0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

извънматочна бременност
« -: Юли 01, 2008, 17:37:51 pm »
Здравейте,

Искам да споделя и моята орисия...Никога не съм си представяла, че ще пиша тук :(
Четири дни след закъснението на цикъла ми/той е като часовник/ си направих тест :bfp1:На следващия ден-отново :bfp1:Междувременно получих течение с леко розов отенък. На другия ден отидох на лекар. Тя видя с вагинален видеозон много малък плоден сак и тъй като е много рано ми каза да отида пак след две седмици. За течението каза, че по време на имплантацията понякога се получавало и ми изписа Polyginax за бялото течение, което имах и отпреди.Аз не си ги слагах, защото чух, че било опасно за плода през първите седмици от бременността. С всеки ден розовото течение се засилваше и премина в леко кафеникаво. Аз реших да отида и при др. лекар/в частен кабинет/. Тя също потвърди наличието на плоден сак в матката с големина 4 мм./имам си и снимка/, но също ми каза да се върна при нея след една седмица, за да види дали има зародиш и пулсации. Предписа ми Утрогестан и Дро-спаз за задържане, които почнах да вземам и кървенето спря на следващия ден.
  След една седмица отивам с приятеля ми на така дългоочаквания преглед. И о...ужас!Нямало нищо в матката. Погледна в тръбите и видяв лявата ми тръба жив ембрион 2 мм с плоден сак 12 мм. Веднага звънна на "правилния доктор", който да извърши операцията и на другия ден /в неделя/ постъпих в АГ-то за лапароскопия. Операцията мина успешно.Тръбата не е била спукана, но нямало начин да се спаси. Другата тръба също била доста зле/нагъната и с доста сраствания/, но направили каквото могли при лапароскопията. Операцията беше на 09.06.08. Направиха ми хидротубация на 16.06/правиха я лекаря, който ме оперира и лекар, който по принцип правел хидротубациите/. Казаха, че дясната тръба все пак пропускала, но тъй като апаратът на Шулце бил стар за по автентичен резултат да отида на цветна снимка след един месец. Преди хидротубацията отидох и при друг лекар, за който казват, че е много добър и той ми каза, че тръбата е можело да бъде спасена без да е видял епикризата и че в никакъв случай не трябва да ми правят хидротубация след операцията, а чак след месец-два, тъй като можели да се получат сраствания. Изписа ми и куп антибиотици, които да пия 2 месеца. Аз реших да не го слушам, а да следвам инструкциите на лекаря, който ме е оперирал. За всеки случай отидох пак при лекарката, която ми откри извънматочната бременност, за да си задам някои въпроси. Обясних й, че са ми правили хидротубация и че ме викат след месец на цветна снимка. Тя се опули и възкликна:как само една хидротубация? Не ти ли правиха три последователни?След това звънна на лекаря, който ми прави първата. Той каза, че трябвало да се направят още две. И утре съм на втората процедура.
 Вече съвсем се побърках! Имам чувството, че ако отида на още един доктор, той ще ми каже нещо съвсем различно. Не знам кого да слушам. Моля, ако някой от вас е минал по този път да пише!
 Също така се притеснявам, че не ми е правен тест за хламидии, за които казаха че са основна причина за срастванията и микробиологичен тест преди процедурите. След операцията ми назначиха Azatril, който пих 5 дни. Аз сама си пуснах кръвен тест за хламидии, който показа резултат 10.  Всички лекари ми казаха, че имам гъбички и чак сега ми предписаха лечение за тях.
Re: извънматочна бременност
« Отговор #1 -: Юли 01, 2008, 20:04:51 pm »
Мила много съжалявам за това, което си преживяла, дано повече не ти се случва и следващата ти бременност бъде нормална и успешна! Аз също имам извънматочна бременност, само че при мен операцията беше коремна, отстранена лява тръба, дясна нагъната. Един месец след операцията правих цветна снимка, но преди нея ми назначиха хламидии /-/, микробиология, док ми изписа вагинални и такива през устата лекарства /не помня какви/ за гъбичките и след повторна микробиология направихме ЦС. Тя показа проходима, но нагъната дясна тръба. Хидротубации не съм правила, до колкото знам е нещо като ЦС, но гледат на видеозон дали течността преминава. Този резултат за хламидия при какви реф.ст-сти е? Ако е положителен, задължително е да ти предпишат лечение за хламидии на теб и партньора ти, а също да изчистиш /доколкото може/ гъбичките преди ЦС и хидротубация.  :bighug:
*
« Отговор #2 -: Юли 01, 2008, 20:15:35 pm »
 Мила, това ми прилича на обир. На никого не са нужни тези последователни хидротубации. Още при лапароскопията се вижда дали и как е другата тръба. Ако съм на теб ще послушам лекарят, който ти е назначил антибиотиците, само той подхожда като лекар!
 Не се подлагай на тези излишни интервенции!
 :witch: Ужас! Нямам думи просто  :(.
« Последна редакция: Юли 01, 2008, 20:20:44 pm от Lan »
« Отговор #3 -: Юли 01, 2008, 20:42:21 pm »
Lan:Всъщност аз нищо не съм заплащала, защото ми правят манипулациите в АГ. Имам колежка, на която й правиха диагностична лапароскопия при д-р Бойчев в Тутракан, за когото се твърди, че е много добър лекар. Тя ми каза, че на седмия ден са й правили хидротубация, а в епикризата й е било написано, че трябва да направи 3 последователни хидротубации. Докторът е сметнал, че нещата са наред при нея след първата и няма смисъл от останалите. Може би това беше причината и аз да се реша на следващите две.
Снежка, хламидии-до 9-отрицателен, от 9 до 11-граничен, над 11-положителен. Моят беше 10. Когато попитах доктора какво означава това, той ми каза, че кръвният тест не бил много надежден и трябвало да се вземе секрет от шийката на матката/95 % точност/, но това щял да го направи по-нататък.  :?
*
« Отговор #4 -: Юли 01, 2008, 21:58:27 pm »
Здравей, R_ZONE ! Съжалявам за това, което си преживяла!  :( Аз също съм оперирана от извънматочна бременност, при която ми беше отстранена лявата маточна тръба. Моята операция беше лапароскопска и по време на нея ми е била проверена и другата тръба. Лошото е, че и аз като теб после се лутах много. Първият ми лекар ми каза, че другата ми тръба е идеална, втори лекар каза, че няма нужда от други проверки, а трети, че преди ин витрото е необходимо да ми направи цветна снимка на другата тръба. ...

