0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
профилактика при бременост с близнаци
« -: Ноември 26, 2009, 16:57:05 pm »
Здравей момичета искам да ви попитам за мнението ви относно бремеността с близнаци и профилактиката която се прави за дробчетата на бебетата в 32-34седмица.Лекаря от ЖК при когото ходя е на мнение че няма нужда от това и напълно излишно.Обаче лекарката която посетих днес и мисля да раждам при нея е на мнение че трябва да вляза за три дни в болницата и да направим профилактиката  която се състояла от три инжекции и няколко системи както и пълни изследвания.Бихте ли ми дали  съвет и разяснения по въпроса ще ви бъда благодарна !
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: профилактика при бременост с близнаци
« Отговор #1 -: Ноември 26, 2009, 17:03:00 pm »
Аз не съм била бременна с близнаци, но при мен имаше непрекъснато проблеми и кървене, затова след един особено обилен кръвоизлив в 24-та седмица, лекарите решиха да ми сложат инжекции, за да сме подготвени, ако реши да излиза по-рано бебето. Благодарение на това, бебка имаше по-големи шансове, излезе по-бързо от кувьоза и максимално бързо дръпна напред.
Аз съм благодарна за тази профилактика и съм твърдо за, ако се налага.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #2 -: Ноември 26, 2009, 17:55:25 pm »
И аз като Гането, не съм била бременна с близнаци, но и аз заради няколкото прокървявания (бях с плацента превия тоталис) и очаквания бебето да се роди по-рано ми правиха такава профилактика, на 2 пъти по 3 инжекции, за съжаление не си спомням името на лекарството. Въпреки това синът ми се роди в 36г.с. 0 дни и пак се наложи да бъде в кувьоз и не можеше да диша самостоятелно, но може да е било заради нещо друго.

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

Ganka

• 5926
« Отговор #3 -: Ноември 26, 2009, 18:05:32 pm »
При мен малката глътна околоплодни води и получи инфекция на дробовете. Това наложи оставането в кувьоз.

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #4 -: Ноември 26, 2009, 18:12:22 pm »
Искам само да допълня че до момента на бремеността си нямам никакви проблеми никакви кървенета и т.н мога да кажа че даже карам една лека бременост.
« Отговор #5 -: Ноември 26, 2009, 20:45:30 pm »
На последната консултация аз също се интересувах от този въпрос. Понеже док. не видя признаци за по-ранно раждане на близначките и каза, че при най-малко съмнение тогава ще сложим Дексаметазон. До колкото разбирам тогава е най-ефективно (при възникване на преждевременно раждане).... каза ми и при леко неразположение да се свържа с него. Във вторник съм пак так и ще видим, но напрактика съм чела,че различните лекари в различни г.седмици я правят тази профилактика и се чудя каква е разликата?
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #6 -: Ноември 27, 2009, 09:55:27 am »
И аз да ти отговоря. Не са ми слагали инжекции, д-р Стаменов прецени, че няма нужда! Не мога да ти кажа аз какво да направиш, но аз бих послушала интерниста, който ще води операцията. Успех!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #7 -: Ноември 27, 2009, 11:03:20 am »
На мен ми сложиха Дексаметазон 2 пъти по 3 инджекции. Не си спомням първия път в коя седмица, но ако те интересува мога да проверя. втория път ме взеха на 35г.с. за задържане в болницата, тогава ми биха пак. Родих точно на 36г.с. само Дани ми беше на кислородна палатка 1 вечер, но то е защото гореанимираха като се роди, не са имали проблеми с дробчетата. Нещо друго ако се сещаш - питай.
*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #8 -: Ноември 27, 2009, 11:20:51 am »
Благодаря ви момичета направих си изводите за себе си !Нали ако не помогнат поне няма да навредят тези инж?Единственно това ме прлитеснява да не навредят нещо вместо уж за хубаво да ги сложа?Благодаря ви още веднъж!
*

Ganka

• 5926
« Отговор #9 -: Ноември 27, 2009, 11:44:47 am »
daninaa, как ще ти навредят? Нали се правят за добро, за да са подготвени бебчетата за външния свят. Спокойно!!!

*
« Отговор #10 -: Ноември 27, 2009, 16:56:05 pm »
На мен ми сложиха едната такава до другата така и не остана време защото бебетата се родиха,но не съм стояла за каквото и да е в болница още по малко за инжекцията,отидох сутринта сложиха ми я и си тръгнах вендага след три дни родих.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #11 -: Ноември 27, 2009, 17:32:28 pm »
Дани, знаеш, че аз бях с тризнаци.
По преценка на доктора при когото щях да раждам ми сложиха 4 инжекции Дексаметазон в началото на 30г.с.-два дни по две. Нямах индикации за преждевременно раждане  (за триплодна бременност) нито проблеми през бременноста. При тризнаци ги слагат зашото макар и да е нормално да ги извадят в 33-34 седмица е добре да помогнат за разгръщане на дробчетата (така поне ми обясни доктора). А и не се знаеше дали няма да стане изненада:) Бебетата се родиха в края на 33г.с. и само Алекс беше 3 дни на кислородна палатка.
*
« Отговор #12 -: Ноември 30, 2009, 07:13:58 am »
Хайде и аз да споделя - предвид, че бях доста напред (37 г.с) док смяташе, че няма нужда в моя случай, но Маркова, че все пак е хубаво да се сложат и се споразумяха да ги сложим. Бяха само 2 в моя случай през 12 часа - за третата не й дойде реда, защото дойде време за секциото.
« Отговор #13 -: Ноември 30, 2009, 09:39:32 am »
Аз съм твърдо ЗА тази профилактика.
Аз бях с многоплодна и от 31-ва г.с. нататък всяка седмица правихме терапия с Флостерон, назначена от д-р Мазнейкова, която ми следеше бременността.
Родих в 35-та.

Няма да ти навреди, а само ще помогне.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #14 -: Ноември 30, 2009, 22:59:48 pm »
Аз имам два курса по 4 инжекции. Едните ми ги сложиха в 28г.с., от тогава можеше всеки момент да се роди детето, а втория курс 3-4 дни преди секциото /планирано/.
Въпреки малкото тегло, на  Алекс  му пускаха кислород в кувьоза само за 24 часа. А престоя му в кувьоз е общо 4 дни, 10 дни на термо легло и останалото на нормално легълце. Аз си мисля, че всичко това е благодарение на инжекциите.
« Отговор #15 -: Декември 02, 2009, 11:16:36 am »
При мен доктор Ташков прецени да се сложи един само Флостерон / мисля че беше в 31 ва седмица /.
Нямаше индикации за ранно раждане, имах най- леката и хубава бременност. НО в последния ден на 33 седмица ми изтекоха водите на Гого и по спешност ме приеха в МД. Там ме държаха 48 часа за да направят курса с още 3 Флостерона.
Та мнението ми е че трябва да се направи терапията, а не като при мен да се случи.... да ми изтекат водите да чакам 48 часа, да започне нормално раждане и накрая по спешност да родиш секцио....Не искам да те плаша....стечение на обстоятелствата явно беше при мен.
*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #16 -: Декември 12, 2009, 21:44:43 pm »
Направих профилактиката дано всичко е наред !Благодаря ви още веднъж!Както винаги сте много отзивчиви и ме насочихте!