0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Естрофем - последици
« -: Декември 10, 2009, 15:57:19 pm »
Момичета, ако имате наблюдение от естрофема пишете ми. Значи - на 21.10.09 махахме полип/операция в клиника Малинов/. След две седмици почивка, след контролен преглед ми назначиха Естрофем 2мг - 2х2. След прием две седмици отново контролен преглед и всичко беше ОК според доки. Сега чакаме одобрение от Фонда и ни предстои ин витро догодина. Всичко е добре до тук, но имам закъснение на цикъла от 8-9 дни. По принцип сме с мъжки фактор/ретроградна еякулация/, а цикъла ми е като часовник. Дали естрофема не е причина за закъснението, моля, ако имате идея пишете :)   
Re: Естрофем - последици
« Отговор #1 -: Декември 10, 2009, 18:23:51 pm »
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=37102.0
Ето тук момичетата са обсаждали подобен проблем  :)
*
« Отговор #2 -: Декември 11, 2009, 09:35:32 am »
Да, благодаря ти baubaux, видях темата. Аз от две седмици/до 20.11 де факто/ пих Естрофема и в момента не пия нищо освен L-Thyroxin. Безумно се притеснявам защото не ми се е случвало такова голямо закъснение. Момичетата, които са споделили за закъснение са взимали по това време Естрофем затова питам след спиране на приема цикъла нормализира ли се? Търся някакво обяснение, извинете, ако ви оттегчавам с вече разисквана тема... Успешен ден на всички!
*
« Отговор #3 -: Декември 14, 2009, 14:05:58 pm »
никой ли няма наблюдения от приема на естрофем?
« Отговор #4 -: Декември 17, 2009, 16:31:02 pm »
Естрофемът почти стандартно се изписва като поддържаща терапия след ин витро / ИКСИ, но в по-ниска доза от предписаната на теб (2х1). Тогава обаче е в комбинация с утрогестан - тъй като имам опит само по този начин, ще ти обясня за него, не знам колко е релевантен. Общо взето всеки организъм реагира различно. При мен в 4 от 5-те ми неуспешни опита, мензисът ми дойде точно на 13-тия ден след пункцията, независимо от това, че пиех естрофем и слагах утрогестан. На петия опит цикълът ми дойде чак след като спрях лекарствата. При някои момичета това е нормалния процес - докато пият естрофем и слагат утрогестан, цикъл не идва. Така че, не е лесно да се отговори на въпроса ти... И не съм сигурна дали забавянето на цикъла не се предизвиква от утрогестана всъщност.

Ти, между другото, прави ли тест за бременност?

Поздрави!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #5 -: Декември 18, 2009, 14:38:21 pm »
Привети cambozzola! Цикълът ми закъсня с две седмици, а аз мейждувременно направих и тест, който както се досещаш беше отрицателен. В крайна сметка естрофема със сигурност е причината за забавянето:) Много ти благодаря за отговора! Весели празници от мен! 
*
« Отговор #6 -: Декември 21, 2009, 12:58:38 pm »
Аз също съм на Естрофем -2х1 от 7-ми ден до края, както и на Дуфастон 2х1 от 15-ти ден за 14 дни. От 3-ти ден  и на Клостилбегит за 5 дни В петък: 18.12 - трябваше до ми дойде...., но не. Тестът беше отрицателен. Спрях го още от следващия ден, но днес не получавам цикъл, а някакво непрекъснато кафеникакво зацапване.Тестът отново отрицателен. Мисля, че тези стимулации съвсем ме объркаха. Преди поне цикъла ми беше редовен.Докито каза, ако няма бременност да ги стартирам пак по старата схема, но не знам дали изобщо пак да ги почвам!
Можеш да бъдеш каквото решиш,
ако егото свое ти победиш.