0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

малтофер Фол
« -: Ноември 24, 2009, 12:03:21 pm »
Здравейте, предписаха ми Малтофер Фол -(желязо).На таблетките пише , че трябва да се смучат или дъвчат, но при мен резултата беше трагичен- повръщане заради гадния им вкус. Някой знае ли дали може да се пият като хапчета, вместо да се смучат. Много ще съм ви благодарна ако ми дадете съвет как да ги преборя тези хапчета.
*
Re: малтофер Фол
« Отговор #1 -: Ноември 24, 2009, 13:00:00 pm »
Аз ги дъвчех по време на хранене с коричка хляб.Предполагам,че когато се дъвчат е по-голям ефекта от тях и по лесно се усвояват от организма.
« Отговор #2 -: Ноември 24, 2009, 15:38:26 pm »
Аз не ги знам тези, но ако не ми хареса някое хапче го стривам и го глътвам с лъжичка сладко или мед. Кисело мляко не бива, защото не се обича с някои хапчета. А и тези така и така ги дъвчете, дали ще са стрити или ще ги дъвчете с храна май няма да има голяма разлика.

Имам приятелка, която не понася матер-фол и й изписаха феро-фелоргама (май така беше, не помня) и е доволна.
[/url][/url]
« Отговор #3 -: Ноември 24, 2009, 16:05:44 pm »
И аз дъвча хапчето с храната и така по не се усеща вкуса. Опитай с :eating:.
« Последна редакция: Ноември 24, 2009, 17:31:37 pm от Цецинка »
*
« Отговор #4 -: Ноември 24, 2009, 16:15:05 pm »
А защо не попиташ лекаря си за други хапчета, които не се дъвчат.
Аз пих Фероградумет.
« Отговор #5 -: Ноември 24, 2009, 17:00:39 pm »
Много ви благодаря за отговорите, със сигурност ще попитам лекарката, но днес не можах да се свържа с нея. Ако можеше да се пие вместо да се дъвче хапчето май ще ми е най-добре  :balk_14: