелекуваната хламидия при теб може да е предизвикала някакви  поражения. Потърси лекарска помощ и вземи мерки и то бързо.
И ни разкажи после какво е станало.Аз ти желая успех и бързо да се оправиш. :wink:
ПП. В сайта има доста материали за хламидията, които може да прочетеш. Разгледай и въпросите, които са задавали момичетата във форума във връзка с това.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Хламидия
« Отговор #2 -: Април 25, 2006, 10:41:23 am »
На твое място аз бих си направила един ДНК тест, т.нар. PCR тест, който за момента се смята за най-точния. Взима се цервикален секрет и изследването става бързо, някъде срещу 20-тина лева.
По въпроса за партньора - при нас при него има, а при мен всички тестове показват, че няма, въпреки че не се пазим - така че не е абсолютно задължително да се предаде, но при всички положения трябва да се тества и партньорът - за него също ДНК тест, който се прави, като се дава за изследване урина (може и уретрален секрет, но е по-неприятно взимането му).

Желая ти успех :D
Благодаря ти, Бени!

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Хламидия
« Отговор #3 -: Април 25, 2006, 11:42:06 am »
Освен че подкрепям мнението на Фреши с две ръце искам и да добавя още нещо, ако решиш да повтаряш кръвните изследвания за хламидия, трябва да се изследва не IgM а IgА. По принцип първите антитела които се изграждат в организма и които най-бързо реагират са IgM, но специално при хламидията не е така. Затова се изследват IgА и IgG антитела. Първите реагират сравнително краткосрочно (до дни), а вторити в дългосрочен план (с годни).  :balk_21: Успех Мисти! И пиши за резултатите.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

misti

Хламидия
« Отговор #4 -: Април 25, 2006, 22:49:13 pm »
Благодаря че сте ми писали. Днес ходих при личната си лекарка и тя ми предписа Azitrox 500 mg - 2 таблетки еднократно. Доколкото прочетох тези дни това лекарствоо често се използва за лечението на Хламидия  и се надявам да помогне ( сигурно няма да е еднократно , но....) . Относно ДНК теста - то аз съм си почти 100% сигурна че ще е положителен и не знам дали има смисал да го правя - вие какво ще ме посъветвате ? Има ли шанс да се излекувам ако инфекцията е станала хронична, защото от опит съм се убедила че при мене хронични неща не се лекуват :(
 ПП: Ако някой знае добър специалист в тази област pls да ми пише , че личните лекари колкото и да са добри не им е това специалността и тези болести си искат гинеколог. Благодаря предварително :)
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Хламидия
« Отговор #5 -: Април 26, 2006, 10:33:12 am »
Мисти изпий си лекарствата както са ти ги предписали. И задължително се повтаря изследването след това. Дават 40 дни след последният прием на антибиотик да се повтори изследването. Само че този път нека ти бъдат изследвани IgG и IgА антитела за хламидия защото както писах вече IgМ не може да бъде показателен в случая. По въпроса за това което си прочела в някакъв сайт че това означава че непременно имаш инфекция не е така. Не си вади такива изводи при условие че изследванията които си пуснала не са много показателни. За ДНК теста само ще кажа че е много по-точен и достоверен от кръвният тест. А цената му е около 22-30 лв. Другото нещо което явно сама си втълпяваш че имаш хронична инфекция, това се доказва след неколкократни изследвания (кръвни) и ДНК тест. Неможе и е несериозно да се поставя такава диагноза възоснова на едно изследване. Още нещо само да добавя при лечение на хламидия обикновенно се лекуват двамата партньори и съответно се правят изследвания и на двамата партньори. Ако са спазени всички тези изисквания по времето между неколкократните изследвания и при двамата, съответноите лечения и ДНК теста (отново при двамата) тогава може да се постави диагноза хронична инфекция. Моето мнение е че на ДНК тест може да се вярва за сега на централна вирусология София. По въпроса за лекаря ти сама трябва да си избереш такъв и да му се довериш съответно. Желая ти успех!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Хламидия
« Отговор #6 -: Април 26, 2006, 14:35:18 pm »
Направи ДНК тест. От антителата, това IgG не беше ли за стари инфекции, щото ако си спомням правилно, това не означава, че ти трябва лечение.
Избягвай прием на лекарства/антибиотии ако не си абсолютно сигурна, че трябва да ги взимаш. То при много изпити антибиотици понякога става така, че спират после да помагат, нали.

Така че, направи си ДНК.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Хламидия
« Отговор #7 -: Април 26, 2006, 16:15:22 pm »
misti, според мен се консултирай и с друг лекар. Ако имаш по сериозно възпаление на горните отдели на гениталиите, това лечение не е достатъчно. Обикновенно се предписва друга схема на лечение.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
Хламидия
« Отговор #8 -: Май 08, 2006, 10:20:31 am »
Здравейте!
Да Ви кажа какво разбрах аз за тия изследвания:По принцип.
Значи: Според мен е хубаво да се направи кръвен тест Елиса ама с трите буквички
Chlamidia Trach -lg G и lg M и lg A
При резултати Отрицателни lg M и lg A и положит. lg G Спокойствие! Всичко е наред и няма наличие на инфекция която да се предаде по полов път.Гаранция!Това означава че е прекарана хламидия преди време и организма е изградил имунен отговор.което значи че стойностите на lg G ще падат доста бавно и за това отчитат положител.Това не значи че има действаща хламидия. И не значи че ще се предаде на партньора.А също и може единия от партньорите да има, а другия да няма.Защо ли? Защото при тоя случай е наистина въпрос на имунна защита на организма.Ако имунната с-ма е силна то тя може да отговори на гадината и да не я допусне в организма.
Аз така ги разбрах нещата с пустата гад.Дано съм била ясна и полезна!