0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    rado_st

поликистозни яйчници
« -: Април 26, 2006, 13:02:07 pm »
Последните три месеца цикъла ми не редовен, закъснява ми с по 15- 20 дни и имам болки в яйчниците. Преди 2 дни отидидох на гинеколог и се оказа, че левия яйчник е оголемен и поликистозен. Изписаха ми "дуфастон" за 10 дни 2х1 и антибиотика "азатрил", който трябва да пия по схема когато се появи мензис. Като прочетох листовката на азатрила видях, че е за лечение на хламидии, но лекаря не ми каза нищо таково. Може ли да са хламидии?
*

    rally_g

  • ****
  • 959
  • Искам да бъда добра!
поликистозни яйчници
« Отговор #1 -: Април 26, 2006, 13:15:08 pm »
Аз си мисля, че антибиотика ти е изписан за лечение на възпаление на яйчника по-скоро; другите момичета ще ме поправят ако греша, но при въпаление се получава и оголемяване на яйчника, а не от поликистозата. Освен това, на УЗ не е възможно лекарят ти да прецени, че имаш хламидии, те се установяват или чрез ДНК анализ на цервикален секрет или с кръвен тест.  Ти какви изследвания точно си си правила?
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

    Anonymous

поликистозни яйчници
« Отговор #2 -: Април 26, 2006, 13:18:54 pm »
Благодаря. Не съм правила изледвания, преглада беше гинекологичен и на видиозон.
поликистозни яйчници
« Отговор #3 -: Април 26, 2006, 14:12:35 pm »
И от поликистозата се получава оголемяване на яйчника и болки в него, незнам възпаление ли се води или просто от оголемяването. Антибиотик ще приемаш само след направена микробиология на цервикален и вагинален секрт с приложена антибиограма към нея. За да се види дали има гадини и кой антибиотик ще им подейства.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!