Здравейте на всички...имам нужда от малко помощ
- ще разкажа накратко ...От около 5 години имам признаци на цистит,обиколила съм доста доктори...все не можеха да открият причината,правен ми е кръвен тест за Хламидия и беше отрицателен,но след това във вагиналния имаше...след това някакво завишено микробно число,пък Коли отнякъде си (но това е само предистория) ..докато стана хроничен цистит,нямаше нищо в изследванията..а симптомите все оставаха...Преди 5 месеца,обаче цикъла ми спря за известно време и отидох на изследване резултата беше :
Културелно изследване:
1) Банална флора - не дава развитие на патогенни бактерии
2) Кандида - не се изолира
3) Микоплазми -
Ureaplasma urealyticumИ така лекувах се с Далацин антибиотик и крем...след това цитонамазка и всичко беше ок...Обаче приятеля ми не е...използвали сме само презерватив през този период...направи си стерилна урина,но нямаше нищо (не знам дали изобщо микоплазмата се отчита там
)Няма никакви симптоми и доста трудно го карам да ходи на изследвания
...та мисълта ми беше може ли да ми препоръчета място или доктор при който да отиде и да му вземат уретрален секрет и да го занесат в някоя лаборатория те самите? :?Четох,че може да се изследва и сперма,но не се препоръчва за случая.Аз правих моята микробиология в Медико-Диагностична лаборатория "Кандиларов,но ме изпрати гинеколг от ВМА,при всички положения ще трябва да го види уролог переди това предполагам.Ще съм много благодарна за помоща