Здравейте всички! Днес за първи път попаднах на този сайт и форум и хем са много щастлива, хем и уплашена от информацията, която прочетох тук. Явно наистина не е лесно да си имаш бебенце. Първо да Ви разкажа малко за мен ......
През 2001 год преживях извънматочна бременност, при която отстаниха едната тръба и 1/4 от противоположния яйчник. Бях на 21 и бременността не беше планирана и желана. Така че след станалото и успокоението на лекарите, че мога да имам деца, много много не си го слагах на вътре. След това продължихме да не се пазим, но по стечение на обстоятелствата секс правихме сравнително рядко и аз така и не забременявах. Но пък за бебето беше пак рано и го карахме - ако стане стане, ама по добре не за сега.....
Миналата година /2004/ през май месец забременях. В началото още започна една слабо кървене и видеозона показа, че плода не е захванат добре за маточната стена. Аз бях пила 1 лекарства, които бяха противопоказни за бременни и лекарката каза, че не е добре по изкуствен начин да задържаме бебето и че нещо не е наред и нека природата сама реши. На втората седмица от закъснението на менструацията изхвърлих плода. Понеже съм го изхвърлила цяло, а и не отидох веднага на лекар, а след 2-3 дни, когато беше часа ми /кървенето не беше силно и нямаше болки/ се оказа, че матката се е свила и няма нужда от кюртаж. пих само антибиотик и това е. С мъжа ми се пазихме 6 мес както ми беше казано и сега вече бебето опредено го чакаме и искаме.
До момента не съм си мерила БТ и изобщо не бях в час с тези неща. Сега ми се изясниха вече. Положението сега е следното:
- дата на последна менструация - 24.12.2004 като ми дойде 3 дни по-рано и ми тече 8 дни при нормална М - 4-5.
- според Woman Desktop овулацията трябва да е на 4.01 и да продължава до 8-ми вкл / имам участие на 7-ми и 8-ми
/.
-а според моите наблюдения овулацията ми беше на 14.01 - боли отрязаната тръба или там някъде, ниско долу в корема и гърдите ми стават твърди, задържам вода и т.н. Но това пък е 21-и ден от началото на предходната ми менструация.
- от друга страна днес ми се гади от сутринта и се чувствам малко странна. Направих тест - оказа се отрицателен. Идеята за теста беше, ако съм забременяла на 7-8 днес да отчете. Но пък ако тогава е била овулацията защо в петък -на 14 -ти имах всичките симптоми на овулация. Възможно ли е тогава яйцеклетката да се е имплантирала в матката и за това да съм се чувствала така? Изобщо имате ли някави идеи какво може да се е случило?
PS Имам 28 дневен цикъл, редовен с 4-5 дни слабо кървене. Болка имам само първия ден. Гърдите продължават да са ми като камък и надути както в петък /14.01/ - може ли тази овулация да продължава още?
Олеле много въпроси станаха май...... Извинете ако съм много детайлна и ако нещо не съм обяснила като хората - питайте!
Чакам Ви с нетърпение.........