0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

има ли начин да забременея за втори път?
« -: Декември 16, 2010, 21:33:36 pm »
здравейте някой може ли да ми даде отговор на моите въпроси.Отчаяна съм защото никой не ми дава отговор :ask:предии година и 8 месеца родих моето малко съкровище  Радко,но сслед раждането му имаше ужасни последствия няма да навлизам в подробности но повреме на самото раждане получих кръвоизлив на матката и се наложи да ми премахнат 1-ния яйчник и и половината от другия,матката ми беше напълно премахната както и 1-та тръба кажете ми моля Ви аз някога ще мога ли да имам пак деца,ако може кажете ми как упътете ме към някой много добър гениколог,бих се съгласила дори и нна оперативна намеса.Посуветвайте ме ,помогнете ми!!!!!! :( :( :( :(
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: има ли начин да забременея за втори път?
« Отговор #1 -: Декември 16, 2010, 23:28:06 pm »
Съжалявам за това, което си преживяла. И съжалявам за това, което ще ти кажа, но след като ти е отстранена матката, няма никакъв начин да заченеш, износиш и родиш дете, поради простата причина, че матката е органът, касаещ износването, съжалявам. Единственият начин да имаш биологично свое дете е чрез сурогатна майка. За жалост, сурогацията в България все още не е уредена законово, т.е. незаконна е. Опитваме се да се преборим с това и сме направили простъпки за узаконяването й, но кога и дали ще стане това, все още не знаем. В някои съседни държави, обаче се практикува законно, но пък е и рисковано.
Ето тук малко инфо - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=860.0
Потърси с търсачката на форума за сурогатно майчинство и ще намериш още резултати.
Отново съжалявам, за това, което ти се е случило. Все пак, имаш едно детенце, слава Богу. Можеше и да е по-зле. Може и да не ти е много утешително това, но... За жалост има жени в твоето положение, които нямат нито едно детенце. Ужасно е това и се надявам скоро да се узакони сурогацията в нашата държава и да се намират жени, които да са съгласни да го направят.
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!