0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бременност при напреднала възраст
« -: Декември 08, 2009, 08:06:46 am »
Здравейте момичета.От скоро сам с регистрация тук.Извинете ме ако тази тема се повтори,но имам  въпроси и търся отговори.
На 18.11.2009г. направих спонтанен аборт в 8 г.с.зная,че има много момичета като мен но аз сам на 37 г и се притеснявам.Чудя се къде ми е проблема редовно ходя на прегледи цитоната маска ми е добра яйчници,матка също имах редовен цикъл като швейцарски часовник.Правиха ми изследвания на кръвта и урината и всичко беше в норма,после си направих изследване  за токсоплазмоза и там е отрицателно.Сега ми предстои изследване за прогестерон и тук искам да благодаря,на момичетата от сайта че ми обясниха кога да го направя.Лекуващата ми лекарка ми обясни,че най-вероятно възраста си оказва влияние.
ПС Искам да спомена още нещо аз работя електромагнитни вълни,това е на принципа на малък рентген,споменах го на лекарката но ми се обясни,че няма проблем и не пречело  :?:? Дали е така?
Ще се радвам да поговорим на тази тема за зачеването и рисковете при жени с напреднала възраст.
 
Re: Бременност при напреднала възраст
« Отговор #1 -: Декември 08, 2009, 19:48:57 pm »
Здравей,Елина!
Възрастта ти далеч не е напреднала.Е, не си на 20, но за напреднала възраст и дума не може да става. Действително рисковете над 35 години са много по-големи, но едва ли причината за спонтанния ти аборт е възрастта. Можеш да синаправиш и имунологични и генетични изследвания. Най-добре е , обаче, да се обърнеш към гинеколог- специалист по репродуктивни проблеми, за да не губиш време, което на нашата възраст не е толкова много.
Между другото, тук има тема на момичета и момчета на възраст над 35.
Можеш да я посещаваш за обмяна на опит.
Желая ти успех!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Бременност при напреднала възраст
« Отговор #2 -: Декември 08, 2009, 20:11:27 pm »
привет! спонтанен аборт в ранна гестационна седмица е много често явление. обикновено, причината е хромозомен дефект на ембриона. тази причина обикновено не се повтаря и следващата бременност е успешна.
хубаво е, че си си направила всички тези изследвания, те е добре да се правят преди всяка бременност (между другото, казва се "цитонамазка"). може да има връзка с възрастта, но спонтанни аборти в ранна г.с. правят жени на всякаква възраст.
аз забременях на 38 за трети път и успях да износя докрай. предните 2 пъти ми се случи същото като на теб.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Бременност при напреднала възраст
« Отговор #3 -: Декември 10, 2009, 12:43:25 pm »
Благодаря момичета за отговорите.Трогната съм.Извинявам се за допуснатата грешка.Имам надежда и дано следващия път се похваля. :D 
Re: Бременност при напреднала възраст
« Отговор #4 -: Декември 10, 2009, 13:35:22 pm »
Здравей, мила! и аз ще се повторя като кажа, че съвсем не ти е напреднала възрастта! Но, за съжаление, изразът е често използван от много лекари.
Родих на 37.
Желая ти успех!!!
*

    Чоки

  • ****
  • 713
  • Аз ще успея защото се боря!
Re: Бременност при напреднала възраст
« Отговор #5 -: Декември 18, 2009, 19:36:48 pm »
Радвам се да го чуя това за НЕ напредналата възраст, защото и аз съм на 38г.- зад гърба си имам 1 спонтанен аборт в 6г.с. и от тогава до сега опитите ни са все неуспешни.
Надявам се догодина на 39г. възраст да съм вече бременна и дай боже да родя здраво бебе.

Елина, пожелавам ти го и на теб! Консултирай се със специалист по репродуктивни проблеми и каквото се иска от теб го направи.
Re: Бременност при напреднала възраст
« Отговор #6 -: Декември 19, 2009, 22:26:35 pm »
Благодаря,Чоки за съвета и пожеланието.Аз не падам духом. Нова година,нов късмет.Пожелавам и на теб същото от все сърце.Вярвам в чудеса.
Честита Коледа и Весела Нова Година.mc101