0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Буба

Кажете си мнението , МОЛЯ ВИ!!!!
« -: Януари 17, 2005, 15:57:01 pm »
Здравейте всички! Днес за първи път попаднах на този сайт и форум и хем са много щастлива, хем и уплашена от информацията, която прочетох тук. Явно наистина не е лесно да си имаш бебенце. Първо да Ви разкажа малко за мен ......

През 2001 год преживях извънматочна бременност, при която отстаниха едната тръба и 1/4 от противоположния яйчник. Бях на 21 и бременността не беше планирана и желана. Така че след станалото и успокоението на лекарите, че мога да имам деца, много много не си го слагах на вътре. След това продължихме да не се пазим, но по стечение на обстоятелствата секс правихме сравнително рядко и аз така и не забременявах. Но пък за бебето беше пак рано и го карахме - ако стане стане, ама по добре не за сега.....
Миналата година /2004/ през май месец забременях. В началото още започна една слабо кървене и видеозона показа, че плода не е захванат добре за маточната стена. Аз бях пила 1 лекарства, които бяха противопоказни за бременни и лекарката каза, че не е добре по изкуствен начин да задържаме бебето и че нещо не е наред и нека природата сама реши. На втората седмица от закъснението на менструацията изхвърлих плода. Понеже съм го изхвърлила цяло, а и не отидох веднага на лекар, а след 2-3 дни, когато беше часа ми  /кървенето не беше силно и нямаше болки/ се оказа, че матката се е свила и няма нужда от кюртаж. пих само антибиотик и това е. С мъжа ми се пазихме 6 мес както ми беше казано и сега вече бебето опредено го чакаме и искаме.

До момента не съм си мерила БТ и изобщо не бях в час с тези неща. Сега ми се изясниха вече. Положението сега е следното:

- дата на последна менструация - 24.12.2004 като ми дойде 3 дни по-рано и ми тече 8 дни при нормална М - 4-5.

- според Woman Desktop овулацията трябва да е на 4.01 и да продължава до 8-ми вкл / имам участие на 7-ми и 8-ми  :wink: /.

-а  според моите наблюдения овулацията ми беше на 14.01 - боли отрязаната тръба или там някъде, ниско долу в корема и гърдите ми стават твърди, задържам вода и т.н. Но това пък е 21-и ден от началото на предходната ми менструация.

- от друга страна днес ми се гади от сутринта и се чувствам малко странна. Направих тест - оказа се отрицателен. Идеята за теста беше, ако съм забременяла на 7-8 днес да отчете. Но пък ако тогава е била овулацията защо в петък -на 14 -ти имах всичките симптоми на овулация. Възможно ли е тогава яйцеклетката да се е имплантирала в матката и за това да съм се чувствала така? Изобщо имате ли някави идеи какво може да се е случило?

PS Имам 28 дневен цикъл, редовен с 4-5 дни слабо кървене. Болка имам само първия ден. Гърдите продължават да са ми като камък и надути както в петък /14.01/ - може ли тази овулация да продължава още?

Олеле много въпроси станаха май...... Извинете ако съм много детайлна и ако нещо не съм обяснила като хората - питайте!

Чакам Ви с нетърпение.........
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #1 -: Януари 17, 2005, 16:04:19 pm »
Добре дошла при нас! Мисля, че е редно да направиш за всеки случай още един тест, след 1-2 дни!
« Отговор #2 -: Януари 17, 2005, 16:17:35 pm »
абе изчакай поне 22, ако го има там ще е и дотогава!
Добре дошла
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

Anonymous

« Отговор #3 -: Януари 17, 2005, 16:20:17 pm »
абе това с повторението изобщо не е проблем - ? е по-скоро да знам дали съм бременна поради няколко причини:

- тренирам във фитнес зала - доста активно - 4-5 пъти в седмицата като говоря за силови тежки натоварвания.
- пуша доста
- от около месец съм на нисковъглехидратна диета, която ми действа добре на мен, но ако съм бременна трябва да я поизменя .....

Възможно ли е ако съм забременяла на  7-8 да имам първите симптоми?
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #4 -: Януари 17, 2005, 16:25:35 pm »
Аз не мисля,че е възможно толкова рано да усещаш нещо,нито пък теста да покаже ,че има бременност.
<br />
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #5 -: Януари 17, 2005, 16:30:24 pm »
нещо не разбрах - базална температура мериш ли?
как така Woman desktop ще ти дава овулация на 04.01, ако менструацията ти е почнала на 24.12? Че това е 11 дена по-късно?
изобщо, моят съвет е да зарежеш тая програма, доста е скапана.
Не се ориентирай по нея.
но дори и да ти е била тогава овулацията, от тогава са минали едва 13 дни - твърде рано за достоверен резултат от тест за бременност!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Anonymous