*
« Отговор #5 -: Юли 01, 2008, 22:12:31 pm »
 R_ZONE, това е безумие. Явно се вземат пари от касата на твой гръб! Прочети в този сайт статиите, виж какво представлява лапароскопията, хидротубацията и цветната снимки - пълно безумие е да ти се правят всичките, камо ли пък толкова скоро едно след друго!
 Не ти ли светна червената лампа след като опериращият лекар първо ти е казал "цветна снимка", после "твоята" лекарка го е подсетила за още две хидротубации! БЕЗУМИЕ и пълен ужас!...Лекар е само този, който ти е назначил антибиотици срещу евентуално възпаление.
*
« Отговор #6 -: Юли 01, 2008, 22:23:27 pm »
Момиче, обяснявам простичко, защото сложно не умея. Лапароскопията е най-точният метод за проверка на тръби. Ако е проведена както трябва, тя трябва да даде отговор дали ти е проходима тръбата или не. Ако ти е била цяла тръбата с извънматочната е твърде вероятно да са могли да я спасят, но е възможно и да не са могли (така че тук мнение не давам). След лапароскопията не може още същият месец хидротубация - двойно натоварване за тялото - възможност за двойна инфекция, сраствание и т.н. При хидротубацията трябва да се види проходима ли е тръбата или не. Ако е проходима, за КЪФ аджеба трябва да се прави втора, трета, та и цветна снимка?!!!! Хидротубацията не може да отпуши/ изправи запушена/крива тръба! Всяка допълнитена интервенция може да ти донесе бактерии, или някакви усложнения! Мисли хубаво на кого се доверяваш, защото те лъжат!
*
« Отговор #7 -: Юли 01, 2008, 22:49:19 pm »
Цитат
Всички лекари ми казаха, че имам гъбички и чак сега ми предписаха лечение за тях

