0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Отскоро правим опити за бебе и след многото прочетени статии по темата съвсем се обърках. От прочетеното разбрах, че ЦС се увеличава най-много по време на овулация и че тя е жизнено важна да се получат нещата. При мен обаче се получава така че, когато отчитам положителен тест за овулация, вече ЦС е незначителна и почти е няма. Т.е. имам разминаване. Това нормално ли е и кога е най-подходящото време за секс.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
единственият сигурен метод за доказване на овулация е проследяването чрез фоликулометрия при личния гинеколог  :D
всичко друго са предположение и ориентировъчни факти
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Естествено е че е така, но да предположим че тестовете в повечето от случаите са верни. Предпочитам да мисля в тази посока  :D.
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Естествено е че е така, но да предположим че тестовете в повечето от случаите са верни. Предпочитам да мисля в тази посока  :D.

Мила аз да ти кажа имала съм О. както се вижда и този месец обаче почти нямах ЦС..Та по препоръка на докли ползвах Pre-Seed  :oops: но това не е от такова значение-сега има много продукти които помагат. :) спокойно..тестовете за овулация са си доста достоверни-аз не всеки месец имам възможност на ходя на фолик-я.И затова тетсовете ми помагат доста..А относно въпроса ти за разминаването-да,и при мен е така понякога.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Теста за О. може да е (+) и да няма О. /както е при ПК/
Теста само ти показва кога трябва да очакваш О. - той засича високите нива на ЛХ /хормон който предизвиква пукване на фоликула/ - не ти гарантира че наистина ще има О.
О. настъпва 12 до 48 час след (+) тест /при норм.МЦ/
ЦС не е сигурен признак че си във т.н фертилни дни
Ако имаш по-високи нива на естрогени напр, може да имаш обилна и белтъкоподобна ЦС, но да нямаш О. / ако имаш нап. повече от 1 фоликул/

Дали е имало О. /в дом. условия/ може да се докаже с:
тест за О. + Метода на БТ

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
Според мен наблюденията ти напълно отговарят на това, което пише тук в сайта:
• Последния ден на хлъзгавата и влажна слуз се нарича ден “пик”, което означава, че овулацията е близка или току що е минала. След деня пик слузта става все по-гъста и суха. Ако използвате метода за определяне на цервикалната слуз, то обикновено пиковия ден е един или два дни преди овулацията. След деня пик следващите 3 дни и нощи, които са сухи са вече много надеждни за забременяване.
• При поява на каквато и да е слуз или усещане за влага във влагалището има вече опасност за зачеване.

Според мен като забележиш ЦС трябва да зачестите контактите през ден или всеки ден. Нали слузта осигурява подходяща среда за сперматозоидите до момента на овулация и може да ги запази живи до 5 дни. Може да съчетаеш и с температурния метод, за да засечеш по-точно момента и естествено с преглед при гинеколог.
Успех!!!
« Последна редакция: Декември 28, 2009, 16:24:37 pm от Meme »