Мила Бора,
според мен наистина е хубаво да се направи лапаро преди следващо инвитро.
Ще споделя с теб, а и другите момичета моята епопея в това отношение, та ако някоя от вас ми даде някакво смислено обяснение ще съм благодарна, защото лекарите не успяха.
Значи няколко години поред на УЗ все се вижда киста в дясно. Противозачатъчни и разни други хапчета - "кистата" ту я има, ту я няма. В един момент "кистата" е видяна с толкова неправилна форма, че се изразява съмнение за хидросалпингс. Срещата с хламидиите и разни други проклетии не е била никак благотворна.
И изведнъж всички лекари започват да виждат хидросалпингс! В дясно.
Следва лапаро - ДВУСТРАНЕН хидросалпингс-отстранен. Пластика.
Снимка 1 месец след лапарото -"тръбите изглеждат ампутирани". Добре, решевам, че може да е спазъм, затова след още два месеца - нова снимка. Заключение от нея:"ДЯСНАТА тръба е изпълнена с контрастната материя, но образува САК и не се излива в абдомина. Лява тръба-само маркирана". Започвам да мисля за инвитро, но заради същите съмнения за новообразувал се хидросалпингс, които терзаят и вас, реших да направя още една лапароскопия. Хем да се видят тръбите, хем да се махнат евентуалните сраствания, за да не пречат на инвитрото. Резултат - след отстраняване на част от лявата тръба - същата пропуска оскъдно к.м. Дясната тръба - СЪС ЗАПАЗЕН фимбриален апарат, но не пропуска к.м. ХИДРОСАЛПИНГСИ - нЯМА. Е каква е всъщност картинката? След като при последната снимка има сак, а по време на лапрото няма такъв?