0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    kareliya

  • ****
  • 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
дисменорея
« -: Април 22, 2006, 11:20:13 am »
От както за първи път ми дойде цикъла,имам ужасни болки.Не мога да определя какво точно ме боли-яйчниците,кръста или контракциите на матката,просто всичко се слива в едно.Избягвам в такива ситуации да взимам аналгин или други съдоразширяващи медикаменти.Просто се свивам на кълбо и не мърдам.Не ми помага и но-шпа или бусколизин.Вие момичета как се справяте с болките?И верно ли е ,че само менструация,която следва след овулация е болезнена.
дисменорея
« Отговор #1 -: Април 22, 2006, 11:32:18 am »
пробвай с аулин. Имах приятелка която имаше ужасни болки и нищо не и помагаше. Когато и дойдеше, ревеше от болка нон стоп три дни. Пробва с аулин и от тогава се роди. А ти изследвала ли си причината за болките. Направи го ако не си
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
дисменорея
« Отговор #2 -: Април 22, 2006, 12:20:16 pm »
Мила Карелия и аз съм с нечовешки болки.Те са толкова силни че чак ми става зле и повърщам.На мен ми помага само АУЛИН по 2 на ден.
Само това ме спасява.
.............В месеци с ову. или без все е тая!пак си боли еднакво.
Но аз от лявата страна имам сраствания и мисля че при мен и това влияе........................................................................
Мисля че от аулин ще останеш  доволна.
 :balk_46:  ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ !!! :balk_40:
*

    borovinka

  • *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Re: дисменорея
« Отговор #3 -: Април 22, 2006, 12:50:05 pm »
И аз съм така, но без инжекция става страшно - повръщане, разстройство, разтреперване, прижълтяване, припадане. Като бях ученичка викахме бърза помощ, биеха ми аналгин + папаверин + бусколизин. По-късно ми казаха да пия аулин още преди да ме заболи, за да не повръщам. Понасяше ми много добре за известно време. После я карах само на инжекции спазмалгон. От скоро почнах да пия ЕСКИМО-3 (омега-3-мастни киселини), след 2 месеца болките намаляха и много рядко пия нимезил. Ако искате пробвайте с ЕСКИМО-то, една опаковка е 105 капсули, струва ~12-13 лв (3 капсули веднъж на ден).
*

    kareliya

  • ****
  • 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
дисменорея
« Отговор #4 -: Април 22, 2006, 12:50:58 pm »
Благодаря ви за бързите отговори момичета.Ето какво още четох за тези болки.Прогестеронът,появяващ се след овулацията е виновен за болките,но не сам по себе си,а поради нарушеното равновесие с естрогена. Ако простагландините,които се намират в стените на матката са в прекомерно голямо количество ,причиняват големи и следователно много болезнени контракции.
   Задължително ще пробвам и Аулина,че болките са непоносими и по закона на Мърфи,точно за празниците.
Re: дисменорея
« Отговор #5 -: Април 22, 2006, 13:22:41 pm »
Цитат на: borovinka
Ако искате пробвайте с ЕСКИМО-то, една опаковка е 105 капсули, струва ~12-13 лв (3 капсули веднъж на ден).

Боровинке, за какво се пие ексимото? Само за болки ли?
*

    borovinka

  • *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Re: дисменорея
« Отговор #6 -: Април 22, 2006, 15:32:14 pm »
Зайо, напиши в търсачката "омега 3 мастни киселини" и излизат материали. Според мен най-важното е това:

"...играят важна роля в редица патофизиологични състояния – процесите на тромбоза, контракция на гладката мускулатура, възпалителните процеси, атеросклероза и редица съдови нарушения."

"Есенциалните мастни киселини осигуряват нормални биологични функции на човешкия организъм и са важна част от хранителния прием при профилактика и превенция на различни заболявания – сърдечно-съдови, хипертония, артрит, астма, автоимунни нарушения. Проведени са редица клинични изследвания за профилактичния и терапевтичен ефект на n-3 (ейкозапентаеновата и декозапентаеновата) мастни киселини, получени от рибна мазнина. Механизмът на действието им не е точно изяснен, но са установени някои ефекти при приема им – понижаване нивата на серумните триглицериди, намаляване пристъпите на аритмия, антиатерогенен и антитромботичен ефект. По време на вътреутробното развитие на плода декозахексаеновата и арахидоновата мастни киселини се вграждат в клетъчните мембрани на ретината и мозъка и този процес продължава и през първите две години от живота на децата. Осигуряване на хранителен прием на есенциални мастни киселини е особено важен през ембрионалното развитие, по време на бременност и лактация, при кърмачета и малки деца. Експериментални изследвания доказват, че есенциалните мастни киселини, особено от омега 3 групата, могат да инхибират възпалителните процесии и подобряват състоянието при автоимунни нарушения, включително ревматоиден артрит, простатит, улцерозен колит. "
 
цитирам от  dieti.gbg.bg (добавки към храната)
дисменорея
« Отговор #7 -: Април 22, 2006, 15:46:31 pm »
Боровинке, миличка,  :balk_21:
Благодаря ти!
дисменорея
« Отговор #8 -: Април 26, 2006, 09:12:41 am »
Kareliq, Adi, аз нямам такива болки, но моя приятелка с болки сподели, че когато взима Gericaps (koмбинация от вит. А и Е), има значително облекчаване на болките. Сигурно е логично- вит. Е участва в синтеза на прогестерона. Пие го 10-на дни преди М- по 1 капсула.
Дано ви помогне!