По друго не знам дали ще ги стигнем американците, но по затъпяване и зомбиране даже ще ги задминем
По мое лично мнение, всички тези риалити формати, сапунени сериали и прочее продукции имат една единствена цел - масово затъпяване, промиване на мозъците на нацията /ако тя го позволи де/ и отвличане на вниманието ни от важните неща. Точно по американски - при тях очевидно работи безотказно! Както някой по-назад спомена - "дай на народа хляб и зрелища и му гледай сеира". Гладният и тъп народ по-лесно се манипулира. Огладняхме вече/пак/, на път сме и да затъпеем, "благодарение" и на образователната ни система.
Аз лично изпитвам органическа нетърпимост към сапунки - било то американски, мексикански, турски, български и т.н., Биг Брадъровци, Цената на Истината и подобни простотии. Изключение не правят и Шоуто на Слави /вече, някога имаше интересни моменти там, но доста се поизчерпа/, на Иван и Андрей, Азис и всякакви такива.
Разбира се, без такива предавания и филми не може, ясно ми е. Но в прайм-тайма да ми дават сапунки...е не мога да ги понеса. Не сме чак толкова тъпи все още и смятам, че рейтингите им може и да поспаднат като цяло, не само в тези часови зони. Мен лично определено окончателно ме губят като зрител. Като слушам мнението на познатите ми по въпроса - не само мен ще изгубят. Малко повечко заалчняха ми се струва и позабравиха, че все още има хора, които искат да гледат нещо различно от черни хроники и откровени простотии. И тук да вметна и новините - ми не ги гледам вече, отдавна. Депресирам се, то освен убийства, отвличания, кризи, увеличения на цени и данъци, катастрофи и всякакви други фатали, други новини не чувам/гледам. Е, нема нужда, достатъчно е напрегнат живота, че и от екрана да ни заливат. Поредния трик да ни отвлекат вниманието какво всъщност става в тая държава.
Извинете за многословието, но това ми е болна тема
Все едно аз съм го писала,с тази разлика ,че аз пускам да чуя новините - поне да съм "в час" със случващото се.
Иначе телевизия не гледаме от известно време и установявам ,че разните уж забавни и развлекателни програми не ми липсват .Ама хич не усещам нещо да съм емоционално ощетена от не гледането им .
Гледала съм някой реалити формати ,но много на простотия ги избива .
Сутрин и вечер ,като се приберем от работа ,слушаме радио / или СД/- главно музика .
Теглим си вечер по някой филм - то за повече няма време.През уикенда- някой филм пак от нета , някои научно популярен филм , предавания за пътешествия или технологии и така.
За сериалите -щом някого го разтоварват -няма лошо да ги гледа .Много хора го правят просто, защото няма какво друго да гледат- особенно пенсионерите ...
Ами, аз предполагам, че не са толкова много хората с такива спомени като моите, но все пак тук не пишат тийнеджъри и си позволявам да припомня нещо.
Като бях ученичка, имаше време, в което се излъчваха филми за деца - разглеждаха проблеми, които вълнуват децата, нямаше секс и насилие в тях ("Синьо лято", "Призраци в блока", "Арабела", "Войната на таралежите", ""Рицарят на бялата дама").
Много сме ,които ги помним и обичаме !А също много харесвам и старите български филми с Тодор Колев ,Парцалев ,Калоянчев и други.
Има някой от тях ,които съм гледала десетки пъти и пак обичам да ги гледам!