0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

някой може ли да ми разясни
« -: Май 25, 2010, 15:12:02 pm »
здравейте мами,искам да ви попитам някой чувал ли е за темина секцио абразио.Моя приятелка наскоро роди планово секцио.изгуби доста кръв и а епикризата са и написали раждане секцио АБРАЗИО.Не мога да и помогна и се сетих за вас,ако знаете нещо....лошото е че тя се е консултирала след раждането си с др гинеколог ,а той и обяснил че такова нещо за пръв път чувал.странна работа защо тогава са и написали това нещо.
Re: някой може ли да ми разясни
« Отговор #1 -: Май 25, 2010, 15:14:34 pm »
извинявам се ако съм сложила темата на неподходящо место във форума,но се чудех къде може да я поместя,моля модераторите да я преместят ако съм объркала нещо :oops:
« Отговор #2 -: Май 30, 2010, 15:41:01 pm »
...........?
« Отговор #3 -: Май 30, 2010, 19:08:25 pm »
Абразио  (лат. Abrasion, англ. Аbrasion, Curettage) на матката - изстъргване на маточната лигавица, кюртиране, кюртаж
най вероятно, за да премахнат изцяло плацента, да спрат квъвоизлива се е наложило абразио. Просто за мен това са две отделни процедури, а не един общ термин, за това лекарят е казал че такова нещо не съществува
*
« Отговор #4 -: Януари 31, 2011, 20:44:40 pm »
Кюретиране на маточната кухина се извършва с диагностична или терапевтична цел при обилни маточни кръвотечения, менструални или интерменструални, които не се повлияват от консервативна (хормонална или кръвоспиращи) терапия. Понякога кюретаж се прави и при полип на ендометриума при раждали жени. Извършва се под пълна краткотрайна венозна упойка, чрез вагинален достъп, като с кюрета се почиства първо цервикалния канал, а след това и маточната кухина

Раждане с цезарово сечение означава, че бебето ви се ражда чрез операция, по време на която хирургът прави отвор в коремната стена и матката.
Можете да ги видите записано в епикризата ви като LSCS или LUSCS (съкращение от Lower Segment Caesarean Section – цезарово сечение в долната част на корема) или просто като CS.

4исто и просто baubaux, го е написала много то4но защо е абразио/секцио 

А,аг-то ,което и е казало 4е такова нещо не  е 4увал явно не му се е обяснявало или го е мързяло да и обясни и е излязъл с този глупав номер .
Прекрасно е да си майка. Прекрасна болка, прекрасна радост. Прекрасен дълг. Да си майка е смисълът на всичко. Защото нищо друго няма смисъл, губи смисъл, ако го няма него – великото творение на природата и любовта – нашето дете, нашата рожба, нашето малко слънчице. Да си майка е не само прекрасно. Да си майка е велико! Да си майка е свято! ♥