Здравейте мили момичета.
Ето какво се случи на бедната ми личност в последния месец:)Ще помоля медицинските лица да се включат по темата
Историята е следната:
от 2004 опити за бебе, нито една бременност през живота ми, хормони почти идеални
(пиша само някои от тях, но ако искате и други, ще додпиша)
2-ри ден от МЦ
LH - 6.69 mlU/ml (2.4 mlU/ml - 12.6mlU/ml)
FSH - 7.05 mlU/ml (3.5 mlU/ml - 12.5 mlU/ml)
Progesterone на 25-ти ден - достатъчно висок, за да е имало овулация (сега нямам спомен за точното число)
Та така се отхвърли диагнозата СПКЯ. Започнахме да търсим друга причина.
ЦС на тръбите - пропуснаха, но Док беше категоричен, че не са добре.
Лапароскопия
Тръбите пропуснаха (лявата по трудно, но все пак пропусна), но ЯЙЧНИЦИТЕ ПОЛИКИСТОЗНИ и без следи от овулация
та според Попов, за него това е причината за липсата на бебе
Искам да попитам възможно ли е при такива стойности на хормоните да имам поликистоза?
При такива стойности на прогестерона възможно ли е да нямам овулация? или овулацията нещо не е читава?
Гледах и филмчето от лапароскопията, наистина доста дебела обвивка на яйчниците при фенестрацията, а и бистра течност излизаше, щом ги продупчиха
Преди време и Катя Тодорова беше изразила такова съмнение, за нея беше слабо изразена поликистоза, но после всички други я отхвърлиха.
Вчера на контролния преглед...фоликула порастнал до 3 см...киста, ще видим дали ще се спука до МЦ...после не ми е ясно какво ще правим
Очаквам отговорите ви
P.S. Забравих да напиша, че тестостерона и DHEA-S sa с наднормени стойности:
Testosterone
0.887 ng/ml (0.06 - 0.82)
DHEA-S
480.6 µg/dl (98.0 - 315)