Не трябва ли най-напред да ти излекуват гъбичките и чак тогава да правят каквито и да било  процедури/хидротубация, цветна снимка/
А и хламидията ти е в граничната зона!
« Последна редакция: Юли 01, 2008, 22:57:05 pm от mpia »
« Отговор #8 -: Юли 03, 2008, 14:09:40 pm »
Момиче, обяснявам простичко, защото сложно не умея. Лапароскопията е най-точният метод за проверка на тръби. Ако е проведена както трябва, тя трябва да даде отговор дали ти е проходима тръбата или не. Ако ти е била цяла тръбата с извънматочната е твърде вероятно да са могли да я спасят, но е възможно и да не са могли (така че тук мнение не давам). След лапароскопията не може още същият месец хидротубация - двойно натоварване за тялото - възможност за двойна инфекция, сраствание и т.н. При хидротубацията трябва да се види проходима ли е тръбата или не. Ако е проходима, за КЪФ аджеба трябва да се прави втора, трета, та и цветна снимка?!!!! Хидротубацията не може да отпуши/ изправи запушена/крива тръба! Всяка допълнитена интервенция може да ти донесе бактерии, или някакви усложнения! Мисли хубаво на кого се доверяваш, защото те лъжат!
Напълно съм съгласна с теб Lan.
R_ZONE много съжалявам за това което си преживяла и ще помниш още дълго време най-вероятно.Съдя по себе си защото и аз претърпях операция преди 5 месеца но моята беше коремна,и сега като видя някой да пише със същия проблем и изживявам всичко отново.
Аз лично все още не съм правила нито хидротубация нито ЦС.Моят док каза че все още нищо не трябва да се прави.В момента сям на "слънцетерапия" после ми предстоят кални бани и физиотерапия.И дай Боже бебче скоро.
Пожелавам ти го и на теб мила от цялото си сърце защото знам как се чувстваш сега. :bighug:

Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
« Отговор #9 -: Юли 05, 2008, 19:23:32 pm »
На 10.06.2008г сутринта си направих тест за бременност.Имах кръвотечение,но едно такова кафеникаво и оскъдно,а по-принцип си имам нормален цикъл.Опитваме се с мъжа ми да забременея от 1 година насам.Теста се оказа положителен.Веднага отидох на преглед в една частна клиника където си ходя винаги.Лекарката и тя потвърди бременността ми,каза че според нея бебето е много ниско в матката и ми изписа дуфастон за задържане.Каза да го пия и след 4 дни да отида отново на преглед.Но нещо ми подсказваше,че нещо не е наред,а и имах страшна болка в дясната част на рамото от горе до долу.Нощта прекарах ужасно,болеше ме страшно много.На сутринта съпругът ми каза,че е по-добре да отидеме до някоя АГ болница.Най-близко ни беше 2 Градска болница.Там,останах страшно възмутена от отношението на лекарите.С 300 зора намерихме такива,които да благоволят да дойдат да ме прегледат,да неговориме,за самият преглед.Натресоха се в стаята камара хора.Енай-лошото се потвърди обаче-Извънматочна бременност.Когато попитахме с мъжа ми все пак какво предстои оттук насетне,лекарката се обърна и каза-"Как какво?Операция разбира се,но не съм длъжна да ви давам обяснения."Аз пък и отговорих,че ако става на въпрос за нея,не е длъжна да дава обяснения,но става въпрос за мен и ще намерим такъв лекар,който да се почувства длъжен да даде такива.
 Тогава решихме да не се предаваме и да потърсихме друго мнение по-въпроса.Отидохме в Св.София.Там ни приеха веднага.На смяна беше Д-р Ташков,много добър лекар.Каза,че трябва спешно да постъпя в болницата за преглед и,че ако е извънматочна бременност единственото,което може да се направи е коремна операция или лапароскопия.Вечерта дойде екипа от нощната смяна,тук трябва да кажа,че като по-чудо ми се падна най-добрият екип от специалисти в лицето на д-р Янакиева,д-р Савова и т.н.Направиха ми прегледа с вагинален ехограв и казаха да се приготвям още тази вечер за операция,защото работата е доста сериозна.След операцията разбрах,че тази тръба по-принцип е била болна,но другата била в идеално състояние.Шока е голям и е много трудно да се възстанови бързо човек след такава травма.Искам само да кажа,че в такъв момент ако нямаш до себе си близки хора,хора които да те уважават и ценят и лекари,които да бдят над теб,докато си при тях,човек много трудно би превъзмогнал удара сам.А сега се надявам всичко на контролният преглед да се окаже наред и дано Господ,ме пази да нестигна втори път до този кошмар.   
*
« Отговор #10 -: Юли 05, 2008, 22:00:44 pm »
beisi, преди нови опити, непременно провери за проходимост другата тръба с хидротубация или цветна снимка. "Идеална",но са я гледали само отвън ако са ти правили коремна операция! :bighug:Успех!
« Отговор #11 -: Юли 06, 2008, 10:17:02 am »
Да Lan чакам само да ми мине контролният преглед и ще направя цветна снимка и каквото е нужно още там.Много си притеснявам да не се получи рецидив,защото докато бях в болницата,същата нощ оперираха за втори път едно момиче отново от извънматочна бременност.
*
« Отговор #12 -: Юли 06, 2008, 22:12:29 pm »
beisi, да разбирам, нормално е да се страхуваш, но сега по-важното е, че ти си добре. Успех от тук нататък!
« Отговор #13 -: Юли 06, 2008, 23:05:43 pm »
R_ZONE ,твоята история безкрайно прилича на моята и се безпокоя да не говориш за д-р Хубчев от Русе...

