0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

варицела
« -: Май 25, 2006, 09:25:50 am »
Момичета, изникна нещо, което ме обезпокои доста и искам да ви чуя мнението. Един колега от фирмата, в която работя, се обади тази сутрин и каза, че му открили варицела. А миналата седмица + понеделник и вторник тази седмица сме били постоянно в контакт с него. За съжаление не съм карала варицела като малка и сега доста се притесних. В интернет пише, че латентният период е 10-21 дни, средно 14. А нали се сещате, че всички тук се опитваме да си направим бебе:)..Другата седмица ми се падат специалните дни за бебе, обаче при това положение...
варицела
« Отговор #1 -: Май 25, 2006, 10:10:03 am »
Ако не си била в контакт с него в деня преди и когато се е изринал не си се заразила.
Матей - 1.04.2006 г
варицела
« Отговор #2 -: Май 25, 2006, 10:29:32 am »
Той се е изринал във вторник вечерта, а понеделник и вторник през деня си беше на работа. Дори си говорихме с него, че го е пипнала някаква много кофти настинка и целият е схванат и го боли глава. Пък то се оказало варицела. Проблемът е, че в Интернет пише, че си заразен 2-3 дни ПРЕДИ да ти избие обрива. Един друг колега има детенце, то също е изкарало варицела, и потвърди, че действително болният е заразен 2-3 дни преди обрива.