Ани, разбирам недоволството ти. Но все пак, то няма много общо с кадърността и професионалните й способности. В крайна сметка се е оказало, че наистина имаш проблем, който изисква сериозна намеса. Пуснала е необходимите за целта изследвания. Насочила те е към друг специалист с по-добра техника. Да, скъпи са, но често, за да се установи даден проблем, това е начинът. Освен това, в нейния кабинет техниката не е толкова добра, че да дава точна диагноза. Да не говорим, че ендометриозата се доказва след биопсия, не с ехограф. Ултразвукът може само да доведе до предположение, не и до диагноза в този случай. Аз лично предпочитам, когато един лекар не знае какво точно ми има, да ми го каже в прав текст и да ме насочи към изследвания, които биха дали яснота или към друг лекар, който би ми помогнал. За мен това е професионално отношение - да си знаеш възможностите и предела. От залъгване и празни приказки - полза няма.
Колкото до чакането и другите организационни проблеми - права си, не е приятно никак. Обаче, когато си има записани часове, ако не си спешен случай, седиш и чакаш. Ако си била права, проблем е, че никой от другите чакащи не ти е отстъпил стол, за да седнеш. Разбира се, това ако си казала, че си прясно оперирана все пак. Те хората нямат кристални топки. Надявам се да не се обидиш.
Изследванията мен никога не ме е задължавала да са в Лина. Да, казва ми, че има лаборатория в близост, ако искам там, но съм можела където реша да ги правя. Не мисля, че е имала предвид задължително там да ги пуснеш. Но ти знаеш най-добре какво точно ти е казала.
Между другото, наистина е редно там, където са те оперирали и са ти назначили съответното лечение, да те насочат и къде и как да се снабдиш с лекарствата за него.
Извинявай, ако постът ми по някакъв начин те обижда, не ми е това целта. Аз по принцип когато оценявам даден лекар, гледам конкретно професионалните му качества, кадърността му, не дали се е изпотил, намръщил или ме оставил да чакам. Нагледала съм се на любезни и усмихнати лекари, които за пет пари работа не могат да свършат. На мен други неща са ми важни просто, за да оценя компетенциите на един лекар.