Вярно, че е адски добър оператор, но и страшен кожодер, моля те, пиши ми на лични...
Здравей, мъниче!
« Отговор #14 -: Юли 07, 2008, 09:50:06 am »
Благодаря Lan!Дори и на най-големият си враг не бих пожелала такова нещо.
*

zyza

Re: 872J=<0B>G=0 1@5<5==>AB
« Отговор #15 -: Ноември 08, 2008, 12:52:18 pm »
Pomognete mi hora?S izvanmato4na sam v Anglia.4eta tyk i vseki e prejivql operaciq.I men me podgotvqha za takava,no ne mi q napraviha.Prez denq me bqha hvanali adski bolki,do ve4erta se yspokoiha,no bqha postoqnni,i az 4ak togava otidoh v spe6noto.Ot tam na leglo,i 4akaha otnovo da mi stanat adski bolkite za da me operirat,no te si ostanaha postoqnni no malki.Na dr.den kazaha 4e nqma da me operirat,z~to organizma se spravql sam,i mi kazoha da si hodq,i da hodq na kravni testove pri tqh za da nabliydavat dali iz4ezva bremennosta postepenno,i imbriona bil ve4e martav.V posledstvie ne mi kazvat za preglet nq trabite,da vidqt dali nqma zapy6vaniq i srastvaniq,kazvat samo 4e mojelo dq se povtori izvanmato4nata o tova.Tova ne e li opasno,taka da me ostavqt,obilna krav nqmam,imam samo leki kafevi pricapvaniq i postoqnnite leki bolki.Prejivql li e nqkoi takava sly4ka.Molq vi otgovorete mi,6e se pobarkam s tez doktori.Blagodarq vi predvaritelno i kasmet na vsi4ki
*

CatWoman.

• **
  • 63
  • Защото вярвам в Чудеса!!!
« Отговор #16 -: Ноември 10, 2008, 21:49:01 pm »
ами щом дори и не си в България, кво да ти кажем...... нямам и идея, но на твое място не искам да съм. първо не се знае дали ще стане това, което лекарите чакат да стане, второ ако се спука тръбата си загинала там, трето не си и помисляй да тръгваш за Бг, защото не искам да мисля какво следва, ако се случи нещо по пътя насам. не знам мила, идея си нямам какво те чака, но според мен отивай на лекар там, плащай си и да те оперират, в коя седмица си? или поне всеки ден измервай чхг - кръвния тест за бременност, ако стойностите спадат е супер, ако не спадат - плащай за операция веднага!