0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Re: Коледа в Роман
« Отговор #320 -: Декември 20, 2009, 21:22:17 pm »
     Ето кратък разказ на днешното бяло приключение.
Всичко беше по план, събрахме се рано сутринта у Фани, натоварихме катуна и потеглихме. Бяхме много притеснени за пътя, предвид прогнозата, а и на тръгване започна да вали доста силно. Но шофьорите ни са много добри и пътуването мина без проблеми, макар че пътя не беше почистен. Не се наложи да слагаме вериги. Беше една бяла приказка.
Пристигнахе към обяд. Ние с дядо Коледа отидохме да се преобличаме, а децата се събираха в залата.

Тук явно изпълняват стихче или песен, която ние за жалост пропуснахме.

Чухме как ни викат и когато се появихме те грейнаха.
Николай си беше изрепетирал репликите „Хо, Хо, Хо...” и „ Деца, слушахте ли, папкахте ли?...”

После започнахме да раздаваме подаръците. Всички с нетърпение очакваха своя ред и с усмихнати лица и искри в очите идваха да получат своя подарък.

Имаше деца, които не можеха да дойдат сами, а ги придружавах госпожите, но и те бяха сияещи и благодариха на дядо Коледа.

Имаше едно момченце, което постоянно искаше да се сгуши в дядо Коледа и идваше пипаше го, гушкаше го, скачаше от радост и явно искрено вярваше, че ние сме истински. После децата бяха подготвили кратък рецитал – страхотни бяха, а малкото зайче просто ме остави без думи, това детенце има талант и дано съдбата му помогне, защото то заслужава да стане артист.

Така дойде време дядо Коледа и Снежанка да се сбогуват с децата и им обещахме, че и догодина ще ги посетим.

После кратка програма изнесоха две момичета и две момчета от танцов ансамбъл, а накрая и децата затанцуваха с тях.

Ето тук събрани около тортите.

Така, бързо и неусетно настъпи края на това празненство. Децата не искаха да си тръгваме, особено най-малките. Те търсеха контакт с нас, искаха да ни пипнат, да си поговорят с нас. Малката Йоана така ме държеше за ръка, стискаше ме и не искаше да ме пусне. Дълго време няма да забравя очите й...

А пък мъжа ми беше впечатлен от усмивката на това малко момчиченце и тези тъжни очички пълни с надежда.

На връщане се наложи на едно място да бутаме бусчето, което караше багажа ни натам (всъщност това бусче беше на външен вид линейка и по селата всички хора се стряскаха като я видеха).
А участниците в тази бяла коледна приказка бяхме:
Ани, Стефи, Jam, Delica с мъжа си Калоян, Roxy, Цвети и шофьора на линейката, аз в ролята на Снежанка и Николай - Дядо Коледа.
Да не забравяме джуджетата, които работиха в работилницата на дядо Коледа и направиха тези прекрасни торбички пълни със страхотни подаръци – Фани и останалите момичета от Зачатие, които помогнаха тази приказка да се случи.

Прибирайки се и влизайки в София се усетих, че вече не се дразнехме на задръстванията, на непочистените улици, на неправилно паркираните автомобили, просто в мислите ни бяха само тези деца и те като че ли ни направиха по-добри.
Чувството е странно – от една страна се чувстваш удовлетворен, че си направил нещо, за да има усмивка по лицата на тези деца, а от друга страна ни е тъжно, че тази усмивка ще трае кратко – само по празниците.
« Последна редакция: Декември 21, 2009, 11:41:57 am от Елфи »
*
« Отговор #321 -: Декември 20, 2009, 21:30:32 pm »
миси, благодаря ти за разказа!

Благодаря на всички момичета, които положиха усилия детските усмивки да грейнат!

« Отговор #322 -: Декември 20, 2009, 21:33:23 pm »
Браво, че е нямало проблеми с пътуването, браво на участниците в бялата приказка, браво на джуджетата, които са помагали! Хубаво е всичко, когато свършва добре, а днешния ден съм сигурна, че децата дълго ще помнят и ще ги топли вечер в легълцата. Благородно ви завиждам за преживяното!
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

*
« Отговор #323 -: Декември 20, 2009, 21:34:35 pm »
Момичета, да сте живи и здрави, страхотно добро направихте ... милите дечица, от сърце им желая кураж и късмет.
Миси, прекрасен разказ - целувам те
В очакване ....
*
« Отговор #324 -: Декември 20, 2009, 21:40:51 pm »
Миси, благодаря ти, че така хубаво разказа тази приказка, и че разказа ти позволи да се докосна и аз до тези дечица!
Момичета, всички сте невероятни!
Радвам се, че не сте имали сериозни проблеми по пътя!
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
« Отговор #325 -: Декември 20, 2009, 22:21:11 pm »
Момичета,да сте живи и здрави!
Миси,благодаря за разказа и снимките!
Дечицата,милите дечица,представям си колко са били щастливи!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #326 -: Декември 20, 2009, 22:29:20 pm »
"моят" русичък Кристиянчо на снимка с Дядо Коледа - торбата с подаръка почти колкото него  :D с много сериозен вид ми обясни, как отива да лапа шоколад в стаята си.
"малкото зайче" с жълтото якенце и голямата усмивка наистина е невероятен и оправен чаровник - дано съдбата му отреди тези му качества да се развият само за добро.

направи ми впечатление как големите се радват на малките и се грижат за тях - особено големите момичета се отнасяха направо като майки към мъничките.
друго, което ме впечатли - всички деца, с които общувах, бяха много вежливи и внимателни към нас. добре възпитани деца.

