0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Хашимото и миома
« -: Януари 27, 2010, 12:28:29 pm »
Здравейте! Аз отивам след 2 дена да се оперирам от  миома. От няколко месеца ми откриха и хашимото. С това вече имам някакво логично обяснение за 20-те кг, които качих в последните 3-4 години, изпотяването, треперенето на ръцете, лесната умора. Оттук и миомата нарастна стремително на размери. Сега ще ме оперират в онкодиспансера. На 41г съм, имам едно дете на 17г. Явно повече деца няма да раждам, така че ще трябва да се примиря с факта, че ще ми махат матката с миомите. Трябва да ми запазят яйчниците, иначе хормоните ми съвсем ще се объркат. при последното ми посещение в ендокринология показателите ми на ТСХ вече бяха в норма, но ТАТ и МАТ бяха с рекордно високи стойности  ТАТ 2001, а МАТ 325,5. Ако някой има подобен проблем, ще се радвам да сподели.
Re: Хашимото и миома
« Отговор #1 -: Февруари 13, 2010, 22:44:38 pm »
Жалко, че никой не се е включил в темата!
Аз претърпях операцията на 1 февруари и вече съм си вкъщи.
*

Sharky43

• **
  • 71
  • Не се предавам.
Re: Хашимото и миома
« Отговор #2 -: Март 01, 2010, 22:47:36 pm »
Извинявай, че толкова късно ти пиша, едва сега ти видях темата.

Имам Хашимото от поне 3 години, което едва от една седмица лекувам (това е защото никой по-рано не ми каза, че ТСХ всъщност не е в норма и че трябва да се обърна към ендокринолог).

Миоми оперирах преди 1 година, на 26.01.2009, при мен те почнаха бързо да растат след махането на спиралата. Но понеже аз искам дете, операцията ми е само миомектомия. От това, което четох за миомите, те растат при висок естрадиол и нисък прогестерон, а аз имам и двете, но не мисля, че ги дължа на Хашимото-то, по-скоро на хормоналната спирала (Мирена) и на възрастта - аз съм на 43.