« Отговор #6 -: Януари 17, 2005, 16:31:24 pm »
В такъв случай се разболявам /и за това ми е гадно на стомаха/и ще вземе да ми дойде по-рано.... иначе т`ва с гърдите не си го обяснявам
*

мама

« Отговор #7 -: Януари 17, 2005, 21:39:18 pm »
Цитат на: Anonymous
В такъв случай се разболявам /и за това ми е гадно на стомаха/и ще вземе да ми дойде по-рано.... иначе т`ва с гърдите не си го обяснявам

Може да е настинка или грип. НО искрено ти пожелавам да се окаже, 4е си бременна, нали го искате! При мен имаше само 1 симптом - гърдите ми се втвърдяваха и бяха ужасно 4увствителни, така 4е има шанс.
Но и да не е станало, да не се притесниш!!! Време има, млада си (струва ми се от постингите ти), е сега жените раждат и на 40 (като наша съседка, тези дни се прибира с бебенцето си от родилния дом, да и е живо и здраво!). Най-важното е да си спокойна, ако е грип - по4ивай, ако не е - пак по4ивай пове4е 8) , май само това можеш да направиш сега...
*

Буба

« Отговор #8 -: Януари 18, 2005, 10:13:20 am »
до мама

Здравей, мерси за пожеланието -дано да сме двама  :)
 Искам да те питам за гърдите -имаш ли спомен от кога започнаха да се втърдяват - в смисъл колко след зачеването? Мислиш ли че е възможно да имам предменструални симптоми 5 дни преди датата на евентуалната менструация. и то тя е смятана при цикъл 28 дни, който почти никога не е точно толкова - по-скоро е 29-30 дни?

PS днес положението е същото като вчера. снощи прегледах гърдите си - вените се виждат по-ярко и зърната ме сърбят.
« Отговор #9 -: Януари 18, 2005, 11:34:40 am »
Мила туй за гърдите аз го имам преди всеки цикъл. Не го мисли сега и не се притеснявай естествено е добре да омекотиш малко диетата си и да пропуснеш 1-2 дни фитнеса. Дано признаците да са наистина за бременност. Успех ти желая.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

мама

« Отговор #10 -: Януари 18, 2005, 16:49:48 pm »
Според мен, за сега не бързай, не се надявай прекалено, за да не се разо4ароваш, ако се окаже, 4е не си бременна! Знам, 4е е по-лесно да се каже, отколкото да се направи  :? , но преди закъснението на цикъла не може да се каже нищо със сигурност. И аз така се надявах последните месеци, дори един път и гърдите ме боляха, а се оказа, 4е не съм бременна, а гърдите сигурно съм ги притиснала по време на сън. Ина4е първият път (резултатът :wink:  от тогава ве4е е на 2 год. и в момента гледа детски) единствено ме боляха гърдите, дори преди закъснението на цикъла, НО и сега миналия месец ме боляха, както ти писах, а не съм бременна. Затова не възлагай прекалено големи надежди на това!
За сега мога само да ти пожелая успех и дано да се сбъдне желанието ти!
*

Starlet

« Отговор #11 -: Януари 18, 2005, 17:44:59 pm »
Здравей! Знаеш ли аз минах по същия път все едно чета своя биография. И аз имах една извънматочна с отстранена тръба и един ранен спонтанен аборт. Мога само да ти кажа че трябва да си по спокойна и търпелива при мен и двата пъти имаше същите признаци каквито ти имаш които определено не са много, но имах и 3-4 пъти същите признаци без да има бременност. Така че моят съвет е да изчакаш с повторния тест до 3-4 ден от закъснението а най-добре е до 7 ден от закъснението защото лично при мен точно тогава започва да показва втората чертичка. При всеки е различно но едно разбрах че дори и да пише на теста до 7 ден от зачеването то не важи поне при мен така че се успокой яж повече плодове и намали малко спорта не е нужно да го спираш но поне не си давай толкова зор. Желая ти успех и дано все пак да сте двама този месец  :D
*

Буба

« Отговор #12 -: Януари 19, 2005, 14:45:58 pm »
много благодаря на всички, които ми писаха   :)
 днес положението е повече от нетърпимо ..... не мога място да си намеря, станах в 6 ч като кукувица, а гърдите сами като балони под налягане  :roll:

Направих и тест /знам че не трябва ама не се стърпях/ и беше.............. отрицателен. Надеждата не е умряла де. Проблема ми е не толкова да съм бременна, по-скоро да я няма тази неизвестност. Шубе ме е че ако не стане ще започна мерене на температурите всеки ден, секс "защото днес трябва" и всички тези неща, които изчетох по форумите.

Моля Ви, молете се с мен ДА СЪМ ......