JBrul, и моят съвет е същият. първо изпробвай една по една точните рецепти от книжката, без да подменяш продуктите с други, мери точно и наблюдавай резултата.
[/quote]Изпробвам една по една ТОЧНИТЕ рецепти от книжката, меря с лъжичките на уреда и с електронна везна, не подменям продукти даже купих мляко на прах, само и само да е по книжка всичко. Утре ще си купя и мая на прах - явно това е важно условие нещата да се получат. Все пак в упътването на уреда пише, че: "може да ползвате химическа мая, мая на прах, или жива мая"...Е, явно не може да ползваме жива мая, или ако все пак може - никъде не е обяснено как се дозира (понеже очевидно не е с мерителната лъжичка)....абе поредната тъпотия за късане на нерви, типично за БГ. Някой не си е направил труда да напише пълни инструкции, или да ги преведе - не знам. Преди да пусна този пост, звъннах на няколко познати с подобен уред - отговорът на всички беше един: "Не става с живата мая, нещо не мога да я дозирам, чак с маята на прах ми се получи. Да и в моите инструкции пише, че може, ама не стана..." (+ вариации в същия смисъл)
Явно това е разковничето за "истински хляб" - всичко на прах!!! Малко абсурдно, но това е реалността. Ако намеря някое синтетично брашно и сипя темперни боички за цвят - вероятно ще получа пухкаво, боядисано и полезно хлебче. Шегувам се разбира се.
Благодаря за съветите на всички, при успешен опит - ще ви се похваля