0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: искам бебе
« Отговор #140 -: Септември 30, 2009, 19:10:24 pm »
Здравейте на всички! Аз съм съвсем нова във форума, но от известно време го чета и нмирам доста интересни неща. Аз съм също от онези които искат бебе. От 2 години се опитваме , но не се получава. Направихме някои изследвания и засега вичко е наред, но сме решили вече сериозно да подходим към проблема. Все още не сме рещили къде е най-добре да потърсим помощ, тъй като вече има много центрове, занимаващи се с тези проблеми. Най-много доверие ми вдъхва центъра на д-р Стаменов, но още мислим по въпроса. Дайте съвет. Моля, ако някой има опит да го сподели. Благодаря! 
*
« Отговор #141 -: Септември 30, 2009, 20:19:39 pm »
Здравей echeto !
Добре е, че сте решили да се обърнете към специалист.Моят лекар е д-р Стаменов и аз лично съм много доволна от него,но имай в предвид,че за първичен преглед при него или д-р Персенска се чака повече от година.Моят съвет е да не губиш време и да си запишеш час или в клиниката на Щерев(доколкото знам там са 7-8 лекари,които са специалисти по стерилитет)или при д-р Владимиров.
За повече подробности,заповядай тук:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=40.0
« Отговор #142 -: Октомври 03, 2009, 15:04:51 pm »
Привет и от мен.Отдавна съм регистрирана, но чак сега се престраших да разкажа нашата история.Правим опити вече 2 години.Нямам предишни бремености, следователно и аборти.Всички хормони са ми в граници( само прогестерона ми е малко нисък, но пия Дуфастон по лекарско предписание), минах хидротубация, спермограмата на съпруга ми е добра.От половин година посещавам клиника Щерев, при д-р Коновалова.Така се установи, че имам редовно ову, фоликули и въобще според док всичко е наред.На последната ни среща тя препоръча инсе.Та въпросът ми е дали да не прибързва малко с това инсе, сигурно, трябва да има начин да се открие къде е проблема.Не сме правили никакви имунологични изследвания.Дали не трябва първо и тях да направим, а след това да опитаме инсе.Много съм объркана.Дали не трябва да посетя и друг специалист
*
« Отговор #143 -: Октомври 10, 2009, 19:56:15 pm »
valka27, според мен послушай вътрешният си глас. След като всичко в изследванията ви е ОК и не си над 35 г  - няма причина да бързаш да се подлагаш на изкуствено оплождане. Това е моето мнение... Стискам ти палци скоро да се получи!!! :bori_021:
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #144 -: Октомври 11, 2009, 01:07:18 am »
Привет и от мен.Отдавна съм регистрирана, но чак сега се престраших да разкажа нашата история.Правим опити вече 2 години.Нямам предишни бремености, следователно и аборти.Всички хормони са ми в граници( само прогестерона ми е малко нисък, но пия Дуфастон по лекарско предписание), минах хидротубация, спермограмата на съпруга ми е добра.От половин година посещавам клиника Щерев, при д-р Коновалова.Така се установи, че имам редовно ову, фоликули и въобще според док всичко е наред.На последната ни среща тя препоръча инсе.Та въпросът ми е дали да не прибързва малко с това инсе, сигурно, трябва да има начин да се открие къде е проблема.Не сме правили никакви имунологични изследвания.Дали не трябва първо и тях да направим, а след това да опитаме инсе.Много съм объркана.Дали не трябва да посетя и друг специалист

Идеята за 2ро мнение е добра.Опитите са достатъчно дълго и си постъпила правилно като си се обърнала към специялист.Вече си крачка напред.Браво!Ако не сте правили тест за съвместимост с партньора(спермограмата в спец.клиника ли е правена?),може да опиташ,а цветна снимка имаш ли?Имунологичните изследвания са мн спорни и доста скъпи,но ако си решила,направи ги.
И като цяло,няма ама нищо страшно в това да пробваш със инсе!Въпрос на приспособяване към идеята,че няма да стане съвсем естествено,но в крайна сметка,инсето е леко "побутване" на нещата да се случат :wink: Щом става,защо не :D Прочети за инсето,информирай се и свиквай с мисълта :D
Пожелавам ти успех,кураж и напред....важен е крайния резултат :wink:

пп Знам какво е сдухването докато осъзнаеш,че няма да е съвсем "както при другите".... :D
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #145 -: Октомври 11, 2009, 13:53:46 pm »
момичета искам да попитам раничка на шийката на матката ПАП 2 група, може ли да причина за да не мога да забременея или да стане причина за аборт при бременност....
p/s ситуацията е малко объркана и за това питам, раничката ми прави постоянни течения, все ги лекувам и пак същото, на колпоскопиите онколозите казват да стои така раничката след раждане щяла да се третира, гинеколозите ми казват да се гори понеже от солкожина не се повлиява, a така не трябвало да стои....
« Отговор #146 -: Октомври 11, 2009, 17:29:42 pm »
Здравейте ,правим опити за бебе и реших да се регистрирам тук за да съм в час,тъй като има неща за който не знам или се чудя или все нещо си ,и не знам от къде да започна ,първо поне аз така си мисля трябва да намеря гинеколог добър който да ми дава  съвети,но от скоро съм в квартал Люлин 10-разбира се в София и не знам  при кой гинеколог да отида ,моля дайте мнение,иначе форума е голям и тепърва ще разглеждам въпросите и отговорите,толкова искаме бебе че ...... :wink:,та така ,ако някой има инфо за добър гинеколог да ми препоръчате
*
« Отговор #147 -: Октомври 11, 2009, 17:34:17 pm »

,та така ,ако някой има инфо за добър гинеколог да ми препоръчате

Погледни тук http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=2.0
« Отговор #148 -: Октомври 14, 2009, 12:04:02 pm »
здравейте моми4ета!аз сьм нова тук....отдавна ви 4ета,но днес реших да се регистрирам!
и ние с приятелят ми решихме 4е искаме беб4е и от този месец работим по вьпроса!
УСПЕХ на вси4ки!
*
« Отговор #149 -: Октомври 14, 2009, 20:50:11 pm »
Здравейте и от мен!Записвам се в темичката с много надежда ...
Нашите опити са от повече от 2г., както е видно и от лентичката ми. :(
Правили сме някои изследвания,но сега се заемаме с тежката артилерия.И дано вече се открие причината,че не издържаме на напрежението... :cry:

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
« Отговор #150 -: Октомври 14, 2009, 21:39:57 pm »
 Мам4е стискам ти палци :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:....нали сме нови4ки тук,трябва да се подкрепяме!!!!
*
« Отговор #151 -: Октомври 15, 2009, 09:16:10 am »
Благодаря ти,Тинче! :flower:Само да добавя,че се борим за 2-ро детенце.Първото стана веднага,а сега....нямам обяснение.
Желая скорошен успех на всички ви! osi_9

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*

Isidimi

• **
  • 81
  • никога не губи кураж
« Отговор #152 -: Октомври 15, 2009, 10:57:47 am »
   Здравейте! Пожелавам Ви да не се задържате много в тази тема....колкото до времето на чакане, на така желаното и аз съм като Мамчето...2г.,3м...чакане без да има причина да не става...Но, дано скоро всичко да се нареди...Успех... yahoo_33
« Отговор #153 -: Октомври 16, 2009, 22:31:56 pm »
Здравейте:) и аз съм нова :) исках да попитам колко време след начало на опитите за бебе :) можем да изчакаме, преди да се усъмним, че имаме проблем :( благодаря предварително
*
« Отговор #154 -: Октомври 16, 2009, 22:35:26 pm »
До 35 години, след една година неуспешни опити (секс без предпазни средства) се предполага да започнете изследвания.
Над 35, 6 неуспешни месеца са достатъчен повод да се потърси лекарска помощ.
« Отговор #155 -: Октомври 18, 2009, 22:03:17 pm »
Здравейте и от мен!Само ви шпионирам,та реших да се включа и аз!На 33 г.съм и от два месеца правим опити за второ детенце!Имам момченце на 4,6г.Да си пожелаем успех и да започнем скоро да се поздравяваме с  :bfp1:
*
« Отговор #156 -: Октомври 29, 2009, 14:46:04 pm »
Чакам да мине "карантинния" период след операцията, през това време правя изследвания и ще пробвам пак. Момичета имам намерение да се ваксинирам срещу грип, още не е късно. За и против?
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
« Отговор #157 -: Октомври 29, 2009, 16:27:26 pm »
rtfrtf, най-добре си пусни отделна тема за ваксината.
Тази тема ще я заключа, защото се дублира с друга. Момичета, пишете тук http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=39902.0