0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Висок ТАТ и МАт а ще пътувам...
« -: Декември 25, 2009, 11:55:01 am »
Здравейте на всички
 Много съм притеснена от изследванията си на ТАТ и МАт а и няколко пъти вечер се задушавам и ако не скоча за вода като че ли съм загинала. И реших да си напипам щитовидната .От последния път на преглед се е увеличила и ве4е имам две бу4ки отляво и дясно ( големи4ки)
 2008 ми назначиха само 
ФТ4       10,76
пролактин 19,59 ( менстр. 1,3-25   менопауза 0,7-19)
Тестостерон  0,47 ( рефер.0,1-0,9)
 Сега Декеври
Анти ТГ 232,8 ( 34,00)
Анти ТРО 146,6 (12,00)
 Имам кистички на двата яй4ника , по бради4ката ми от 4 г . се появиха косъм4ета .Сега съм на 33 не съм раждала , но съм правила опит за забременяване но нещо странно се полу4и ..мо0же би е спонтанен аборт.
Моля ви кажете ми много ли съм зле ?
Проблема е 4е на 28Дек. летя и направо незнам какво да предприема.
Ако е нужен ехограф бързо ли става ..И дали по имейл мога да получа диагноза и необходимо ле4ение като лекарства ..Или да оставам в БГ докато не се оправя 
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Висок ТАТ и МАт а ще пътувам...
« Отговор #1 -: Декември 25, 2009, 12:16:02 pm »
Сигурно има частна клиника в която да те прегледат или спешен кабинет в някоя МБАЛ, ако си толкова притеснена. Трябва ти читав ендокринолог. Чуството за задушаване може да идва от сърцебиене, а то е следствие на Териодита ти.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #2 -: Декември 25, 2009, 12:27:52 pm »
Стяга ме в гурлото като 4е ли примка и липсва слюнка и затова само вода ме спасява..Дали е наситина сърцето. Аз никога не съм имала проблеми освен някой бодеж , но мн рядко.
А какво е Териодит ?
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #3 -: Декември 26, 2009, 10:38:41 am »
Анти ТГ и Анти ТРО са антитела (или ТАТ и МАТ), не си писала дали са ти изследвали ТСХ, но най-вероятно да. Предполагам лекар ти е назначил изследванията, имаш ли някаква терапия?
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=471&Itemid=20
http://arsmedica.bg/bg/illness/c_id/2446/subprm/endocrinology/alpha/0.html

Нищо ти няма на сърцето. :) За щитовидната жлеза трябва да вземат мерки.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #4 -: Декември 26, 2009, 18:24:23 pm »
mais ,писах ти на лични .Малко късно видях темата ,но дано съм ти полезна.

Оплакванията от пристягане в сърцето и задушаване са ми познати.
Аз имах страхотно сърцебиене с  разтреперване преди няколко години -направо прималявах .Така след купища други изследвания стигнахме и  до щит.жлеза ,като преди това направихме един куп кардиограми ,понеже все от сърцебиене се оплаквах.А личния лекар ,така и не ме насочи към ендокринолог,но това е  друга тема.

Щом пишеш ,че правиш  кисти на яйчниците  ,имаш хормонални проблеми -мисля ,че трябва да намериш подходящ лекар за тези проблеми .Не пренебрегвай оплакванията си.
Желая ти успех!

« Отговор #5 -: Януари 17, 2010, 15:28:36 pm »
Blagodarya na wsi4ki koito pisaha tuk.Sus zakusnenie wlizam i otgowaryam. Nowite izsledwania za Tsh 2,94 ( refer. 0.47 -5.01)

ФТ4       10,76
пролактин 19,59 ( менстр. 1,3-25   менопауза 0,7-19)
Тестостерон  0,47 ( рефер.0,1-0,9)

Анти ТГ 232,8 ( 34,00)
Анти ТРО 146,6 (12,00)

Propruchajte mi dobur endokrinolog  v Varna
W Bulgaria sum do 2 Fevruari

Пиши на кирилица!
« Последна редакция: Януари 17, 2010, 15:36:34 pm от evro »