момичетата, които са ходили и предни години казват, че има голяма промяна в положителна посока на материалната база в дома. радвам се да го науча.
жалко само, че лошото време не ни позволи да поостанем повече...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #327 -: Декември 20, 2009, 22:56:53 pm »
:bighug: :bighug: много хубав разказ, нека има повече радост и вяра в доброто в тези детски очи и сърца
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #328 -: Декември 20, 2009, 22:57:58 pm »
Благодаря на вас, които отделихте единствения си почивен ден, за да отидете при децата! Имате големи сърца!

Миси, изглеждате чудесно в ролите си! От сърце ви желая следващите Коледи да радвате така и вашите дечица и вярвам, че ще стане!

П.П. И на мен ми направи впечатление миналата година, че децата са много вежливи и добре възпитани. Дано имат късмет в живота, дано!

« Последна редакция: Декември 20, 2009, 22:59:56 pm от tzvetenze »
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #329 -: Декември 21, 2009, 08:46:12 am »
Миси, благодаря ти за разказа:) Знаех, че си с голямо сърце но не съм знаела достатъчно...огромно е сърцето ти.

Накарахте ме отново да изживея емоциите и ако не бяхте вие Зачатие нямаше да зная какво е да отвориш сърцето си максимално. Благодаря ви, че и тази година отделихте от времето със семействата и децата си и дарихте нежност, топлина и съпричастност на едни други наши деца.

Малкото зайче Емо за което говорите, миналата година също се гушеше през цялото време в Дядо Коледа и толкова усмихнат и мил беше. Спомням си, че той беше наистина най-развълнуван или поне най-много го показваше. Прекрасно дете. Видях и Нели на снимките, момиченцето чиито сини очи немога да забравя вече година.
Дано пътя на тези деца бъде светъл и по-лесен.

Ей...разплакахте ме!
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #330 -: Декември 21, 2009, 09:39:58 am »
Момичета  ,страхотни сте!
Поздравявам всички ,които спомогнаха  за този прекрасен  за децицата ден -макар и само едни ден за съжаление...
Миси ,благодаря ,че с разказа ни направи съпричастни  към случилото се.
Много здраве и щастливи мигове за дечицата.Сигурна съм ,че вчерашния ден  ги е  изпълнил  с много радост и щастие!

Ами и аз се разплаках ,четейки  .

*
« Отговор #331 -: Декември 21, 2009, 10:29:07 am »
Миси, благодаря за разказа и снимките, четях и плачех...  Пожелавам на "Снежанка" и "Дядо Коледа", следващата година по това време да гушкат своето джудже! :bighug:

Момичета и момчета, страхотни сте всички които отделихте почивния си ден за тези прекрасни деца и ги направихте толкова щастливи!  :youwoman:

На дечицата пожелавам много късмет и дано съдбата в бъдеще е по благосклонна към тях!

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
« Отговор #332 -: Декември 21, 2009, 10:34:17 am »
Чувството наистина е странно - всички тези усмивки, които ще траят толкова кратко... Тези изпълнени с надежда детски очи, които никога няма да забравя.
И все пак съм щастлива, че бях част от тази приказка.

Идеята на Цвети с танците беше страхотна  :D. Дечицата много се зарадваха на хорото.

Благодарности към всички, които взеха участие и направиха този зимен ден топъл и уютен за тези мили същества.
*
« Отговор #333 -: Декември 21, 2009, 10:42:00 am »
Момичета, страхотни сте!
Вчера малко се притеснихме за вас, Стефи звучеше доста разтревожена по време на пътуването, но виждам , че всичко е минало добре и на снимките има много щастливи лица!

Миси, благодаря за страхотния разказ!
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #334 -: Декември 21, 2009, 11:11:38 am »
         :D Прекрасен разказ,браво момичета!Така ме развълнувахте...милите дечица,толкова щастливи изглеждат.Да са здрави и да им върви през новата година!
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #335 -: Декември 21, 2009, 11:26:25 am »
Ами............незнам какво да кажа, страхотни сте.
Тези мили деца нека бъдат здрави и обичани.
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #336 -: Декември 21, 2009, 13:20:21 pm »
Усмихвам се и съм щастлива.

Благодаря на всички, които направиха този празник за децата незабравим!

Радвам се, че не е имало неприятни инциденти по пътя.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
« Отговор #337 -: Декември 21, 2009, 13:57:02 pm »
Браво на Вас, Момичета и Момчета! :)
Поклон пред всички Ви!
Вие сте героис големи сърца. :D

Миси, благодаря ти за разказа. :D

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #338 -: Декември 21, 2009, 14:04:03 pm »
:flower:Благодаря Ви, момичета и момчета!
Поне за ден, поне за малко, тези слънца са се почувствали специални!
 :heartbeat: ми беше с вас!

Мисинко  :bighug:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #339 -: Декември 21, 2009, 19:24:30 pm »
Миси, благодаря и аз за страхотния разказ :D пренесох се няколко години назад, когато и ние с мъжа ми успяхме да отидем. Знам за какво чувство говорите - хем радост, хем тъга... Радвам се много, че материалната база изглежда по-добре, а децата наистина са много възпитани, чак потискаща тишина имаше в голямата зала...
Самото тържество е било страхотно, с Дядо Коледа и Снежанка и тези красиви подаръци :D Браво!
Радвам се, че пътуването е минало добре. Преди години пак пътувахме в лошо време, радвам се, че не е създало пречки на организацията и настроението :D

Хубав празник на всички Ви :D
Благодаря ти, Бени!