0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
ЯМР - къде?
« -: Май 18, 2007, 19:54:13 pm »
Момичета спешно ми се налага да направя ЯМР - по съвет на тукашни (в Пловдив) лекари най-добре е да го направя в София. Добре ще е да е в комбинация с неврохирург - много добър. знам, че не това ви е специалността, но кого да питам, ако не вас!
« Последна редакция: Май 18, 2007, 19:59:50 pm от Pesheck »
Re: ЯМР - къде?
« Отговор #1 -: Май 18, 2007, 20:14:45 pm »
Аз правих ЯМР в болница " Лозенец " ( Правителствена болница ). Минах с направление от касата.Платих само контр.вещество 180 лв. Ендокриноложката ми препоръча също и Военна болница, но там трябваше да чакам по-дълго за час.

*
« Отговор #2 -: Май 18, 2007, 20:30:22 pm »
Момичета спешно ми се налага да направя ЯМР - по съвет на тукашни (в Пловдив) лекари най-добре е да го направя в София. Добре ще е да е в комбинация с неврохирург - много добър. знам, че не това ви е специалността, но кого да питам, ако не вас!

Знам, че ЯМР има и във Военномедицинска академия, в Ракова болница в Младост. Добър неврохирург е Бусарски от Медицинска академия, но доколкото знам ЯМР се прави от образни диагностици, а не от самите хирурзи. 
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #3 -: Май 18, 2007, 21:14:33 pm »
Благодаря момичета. Няма да чакам за направление по касата. И аз чух добри отзиви за Брусарски и за ВМА. Ще гледам да намеря координати и да запиша час.
« Последна редакция: Май 18, 2007, 21:35:10 pm от Pesheck »
« Отговор #4 -: Май 18, 2007, 22:10:14 pm »
Дано ти помогна с нещо ...
Правила съм ЯМР и във Военна болница, и в Правителствена болница - и двата са добри, но последно ми препоръчаха този в Правителствена, защото имал програма, която другия нямал - става дума за ангиографска програма, но това е много специфично, зависи от проблема и какво точно трябва да се изследва, за моя случай това се налагаше. Но иначе и двата ЯМР са добри. Иначе съм чувала добри отзиви за един от лекарите, провеждащи ЯМР-изследването във Военна болница - неговите разчитания на образните снимки били добри. Телефонът за регистрация за ЯМР в Правителствена е 9607/вътрешен 684. Там става много бързо- дават много близка дата.
Във Военна болница телефонът е 917 30 20 - там съм чакала доста по-дълго.
Дано телефоните да не са сменени.
Що се отнася до неврохирург - д-р Бусарски. Доколкото знам той не записва предварително часове, но може вече и да записва. Преглежда пациенти след като свърши операциите си за деня - може да е в 13 часа, може и в 16 часа. Просто хората се нареждат пред кабинета му и чакат докато се появи. Последния път, когато ходих при него беше края на юли 2005г. и така стояха нещата.
Разбира се, ако отидеш при д-р Бусарски е най-добре. Д-р Романски от също е добър - той също работи в Клиниката по неврохирургия на Медицинска академия. Имам разни телефони на клиниката, но мисля, че не са актуални...
*
« Отговор #5 -: Май 19, 2007, 09:02:58 am »
Здравей, аз съм оперирана от проф. Романски, премахна ми аденом на хипофизата. Двамата с Бусарски са доста добри в неврохирургията. Ето ти телефон на Романски 0888 716040. А когато аз бях в болница ми казаха, че Бусарски се нарежда на едно от челните места при неврохирурзите на Европа. Мога да потърся и негови координати. Ако ти потрябва казвай.

*

lasita

« Отговор #6 -: Април 05, 2009, 02:42:06 am »
Zdravei Niki, bih ikala da te popitam kolko e bil goliam adenoma ti, 4e sa vzeli reshenie da go operirat, poneje i az imam i iskam da se osvedomia za vsi4ki zavmojni re6enia na zaboliavaneto mi. Blagodaria ti predvaritelno !
бел.мод. моля, пиши на български и се придържай към заглавието на темата. За лични въпроси към някой потребител може да пробваш да напишеш лично съобщение.
« Последна редакция: Април 05, 2009, 14:30:20 pm от Zlatulka »
« Отговор #7 -: Декември 14, 2009, 21:10:14 pm »
На линка по-долу има описание къде в София може да се направи ядрено магнитен резонанс със съответните цени и коментари
http://www.svode.com/qmr_hosp.htm
Разбира се, списъка може да не е пълен, но поне написаното е проверено лично и изпробвано.